~ibu nuha naim hakim~

My photo
this blog is not for you to read....but for me to write... i am me....let me be myself....just the way i am....

Tuesday, December 21, 2010

you guys are soo cute......=)

this is what my friends think of me.......


ni yang mereka pos di wall masing2......
Like my status and I'll tell you
1)How we met
2) My first impression of you
3) What I like about you
4) Favorite memory with you
5) A song that reminds me of you
 
yang ini lak jawapan mereka untuk saya....=)
 
sa'dah
payied:
1)How we met:in school back then...
2) My first impression of you-pandai berpuisi ^_^
3) What I like about you-sgt memahami...
4) Favorite memory with you-dgn payid...mcm2...semua sweet memory ^_^
5) A song that reminds me of you-bintang kehidupan ^_^
payied:
1)kenal msa f1 jugak.. tp lg rapat masa naik blog sains..
2)pendiam je dia ni.. tenang..
3)paling suka kalau time2 dia bg pendapat bout something.. matang sgt.. and mcm xde reason nk tolak pendapat dia..
4)dpat lepak2 same ngan dia.. saya jadi 'anak itik' hihi
5)saya dengan lagu anak itik tok wi sy ingt dia.. hihi
  

Payied
1.tahu nama and which one is u,since form 1.Kenal dan tahu karakter,form 4,dan u are very much into my life,since aku lps mtrx,dan ko msuk dip kt uitm.Unik kan hubungan kte.It grows graduallykan,slow and steady..hahahahha
2.Kenapa dulu... aku rse ko sgt pendiam dan tak kelakar?(aku mnysl buat impression tu.hahaha)
3.The best love and life advisor.sangat memahami aku,dan sanggup melayan kepala gila aku..wahahhaha
4.stiap kali kte ym =)
5.Lagu2 jiwang 80 an.tak tau npe..hahahaha
 
 
hehe.....guys....korang ni comel laaaaa......apepun...thanks for the comments.......i luv u all so much.....=) 
 
 
p/s: love it when knows sometimes there are people who know you inside out........=) 
 
p/s/s: amik kau satu hari saya bantai pos sampai 6 entri.....memang balas dendam 2minggu punya entri terpendam...hahaha.....ingat nak pos lagi....tapi rasa  macam dah cukup dulu kot for today....to be continued okeh.....see u then.....(^_^)

hate....

pandai menipu susah....tak pandai menipu lagi susah....

menipu tu berdosa......Allah benci....manusia pun benci.....

bila tak pandai menipu......lurus sangat la pulakkk.....bendul la orang kata!!

nanti silap2 kena kelentong dengan orang je!!!


stop it la people.......i am so tired for being what you want me to be......


let me be myself....


i just hate it.......SO MUCH!!!


p/s: kenapa tak habis2 nak orang lain jadi macam kita??????????

jalan-jalan cuti-cuti.....

bawak anis pegi makan abc.....=P

anis dan saye....

anis dan ajah yang makin bulat...hohoho

giant snow globe ini comelll..=)

ayai potong ke birthday....=P

ayai bersama maru~~...macam snowball!!

singgah zoo melaka....

macam ngeri tak tengok tanduk binatang nih??....matador pun kompem surrender...hahaha

rimau2 ini comel.....=)




the end....nak gambar lain g tgk kat fb....=P

berbubur~~~

11 tahun saya tak dapat makan bubur asyura kampung sebab masuk asrama....akhirnya tahun ni dapat jugak saye join gotong royong buat bubur paling sedap di dunia ini....hohoho......jom jom kita sneak-a-peek pics....=P

makcik2 sedang membasuh harta karun....

penat kerja rehat2 dulu kan???

isi perut bubur.....

yang ni geng perah santan....hoho

potong2 bawang.....

yang ni org2 lelaki yg sedang mengacau bubur....



dan hasilnyaaaaaa


...

...


...

...

...

...


