~ibu nuha naim hakim~

My photo
this blog is not for you to read....but for me to write... i am me....let me be myself....just the way i am....

Wednesday, October 31, 2012

2

aku tanak jadi bridezilla...aku tanak jadi bridezilla...aku tanak jadi bridezilla!!!!!


ok....tarik nafasss....fuhhh....
sabar ye iya...jangan jadi bridezilla....
sekarang ni...apa orang cakap...ko angguk dan senyum je....
ala ala ayu gituuu....


tak kesah la orang nak bising ke...
membebel ke...marah kau ke....
terima seadanya....

insya'Allah semuanya akan baik....

kau asik tanya kenapa takde siapa nak dengar kau...
ingat banyak2....yang Allah tu maha mendengar....

insya'Allah....Dia tahu apa yang terbaik untuk kau....

ya Allah....2 hari lagi sebelum bergelar isteri....

aku mohon dipermudahkan segala urusan....
ditenangkan hati dan perasaan....
diberikan segala yang terbaik...yang paling baik untuk aku insya'Allah....

mudah-mudahan semuanya selamat....
amin....

Friday, October 26, 2012

7

officially bergelar cikgu pencen....
sedih sebenarnya....tapi tak nanges pun.....
masih tegar rupanya aku....
masih si hati batu...walaupun kadang2 jadi air batu...hahaha

tak tau kenapa...aku cuma jadi si hati air batu bila dengan encik itu saja....
dengan orang lain masih tetap si hati batu....
i guess that is love maybe??
haish.....syuhhh...syuhh mood jiwang....

kembali ke mood asal...
sedih dan letih....

sedih sebab tinggalkan adni......
aku admit....di adni bukan semuanya indah....
tak semua kenangan aku manis....
ada yang manis...ada yang pahit....
banyak juga yang tawar....

tapi di adni...aku mengajar dan belajar....
dan di adni juga....
aku banyak belajar untuk berani berubah....

indeed...adni is my life-changing place.....
aku harap....yang baik itu akan kekal dan yang buruk itu akan terhakis.....
amin....

goodbye adni.....selamat tinggal anak-anak....
selamat tinggal kawan-kawan....
panjang umur....ada jodoh...ada rezeki...kita jumpa lagi.....
kalau tak di sini...harapnya di jannah insya'Allah.....


ok....habis mood sedih....

sekarang henshin to mood letih....

semalam rasanya seharian hari aku habiskan masa atas highway....
letih....
plus kereta kena langgar orang kat r&r seremban....
plus barang yang super banyak kena angkut even half still tinggal di rumah keramat....
plus sampai2 rumah terus berewang dengan hebatnya....
plus rumah saya macam tongkang karam....bukan macam rumah yang nak kenduri 7days more to go....
plus baju yang masih belum ambil n bridal yang tak settle2.....
plus goodies bag yang superb (baca : superbanyak) yang tak tau nak siapkan macam mana....
plus kad jemputan yang tak cukup dan republish lagi namun tak siap-siap....
plus kotak2 hantaran yang tergendala dek kerja2 lain yang tak cukup tangan nak handle....

ohh!....aku lupa macam ni rasanya nak hold kenduri kahwin....
lebih-lebih lagi kenduri kahwin sendiri....
adoiyai.....
super letih....

fuhfuh...iya....jangan mengeluh....
kau nak kahwin kan??
jadi harus sabar dan tabah dan tegar....

esok kena ambil baju dan settle bridal dan sambung rewang....
harap2 malam ni boleh dapat tidur yang berkualiti....amin....

eh lupa!...nak basuh dapur dulu baru boleh tidur...
jadi sila bertabah sekarang!

gogo chaiyok!


p/s: wondering....boleh ke saya jadi pengantin yang cantik??

Tuesday, October 23, 2012

10

sepuluh hari sebelum bergelar isteri....

barang2 kat rumah keramat xkemas satu pun lagi....
barang2 kat sekolah pun tak kemas2 lagi....
barang2 untuk majlis pun tak settle2 lagi.....

10 hari lagi weh!!...bukan 100 hari....
macam takde kesedaran sivik je aku ni....ngeee

sila rasa cemas sikit supaya buat kerja dengan pantas dan cekap dan tepat dan eh...merapu...


10 hari lagi....tak tau dah nak describe rasa dalam hati ni cemane....

doa-doakanlah ye!

