~ibu nuha naim hakim~

My photo
this blog is not for you to read....but for me to write... i am me....let me be myself....just the way i am....

Sunday, September 23, 2012

40

aku baru tau macam mana rasanya....
bila semua perasaan sakit yang kau rasa selama bertahun2.....suddenly been denied....dinafikan....
sakit.....sakit sangat2.....
rasa macam seluruh perasaan sakit tu....yang bertahun-tahun tu.....
kau kumpul all along jadi satu....
dan hempuk kau sekaligus....
sakit wey....
its either kau rasa terduduk tak boleh bangun2....
or at least kau akan senoneng paling tidak sehari dua....

ok...random thought....

untuk 40 hari ini....
aku serahkan semuanya pada Allah.....
hati dia....
hati aku...
hati-hati kami.....
aku yakin pada Dia....
memang selama ni pun.....
Dia yang jagakan hati kami.....

someone ask me....
kenapa kau sanggup tunggu dia bertahun2.....
sometimes with no calls...no sms-es....no email...
nothing.....
lelaki yang pernah kau jumpa cuma 3kali sebelum dia fly....
kenapa?
apa yang buat kau sanggup tunggu?


jawapan aku cuma satu je.....
sebab Allah beritahu aku....supaya tunggu dia.....
jadi aku tunggu....
aku tak kenal dia....
aku xpernah tahu is he the best for me or not.....
tapi aku tahu...
Allah knows best....
so I trust Him.....


bunyi macam mudah....
tapi hakikatnya payah.....
dan menyakitkan.....



jadi kalau kau commit in LDR....yakinlah pada Dia....
kalau Allah kata dia bukan jodoh kau....
setia gila pun kau...tetap takkan jadi.....
tapi kalau Allah kata memang dia untuk kau.....
nak lari kemana pun tetap akan dia akhirnya untuk kau....
sebab itu yang aku selalu buat dulu.....
run and run and run....
akhirnya....here we are.....




Allah....
jagakan hati-hati kami....
permudahkan segala urusan.....
berkati seluruh perjalanan.....

kami nak genggam tangan each other....
dan sama-sama berjalan mencari redha-Mu....
bantulah ya Allah.....

Thursday, September 20, 2012

43

rasanya harus penuhkan stok ubat-ubatan....


zaman virus bertebaran sudah mula beri salam....


(T_T)

Saturday, September 15, 2012

48

we always take family for granted....
think that we deserve something because of the title family....

but today i realize....
i owe too much from them...
too much....
balik kampung ni....
saya tengok macam2 persiapan untuk saya....
for my big day....


and here...i know....
i am not alone.....



terima kasih mak....
terima kasih bapak.....
terima kasih adik...
terima kasih ajah & family...
terima kasih icak....
terima kasih ayai & lolot.....



thanks for everything that i may not deserve,
but u manage to make it....just for me....

Monday, September 10, 2012

53

25 tahun 1 hari...
alhamdulillah....

semoga akan terus dirahmati dalam tahun-tahun mendatang insya'Allah...


semalam....
boleh masuk dalam folder kenangan terindah.....
terima kasih awak....
walaupun tanpa kek atau hadiah....
apa yang saya ada sudah cukup berharga...

(^_^)

Wednesday, September 5, 2012

58

Allah tu sangat baik....
sangat-sangat baik....


kalau kau yakin pada Dia....
insya'Allah...Allah tu maha mendengar....
cepat atau lambat....itu kuasa Dia untuk tentukan....
kerja kita?....
yakin dan sabar.....

hari ni....
setelah sekian lama....
air mata aku jatuh lagi....
kerana Dia.....
sebab aku malu....malu sangat-sangat....
kerana Dia tu.....baik sangat-sangat-sangat pada aku....

aku selalu lengah solat....
malas ngaji....
suka mengumpat....
rajin buat urusan lagha....
tapi Allah....
tetap Dia dengar rintihan hati aku.....

 aku sebak...malu...sedih.....gembira....
rasa syukur yang tersangat.....


Terima kasih Allah....untuk setiap nikmat dan rahmatMu yang tak mampu aku hitung.....


aku segan nak meminta banyak-banyak....
tapi aku tahu aku tak ada tempat lain nak mengadu......
aku bahagia sangat dengan apa yang Kau beri sekarang ini....
cuma aku minta sedikit.....sedikit lagi masa....
untuk aku lapangkan dada....
untuk aku hargai sisa-sisa masa yang tinggal...
untuk aku lepaskan anak-anak aku dengan lega.....


Allah.....
untuk setiap apa yang Kau beri pada aku....
baik ataupun buruk....
alhamdulillah...aku redha....
aku mohon Kau lembutkan hati aku untuk jadi hambaMu yang solehah....
amin.....

syukran ya rahman....syukran ya rahim....




p/s:
satu pesan aku buat kau yang mungkin membaca.....
pada waktu kau mungkin rasa rezeki kau kosong....
pada waktu kau rasa rezeki kau tersekat....
pada waktu kau rasa dunia tu kejam....
tetaplah kau yakin pada Dia.....
sebab antara 1 perkara yang aku sentiasa yakin....
rezeki aku...Allah yang beri....bukan insan.....
dan hari ini...Allah beri satu lagi harapan untuk aku...
alhamdulillah.....(^_^)

Monday, September 3, 2012

60

debar.....


 

...~Just The Way I Am~... Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template