...







sorry laa...xsempat nak snap gambar.....dah habis kena telan....hua3......


p/s: suka events macam ni.....(^_^)

chocolatier wanna be.....

hari ahad minggu lepas2.....saya pegi belajar buat homemade coklat.....sangat seronok dan sangat best.....xrasa nak tulis panjang2 sangat.....so...enjoy the pics ok....=)


yang ni buat time belajar....comel kan....

yang ni pun time belajar gak.....rasa macam kagum dgn diri sendiri...muahaha

sejambak bunga mawar....=)

yang ni nama dia lollichoc.....tapi saya punya comot2....macam tuan dia jugak....haha

ni coklat oreo.....sedappp....=P

ini kek untuk jiran saya.....100% by me....sangat kagum dgn diri sendiri...hohoho

yang ni lak kek untuk anak buah saya...not 100% by me....tapi yang atas2 tu saya yang buat...heee

yang ni try buat sendiri kat rumah.....testing knowledge....hoho.....=)

sangat suka yang ini.....sebab ada nama sendiri....heeeee.....=)


nampak sedap kan??.....memang sedap pun.....haha....kalau2 nak blaja jugak....ini blog mahaguru coklat saya....kak ija.....yang ini pulak fb dia.....rajin2 la kontek2 dia....macam2 lagi yang dia boleh ajarkan....=)



p/s: berangan mahu jadi tokey coklat macam willy wonka.....muahahahahaha

giveaway.....

entri ini nak buat tag dari kak ngah yang tertunda2.....harap mahap ye lambat...hohoho....


syarat2nya.....

1. Buat 1 entry pasal giveaway ni dengan tajuk "GiveAway EdY : Terbang Jauh-Jauh"...

oh....saya buat tajuk giveaway je......nasib laaa....memang degil betul budak nih....=P


walaupun dah tamat tempoh 2hari.....lantak laaaa....huuuu






2. Jadi follower blog ini...


urmmm.....tak rasa nak follow kerana saya cuma follow blog yang saya rasa nak follow sahaja....jadi.......maybe next time.......hehehe.......siap buat ayat juri af lak....=P



3. Tag 1 org blogger lain atau lebih dan make sure dieorg tahu...


sume blogger yang nak di tag sudah di tag oleh orang lain...jadi saya nak kedekut lagi.....tak mau tag sape2......muahahahahahaha



4. Tinggalkan link entry korang kat ruangan comment entry ni...

sudah.....=)







consider it sudah siap.....jadi....the end.....=P

Monday, December 20, 2010

hari ini...

hari ini....saat ini....baru je sampai rumah dari jalan2......tiba2 terasa nak buat maraton entri banyak2 setelah hampir dua minggu menyepi....wait ok people.....this entry will be followed by more other after this....kalau rajin baca la sampai muntah....hohohoho......

Thursday, December 9, 2010

hiking!!

hari ni saya telah berjaya pergi hiking kat hutan lipur soga perdana @ bukit soga dengan ayai, epit, anis dan angah....hohoho...sangat gembira kerana berjaya pergi setelah 2hari plan....(^_^)


angah n anis....

masa ni dah naik suku jalan....ingat dah separuh jalan...rupanya jauh lagi....haihhh....3-4 kali saya pancit tengah jalan...hohoho

akhirnye saya berjaya gak sampai kat puncak....sampai pucat2 muka....heeee...


berlepak dipuncak gunung....(^^,)

epit n ayai.....

tengah2 lepak pun sempat main daaa...hehehe

puas hati sebab dapat tengok pemandangan senja bandar batu pahat dari atas....=)



best...huuu...walaupun penat macam nak pengsan kat tengah jalan dan rasa nak turun berguling2...tapi tetap puas and hilang stress dapat buat perkara2 menarik macam ni....lagi2 lepas turun dapat pulak minum ice blog oreo....macam dalam syurge laaa....heee....(^_^)v


p/s: banyak kali pancit masa mendaki.....nampak sangat dah gemuk....hohoho....harus diet!!!

Monday, December 6, 2010

menyirap...

hmmm.....ok....hari ni mari kita membuat latihan bahasa melayu mengisi tempat kosong lagi.......



dah berapa hari ni saya rasa menyirap dengan ______... oh...bukan...actually bukan setakat beberapa hari ni je......makan bulan jugak.......tak tahu kenapa..... ______ asyik suruh ____ _____ ____ cepat je.....____ tahu la nak _____ ____......ingat ____ ni budak2 ke??...oh...sure....__ are kids for you..... hmmm....sejak dia menjak ni ______ asyik ____ saya je.....nak gertak lebih la tu??....asyik nak _____ n _____ dengan kami je.....macam la selama ni ____ tak _____ ____ ____ _____!!!!........even lambat pun ____ stilll tahu nak _____ la!!!.... tertekan sebab ______ asyik ____ saya je.....ingat saya ni ___ ____ ke??....ingat bapak saya ____ ____ ke??....sure do.....i will ___ ___ _____ ASAP la _______!!....fikir nak senang dia je.....kami ni??....oh lupa......bapak kami PM....(^_____^)

Friday, December 3, 2010

versus


Assalamualaikum

Buat 'awak' yang mahu berubah

Berubahlah, walaupun payah

Berubahlah, ke arah hidup yang lebih indah

Hidup dan masa muda hanya sekali

Sanggup nak sia-siakan tanpa redha-Nya?


