~ibu nuha naim hakim~

My photo
this blog is not for you to read....but for me to write... i am me....let me be myself....just the way i am....

Wednesday, April 17, 2013

21

kisah suatu senja....

lokasi: meja makan


sambil mengunyah kerepek

en.suami: abang rindu laa....

aku: rindu apa?

en.suami: abang rindu nak iya masak malam2 macam dulu.....


*krik krik krik*


aku: *terus nanges tanpa warning*




************


p/s: doakan aku dan baby.....

Sunday, April 14, 2013

20.3

alhamdulillah.....20 weeks already....

we've got about half way to go...permudahkanlah ya Allah....

baby....duduk dan membesar baik2 dalam perut ibu okey....nanti dah cukup bulan baru keluar.... =)

baby dah aktif sekarang...suka nudge2 dalam perut....tapi, a little nudge pun akan buat aku lega dan tersenyum.....

coz aku tau baby sihat dan aktif dalam perut.....

kadang kalau aku cam tak rasa sgt baby gerak, aku yg sibuk suruh baby gerak....hahaha.....xleh blah betul mak dia nih.....

tapi sekarang memang aku gedik tahap xhengat.....renyah2 sikit tak boleh....jalan jauh sikit tak boleh....letih lebih sikit tak boleh......adeih......sabar je lah....

yang kena sabar lebihnya ofkoz encik suami la.....nak menghadap bini dia yang gedik tahap super ini...hehehe

last week scan dgn doc.....tapi doc tak nampak baby boy or girl....so....surprise!

haha....memang surprise benar....aku dgn encik suami dah penat gaduh nama untuk baby, tapi at the end masing2 cam, ala...bukan tau pun baby boy ke girl...canne nak decide nama?....hahah....

excited of course....but cautious also.... melihat pada tahap kegedikan aku nih....extra careful itu harus.....

doa2kan aku dan baby ye.....mudah2an semuanya sihat dan selamat insya'Allah.......
 

...~Just The Way I Am~... Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template