Thursday, October 18, 2012

15

penatnya....
stressnye....
stucknye....

apa lagi aku nak mengeluh??...hahaha
siyes penat weh...
seminggu ni datang sekolah macam xcukup tangan settekan kerja-kerja yg masih xsette....
almaklumlah....orang tingga 4hari je sekolah....macam2 la yg nak kena selesaikan....
lepas 4 hari tu.....ok pencen dah....
tunggu la duduk rumah....
kot2 ada rezeki tergolek jatuh dari langit....mana tahu??...haha


tapi siyes jugak....sedih.....
lepas ni...ada chance jadik cikgu lagi ke???
lepas ni...dapat peluang jumpa lagi ke kawan2 adni???
lepas ni....kalau terserempak dgn anak2 murid...kenal lagi ke dorg kat aku??
lepas ni...entah zaman bila lagi agaknya akan sampai kl lagi....
7 tahun tu berkelana kat sini...acewahhh....


takpe lah....lepaskan......lepaskan semua tu.....
ada hari....ada waktu....ada rezeki.....insya'Allah kita jumpa lagi....



jantung rasa dupdapdudapdupdap.....
macam takut je nak kawin...cemane ni???

Sunday, October 14, 2012

19

apa lagilah yang aku dah buat?

kenapa dengan aku ni?

kenapa asyik buat silap?

kenapa tak habis2 sakitkan hati orang2 yang aku sayang??




rasa nak shut myself inside a box and do nothing sampai hari kejadian.....

Allah....berikan aku kekuatan.....



feel like crying....

tapi aku tahu it's not worth it....


Saturday, October 13, 2012

20

makin dekat tarikh nikah, makin macam2 ujian datang.....

Allah.....aku mohon kekuatan hati untuk kami.......
semoga segala urusan dipermudahkan.....
amin......


mode risau.....

Wednesday, October 10, 2012

23





10.10.2009-10.10-2012

Alhamdulillah.....
selamat ulang tahun pertunangan yang ke-3 buat saya dan encik tunang...
lepas ni dah xcounting tarikh ni...counting tarikh lain pulak.....
terima kasih Allah...untuk semua ini....
(^_^)

Wednesday, October 3, 2012

30

aku risaukan dia....

Allah...
jauhkan kami dari fitnah dunia...
apatah lagi fitnah akhirat....


Allah....
aku tahu dia pejuangMu....
malah aku sudi berjuang disamping dia....
tapi aku harap....
aku sangat harap....
jalan kami dipermudahkan....


Allah....
aku tahu hati dia....
aku tahu macam mana kerasnya hati dia....
aku harap....
semoga Kau lembutkan sedikit hati dia....
semoga Kau tambahkan banyak sabar dia....
semoga panjangkan lebih akal dia....
untuk berhadapan dengan musuhMu yang panjang akalnya....


Allah....
pernah dia berkata pada aku.....
peluang dia untuk masuk syurga sangat tipis....
kerana selagi yang dipimpinnya engkar....
maka nerakalah tempat dia.....

dan pernah juga aku katakan pada dia....
kalau dia masuk neraka....
bawa juga aku bersama....
kerana aku mahu berjuang disisinya....
bersama-sama.....


namun aku harap....
ada ruang disyurgaMu itu untuk kami.....


Allah.....







amin ya rabbal a'lamin....

Tuesday, October 2, 2012

31

2.10.06-2.10.12


it has been 6 years....
since he left me on that day...
dia tinggalkan aku untuk cari diri dia...
cari masa depan dia....
cari ilmu dan cari erti hidup....


alhamdulillah....
dia dah balik....for good....
and what really good is....
he come back to me....


masih aku dihati dia....
sangat-sangat aku bersyukur....



Allah....
andai kami punya masa....
bukan setakat 6 tahun lagi....
aku mahu 60 tahun....
atau mungkin lebih lagi dengan dia....



teguhkanlah kasih sayang kami....
kukuhkanlah ikatan hati kami.....
walau sejauh manapun kami Kau campakkan....
walau selama manapun kami Kau pisahkan.....
berilah kekuatan pada kami....
berilah segala yang paling baik...
yang terbaik....
yang sebaik-baiknya untuk kami....
dunia akhirat insya'Allah....
amin...


itu doa aku sejak dari hari pertama kami terpisah jauh.....2.10.2006
hingga hari ini.....2.10.2012

insya'Allah...biiznillah.....




p/s: sejak dua menjak ni rasanya debaran hati tak tentu masa.....haish!


 

...~Just The Way I Am~... Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template