May Allah bless


* * * * *

novel ni dah beli lama....tapi tak terbaca sebab bizi and belum sampai seru nak baca kot...hahaha....tapi tiba2 hari ni saya terbaca sampai habis.....dan bagi saya....novel ni sangat wow....sangat baik...dan sangat mendidik....masih ada 1 lagi novel hlovate yang belum dibaca....hopefully boleh baca dalam cuti ni....=)


p/s: changing for good is not a crime......=)

belalang ke belang???

tok penghulu: pak belalang....hoi pak belalang....pak belalang....bukak kan pintu...pak belalang...

belalang: kenapa tok?

tok penghulu: hah...belalang...kejutkan bapak kau...cepat aa...bilangkan tok penghulu datang...

belalang: baik tok..
                : pak..pak...

pak belalang: hmm...ape malam2 kaco pi tido sana la belalang...

belalang: tok penghulu datang...

pak belalang: hmm???

belalang: tok penghulu datang...

pak belalang: engko bilang bapak tak ada di rumah lah...

belalang: tok...bapak saya cakap dia takda di rumah..

tok penghulu: hah??...bapak kau cakap dia takda di rumah??...kalau dia takda di rumah bagaimana dia cakap??

belalang: dia ada tok...dia suruh bilang dia tak ada....

tok penghulu: hah...sudah la belalang...bukakkan pintu ni...biar datok sendiri gerakkan dia...

* * * * *



i thought i was that belalang.....so innocent....so naive....so pure....till all the world getting mad with me.....but somehow....i am wrong.....someone told me that i am the pak belalang......always lied......and now....people all around blame on me....si lurus bendul....xpandai jaga mulut dan juga penipu......(^^,)


it's ok...it's alright.....i am whoever people want me to be.....(^_^)

in the world where all people demand us to be whatever they want.....it just so difficult to be our own self.......




untuk saya.....kurangkan bercakap....banyakkan mendengar.....lebihkan berfikir.......

p/s: i thought it different....but it's just the same.....so....just act the same.....=)

Wednesday, December 1, 2010

chantekk....=)

amat terharu kerana menerima anugerah blogger cantik ini dari cik wana beberapa hari lalu....thanks dear....sori lambat post kerana saya sedang mengalami demam panas terkejut.....harap maaf....hua3....





Syarat-syarat:

1.Ucapkan Alhamdulillah dulu,pastu thanks giver award ni

alhamdulillah....thanks to cik wana for this beautiful blogger award given to me...blog ini beautiful or saya yang beautiful???...kekeke....dush3!!....sila jangan perasan....both of us are CUTE for sure...hakhakhak....


2.Jangan kedekut,kongsi nikmat bersama rakan-rakan lain

harap maaf....saya adalah kedekut....maka saya xmo share award ini dengan sape2....muahahaha


3. 7 perkara tentang diri saya:


1. sedang lapar....tapi xde selera nak makan....=(

2. berangan mahu kerja part time cuti sem ini....malangnya kerja2 yang menanti sudah berlambak2.....adeihh....

3. baru melancarkan blog ini....ni blog yang ketiga....bukan saya tak setia orangnya......haha....cuma berperasaan privasi diganggu di blog2 sebelumnya....huuuuuu

4. nak belajar buat coklat yg comel2 itu....kat mane la ade kelas coklat area batu pahat ni ek???


5. sangat tertekan dengan nyamuk2 buas di kampung pasir panjang ini.....arghhhh......rasa macam nak ridsect satu rumah!!!!!!...satu kampung pun ok gak...huhuhu


6. pelik kenapa dah berminggu2 komik detective conan tak update.....incik gosho aoyama....sile la update....saya nak baca...=(


7. tiba2 teringin mee goreng dan char kuey teow......mane nak cari tengah2 pagi buta ini!!!!!!



p/s: sekian terima kasih.....(^_^)

Saturday, November 27, 2010

bila kemaruk 'berkuih' melanda....


fruit tart pertama saya sudah menjadi!!!....hohoho....sangat bangge dengan diri sendiri....terima kasih kak ngah untuk resipi yang lazat ini....i love it....=)

mahu resipi kah??....ini kak ngah yang bagi....tapi saya memandai modified sendiri...hehe...

fruit tart


bahan2 untuk sweet pastry; (yg ini resipi buku)

420 g tepung gandum
100 g gula
200 g butter
1 biji telur

cara2:
1.pukul butter+gula sampai rata
2.masukkan telur
3.pukul sampai kembang
4.masukkan tepung sedikit demi sedikit...tambah jika rasa masih lembik
5.uli hingga jadi doh-simpan dalam peti ais (bahagian atas selama 20 minit,lagi lama lagi bagus)
6.bentukkan ke dalam acuan tart.
7.bakar pada suhu 160 darjah celcius selama 8-10 minit (ikut oven masing2 ye,kalau oven tu kecik,maybe kena kurangkan masa membakar.hati2 takut terhangit pulak..hihi) <-- ini kak ngah yang kata...hahaha


bahan2 filling:
coklat masakan,cairkan...salut dalam tartlets.

bahan2 custard: (kak ngah amik kat honey myresipi-http://www.myresipi.com/top/detail/98)

  • 1 sudu besar tepung
  • 1 sudu besar tepung jagung
  • 4 sudu besar gula
  • 200cc(1 cup) susu segar
  • 1 biji telur (L size)
  • 1 sudu besar mentega
  • esen vanila
Cara-cara

1. masukkan semua bahan2 dalam periuk kecuali telur n mentega
2.kacau sehingga gula larut
3.baru masukkan telur.
4.panaskan atas dapur dgn api perlahan
5.kacau selalu sehingga likat.
6.sebelum tutp api,masukkan mentega.-sejukkan sebentar
7.siap untuk digunakan

p/s:kalau boleh guna susu segar..jgn guna susu sejat.nanti jadi x cantik warna dia..rasa pon x berapa best..


-then,picitkan custard dalam tartlets n hias dgn buah2an..siap untuk dingap2! hehehe...


selamat mencuba okeh.... 

* * * * *
kebelakangan ni asyik tension je....saya rasa buat kuih dan masak makanan2 lazat adelah terapi yang best...huhu.....dah buat banyak kuih lain untuk dimakan seperti trifle dan cheese cake yang xsempat nak snap gambar...hohoho...len kali naaa....









 
 p/s: demok dan semakin demok....haihhh...cemane nak kurus nih???

Wednesday, November 24, 2010

memorabilia.....

bila melayan cik wana yang sedang bersedih....tiba2 teringat saat2 saya juga mengalami perasaan yang sama macam beliau.....


memorabilia
...031006....271009...
KLIA


saya takkan lupa perasaan tu......tapi cerita panjang pun xguna....biarlah orang2 yang pernah rasa perasaan ni je yang tau seksanya....huhuhu.....


kan kan???...wana n kak ngah??? *sila angguk sekarang!!*...ngehehehehehe



apepun....be strong ok dear....kita sama2 kuat....insya'Allah....akan ada bahagia menanti.....=)



p/s: jom kita kumpul duit same2.....share2 beli tiket flight...wahahahaha....errr...nak combine dalam tabung saye pun boleh....heeee...=P

Thursday, November 18, 2010

2 > 1.....






Two Is Better Than One - Boys Like Girls Ft. Taylor Swift


I remember what you wore on the first day
You came into my life and I thought, hey
You know this could be something

'Cause everything you do and words you say
You know that it all takes my breath away
And now I'm left with nothing

So maybe it's true
That I can't live without you
And maybe two is better than one

But there's so much time
To figure out the rest of my life
And you've already got me coming undone
And I'm thinking two is better than one

I remember every look upon your face
The way you roll your eyes, the way you say
You make it hard for breathing

'Cause when I close my eyes and drift away
I think of you and everything's okay
I'm finally now believing

That maybe it's true
That I can't live without you
And maybe two is better than one

But there's so much time
To figure out the rest of my life
And you've already got me coming undone
And I'm thinking two is better than one

I remember what you wore on the first day
You came into my life and I thought, hey

Maybe it's true
That I can't live without you
And maybe two is better than one

There's so much time
To figure out the rest of my life
And you've already got me coming undone

And I'm thinking, ooh
I can't live without you
'Cause baby, two
Is better than one

There's so much time
To figure out the rest of my life
But I figured out with all that's said and done
Two is better than one
Two is better than one


p/s: saya percaya...KITA adalah lebih baik dari SAYA ataupun AWAK.....(^_^)

Wednesday, November 17, 2010

Allah lebih tahu......

aduhai....rindunya saya pada bloggie ku ini......lame sangat tak menaip di sini...padehal dalam kepala otak dah banyak sangat nak tulis tulis dan tulis di sini......setiap kali ade event best berlaku mesti dalam kepala otak fikir...hmm...kejap lagi nak masuk dalam blog....berjuta-juta kali ayat tu berulang-ulang dalam kepala.....tapi tak dapat masuk dalam blog pun dek kerana keterlaluan bizi.....finally cerita pun dah basi.....tak best lagi dah nak masuk di sini...hai hai hai.....macam lebai malang daaa...semua pun tak dapat.....


tapi pedulik laaa....nak jugak post di sini...basi ke....baru lepas panaskan ke...*err...macam mode juadah raye je*....tak kesah laaa...layannn.....



cerita 1: my bestfriends' weddings II


baca yang part I di sini...


ok....12.11.2010 hari tu hari pernikahan kawan baik saya wan nurul nabilah binti wan mohd kamal dan pasangannya emran bin abd razak.....saya, puan ainun dan cik sa'dah tiba di kota masai masa petang tu.....majlis nikahnya berlangsung di malam hari dan walimahnya pada 13.11.2010....

sempat juge la berewang bagai di rumah beliau.....tak pasal2 jadi tuan rumah la pulak...hehehe......majlis sangat meriah.....lagi2 sebab ade kami yang memeriahkan suasana....kih3....*perasan!!*

hmmm.....budak hitam sudah 2 orang yang jadi puan.....tinggallah kami berlapan.....ehh...macam pantun la pulak.....huahaha.....lepas ni giliran siapa pulak agaknye ye.....hurmmm.......kita tunggu okehhh....=P


14.11.2010 tu pulak....majlis nikah dan walimah kawan baik saye umi kalsum binti mohammed uyob dan pasanagannya faizul hadi bin montalib......

oh...beliau ini merupakan kawan saya satu2nya yang same2 sekolah dari tadika sampailah habis maahad johor......sangat lame okeh...13 tahun kami sekolah same2....huhuh.....terharunya bila tengok orang2 yang kita sayang bahagia kan????....=)


tapi sedih jugak...kerana gambar2 kami habis di makan virus.....xpe la...mungkin xde rezeki kot.....tapi saya masih ingat wajah2 jelita kamu pada hari kejadian ye kawan2......kamu2 sangat cantik....wajah kamu terpancar aura seri pengantin....malah sangat bahagia juga.....*sumpah saya jeles dan mahu wajah seperti itu!*...muahahahahaha......*gatal*


apapun...selamat pengantin baru buat mereka berdua.....moga berkekalan hingga ke syurga hendaknya.....=)


cerita 2: tentang hati.....


-bila bercakap tentang majlis walimah kawan2-

tak tau kenapa.......dalam riang saya menumpang gembira.....ade satu sudut dalam hati yang rasa sedih bila tengok satu-satu kawan-kawan saya melangsungkan hari bahagia.....sedih.....kenapa ye???.....hmmm....tak tau nak cakap sedih sebab ape....bukan sedih kottt....mungkin lebih kepada terharu agaknya sebab semuanya takkan sama macam sebelum ini kan.....rasa macam hilang kawan walaupun hakikatnya dorg bukan pegi mane ponnn....tuka status je laaa....tapi....perasaan tu sila taruk tepi ye iya....saya harus menumpang gembira sekaki dua kan!!....=P




-bila berfikir tentang masa depan-

haihhh.....*mengeluh nampak cik kak???*....hehe......ye la.....masa depan....kita tak tau apa akan jadi kan??....macam2 yang kita harapkan dan macam2 juga yang bakal terjadi....gerun....seram.....takut.....kadang2 kita harap jalan kita mudah macam orang lain......tapi ini bahagian kita.....itu bahagian orang....yang paling baik untuk orang lain tak semestinya adalah yang terbaik untuk kita kan????....Allah tu tahu tentang apa yang Dia beri....=)


saya selalu ingatkan diri sendiri.....dalam saat kita cemburukan segala yang orang lain ada.....akan ada orang lain yang cemburukan apa yang kita punya......jadi kita patut bersyukur dengan apa yang kita ada.....syukur....jangan jadi kufur......


-bila berfikir tentang kami-

dimana terletaknya kekuatan...disitu jugalah tempatnya kelemahannya.....andai saya kekuatan baginya....saya jugalah yang akan menjadikan dia lemah......demi kebesaranMu Ya Allah....Tuhan yang menciptakan hati dan perasaan itu saling berpasangan.....saya harap saya dapat jadi kekuatan untuk dia terus mara.....dan sangat2 saya harap.....wujudnya saya dalam hati dia takkan melemahkan semangat juangnya.....

Tuhan.....mungkin pada mata kasar segalanya nampak sempurna.....mungkin juga ada yang cemburukan apa yang kami punya.....namun segala yang tersirat cuma Engkau yang Maha Mengerti.....kami tahu jalan kami tak semudah orang lain.....kami tahu dugaan buat kami juga takkan sama dengan orang lain......kadang serasa hati bagai tak tertanggung.....tapi....Allah lagi tahu tentang apa yang dia beri kan????


berikan kami kekuatan untuk terus bertahan......berikan kami kesabaran untuk terus berhadapan dengan ujianMu Ya Allah.....berikan kami ketabahan untuk terus melangkah kehadapan....juga Ya Allah.....kurniakan kami keyakinan yang teguh padaMu untuk terus percaya tentang hari depan dan harapan yang terlalu samar untuk kami ramalkan......


Allah....jagakan hati kami....kerana kami takkan mampu menjaganya sendirian.......


cerita 3: raya....

salam aidiladha buat semua......raya ni sangat bizi okeh kerana cuma kami bertiga je yang balik ke rumah....saya, icak dan adik.....hohoho.....padan muka kami....kerahan tenaga sangat di kerah nampaknya....tapi raya tetap meriah sebab sedara mara datang berlemang bersama kami...huhu


rasenya dah banyak sangat melalut nih....sebanyak ketupat+lemang+lepat dan burasak yang saya telan....aduyai.....aktiviti membina badan semakin berjaya nampaknya....dah macam belon daaa....hua3.....

ok la....nak pegi sambung makan lagi....*tak cukup2 lagikah???*.....take care and luv you.....assalamualaikum......(^_^)



p/s: terlalu saya yakin...Allah lebih tau tentang segala yang Dia beri....terima kasih Ya Allah....untuk segalanya.....

Monday, November 8, 2010

setelah semingu tak update.....

haihaihai.....nampaknya saya kembali berblog setelah seminggu melupakan daratan...almaklumlah....orang baru habis exam....ape kes nak ingat blog2 bagai ni kan??...baik ingat kat shopping comlex mane nak pegi....makanan ape tak makan lagi.....balik kampung nak naik ape ni....dan pelbagai lagi....hua3.....


sebenanye takde la lupa sangat dekat daratan tu....ingat jugak...cuma biase la....dah banyak sangat aktivitinye mane sempat nak selit2 type entri kan....pulak sekarang ni saya mengalami sindrom tido awal.... lagi la tak kuase nak stay up untuk type entri...harap maap yek...=)


yela2....hari ni saya nak compilekan segala mala yang dah terlepas namun tak tertulis....jadi agak2 anda tak sanggup nak membaca entri panjang cicah lantai...sile la angkat kaki....muehehe....


hari kejadian ke-1

ni hari selasa....hari last saya exam....paper last tu....general insurance II memang sangat *taktaunakdescribeape*....harap maklum.....sekarang harus doa banyak banyak banyak banyak....mudah2an Allah lembutkan hati semua lecturer untuk bagi saya pas....amin Ya Rabb....

petang tu saya pegi keluar makan dengan min dan aqila kat wong solo sek.7.....kira macam farewell dinner jugak laaa....sedih seh....sebab dorg ber2 dah habis praktikal...so kira dah grad laa....pasni entah bile dapat jumpe lagi gaknye...hopefully next time dapat keluar dating2 lagi bersama mereka....=)

gonna miss u both guys....(T_T)



hari kejadian ke-2

emm...yg untuk hari ni dah plan laaame....tapi pun dah terdelay laaame...asyik delay je coz kami ber2 saling berbizi sahaje....adeih...akhirnye dapat jugak dating berdua bersama budak ini...heheheh...

kami....(^_^)



pagi2 buta sudah keluar....tapi hari ini jodoh dengan public transport sangat bad luck...hohoho...rasa nak gelak guling2 atas rel ketapi dek kerana sakit hati menunggu bas n tren hampir 2jam....adoiyai....tapi ok je la....dapat jalan 2 kat jalan tar...akak dapat sambar shawl sehelai....siap belikan saye gelang tangan yang cun melecun ini round2 sampai masjid india then kami gerak pegi one utama....

gelang kami yang cun...heee....=)

objektif utama nak pegi one utama pasti la sebab nak makan kat seoul garden...hoho....kami kan memang wajib makan besar everytime kuar dating berdua....dapat makan steambot n grill....heaven.....=)

makan dengan khusyuk nampaknye....=P

yang ni laagi xtoleh2 daaa....hahaha

petang tu masa balik saya sesat kat little india...sebab dah lame tak melawat jajahan takluk saye kan...mane la tau jalan sebelah kl sentral sudah tukar jadi one way n kena tunggu bas kat tempat lain.....nasib badannn...macam nak pitam saye masuk kat tempat tu.....dengan bau setanggi yg memang masyuk.....dengan gambar2 n patung2 yg buat mata saya juling...oh....luckily dapat jugak keluar....kalau tak memang saya dah mabuk kat situ....hua3........


hari kejadian ke 3

hari ni date dengan idah n syarifah pulak.....oleh kerana last minutes baru dapat tau kami harus buat juga material untuk projek G.i kami.....n oleh kerana ida n an dah balik kampung....maka kami ber3 la yg dating seharian menyiapkan benda merepek nih sambil bergosip dan memnbebel.....dan hasilnya....tada~~~

hasil kerja merepek kami bersama....(^^,)


petang tu before balik sunway g makan2 dengan mereka sambil menyantap abc....kira farewell lunch la pulakk...sebab dorg pun dah habis dah...tinggal saya yang terkontang kanting di sini....uwaaaa...sedih mehhh...

gonna miss u all too!!!....uwaaaa....(T_T)


ok...kejadian malam pada hari ini tidak akan dilupa....saya telah menghilangkan budak ini!!!!

heee...geram je tgk muka xbersalah dia....=P

malam tu tengah tunggu pizza delivery....makhluk lain semuanya dalam bilik....saya sorang je yang kat hall...then bila budak pizza sampai konpiden la saya bukak pintu sebab xde binatang yang berkeliaran kan....si budak pizza tu pulak mintak syiling.....baru bukak pintu bilik tak sampai 10inci budak ini sudah lari berdesup laju2 keluar....adeihhh...2jam saye merambu di sekitar perumahan tu carik dia tapi xjumpe2....last2 malam tu saye tido sambil nanges2 sebab rase bersalah sangat n sedih sangat......

rupanya malam tu ajah n pzan jumpa dia tgh tido dekat2 dgn tong sampah besar sambil berselimutkan daun kering....kesiannn.....tapi esoknye....masih nakal seperti biasa.....buang air mata saya je nangeskan dia!!...hahaha



hari kejadian ke-4

hari ni balik kampung....sampai kampung pukul 3.30 petan n xde benda best sangat yang berlaku....tapi malam tu best jugak sebab kamu adik beradik bakar ayam n sate beramai2...hohoho...makan lagiii....=P


hari kejadian ke-5

jiran saya ada kenduri kawin hari ni....jadi saya, mak n icak pegi berewang laa...ape lagi kan.....petang tu hujan lebat...jadi xdapat pergi pasar malam...adelah sedikit kuciwa di situ......xpe la....len kali boleh pegi kot....=(


hari kejadian ke-6


ok....hari ni semua orang nak balik dahhh.....jadi masak best2 sket,.....lepas makan2....semua pun berangkat la pulang ke tempat masing2.....tinggal la mak bapak n saya kat umah ni...huhuh.....sunyi gak.....tapi xde hal laaa....banyak benda saya boleh buat....nama pun cuti kannn???....=P


hari kejadian ke-7


ehh....hari ni la kan??...amik kau...betul2 saya bagi seminggu punya update....hahaha*gelakjahat*.....hari ni xde benda yg menarik sangat....rancangan tv pun xberapa menarik hati......jadi lepak2 bersama mak sambil tulang belut baju yang tak siap2 ini...adoiyai....

oh...hari ni saya puasa...alhamdulillah....oleh kerana rasa badan sudah kembang macam belon sebab asyik makan dengan hebatnya tanpa henti....jadi saya pun berniat nak puasa pada hari ini.....tapi sebab dah lame xpuasa lepas puasa 6 hari tu....maka hari ni saya dah jadi macam budak darjah satu yang baru belajar puasa nampaknya......asyik tengok jamm je kira lagi berapa jam nak buka puasa.....hahahahaha....padan muka saya.....


hmmm...hari ni nak buka ape ye??....perut sudah berkompang-kompang...meman macam budak darjah satu daaa!!...hua2....


ok la....baik saya stop dulu n bagi korang bernafas lega.....nt ade mase saya pos entri panjang2 lagi okeh!!!....(^_^)v


p/s: penangan xde kerja sangat......

Tuesday, November 2, 2010

mari merambu ramba bersama saya~~

ermm...ehem ehem.....hahaha...oleh kerana exam saya baru sahaja tamat tadi dan paper last tadi adelah sangat *****.....maka marilah kita melayan tag dari cik wana ini dengan bahagia....hohoho...
Instructions : Bold the statements that ARE true to you. Italicize the statements that you WISH were true. Leave the fibs alone. 

Underline the statements that you think that they are nonsens <---arahan cik wana...hehe



170 cm tall*err....adakah ini menyindir secara halus??....hahaha*
* I don't know what I want at the moment  *nak makannn...perut sudah keriuk-keriuk*
* I'm not happy, neither sad 
I hate my friends
* I hate my life sometimes
I hate my grades.
* I can drive
* I'm bored of driving
I have white handbag  
* I love dancing *love singing better...heheh...ade macam guruh2 tak kat luar??...huuu*
* I go clubbing every week *kelab tupperware pun saye tak join!!*
* Shopping is bullshit. *hepp!!sape yg buat statement nih??...shopping tu terapi!!ngeh3*
* I have a tattoo of a star.
* I got my navel pierced.
* I have friends that take drugs
* 90% of my friends smoke..
* I'm studying fashion 
* I have business running.
* I hate cartoon.
* I hate someone from my past.
* I have 10 Lollipops handbags.
* I buy CLEO every month. *ingat nasik kaa???*
My parents don't know about my blog 
I have an iPod 
* I don't have faith in the current "one".
My school mates know about my blog.
I wanted to be a fashion designer *xpernah terfikir....fashion apekah??...huhu*
* I love rock emo bands.
* I hate it when people cancel last minute meet ups.
* I'm a rebel.
* I don't believe in love.
High school's filled with drama.
* My parents have faith in me.
* I've bought shoes this month
* A blogger bitched about me before.
I hate sports 
I heart Italian food.
* I hate meeting new people.
I hate nail polish
* The mother bear gives me hugs.*err...ini cerita goldilocks kah??haha*
People should start appreciating me.
* High school was the worst time of my life. *statement ini adalah sangat silap*
* I have red hair. *haiyoo...ingat kepala tupai kah??...hahaha*
* One Utama is my second home. *i think sunway pyramid or midvalley laa*
* I'm a guy. 
* I'm scared of my Biology result exam which I'm going to face someday tomorrow.
* I hate vacations.
* We'll last
I believe in long distance relationships*i do....so much....*
* I'm going to get high and smoke weed one day soon.
* I've robbed an old lady.
I'm starting to like applying make-up *err...sangat fail!*
* I was a tomboy.
* At times I think I still am a tomboy. *tang perangai tu laa...yg len dah berjaya di'ayu'kan...hahaha*
* I love bitching about people behind their backs.
I still have a best friend 
I have a cat
* I hate surprise parties.
* I hate planning parties.
I'm hot *hahaha...boleh x wish i'm hot...kekeke*
* I'm a sinner. *ofcoz laaa...sume org pun kan??*
* I've got a DS light.
* I have a Wii.
* I can't live without music.
Video games are a waste of time.*tapi tetap nak main jugakk...=p*
* I miss the father bear. *rasenye memang cerita goldilocks la nih...hee*
I love being in love
* I know how to cook 
* I have 100% freedom
* Boys are assholes.
* I hate math. *haiyoo...sile tukar course la jika begitu*
* I'm happy with what I have.
* I love horror films. *tapi saye penakutt...hahaha...sie teman saya menonton...=p*
* I slept in my parent's room for 3 days after watching Scream when I was a kid. *xpenah tgk scream....kalau cerita yg chucky tu ye kot...ngehehe*
My old friends keep in touch with me
* I don't read newspapers.
The news is such a waste of time.
* Blogging is a waste of time.
* I hate animals.
* I can't live without make-up
* I curse like a pirate.
* I'm happy with my 11 years old car. 
* I hate people that are smart.
* I love Orange Juice.
* I can't drink for nuts.
* I believe that everyone in their teens have lost their virginity.
* I've got a new phone.
I'm going to get a new pair of shoes by the end of this month.  *hahaha...harrrapppannn!*
I love swimming.
* I haven't worked out since March. *since taun lepas2 kott!!*
I think I'm fat. *lemak terlebiih laaa*
* I love my friends and family



fuhh....banyak giler hokehhh.....penat den....ok2...kerana saya baik...maka saya tak berniat nak tag sape2...hehe..*padehal sebenanye cuma korang2 je la yg bace blog nih...dah tu nak tag sape kan??...kih3....*
oleh kerana perut sudah berkaraoke lagu selamat tinggal romeo...maka saya pun harus la mengundur diri dan pergi masak.....okie...babai....=)
 

...~Just The Way I Am~... Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template