~ibu nuha naim hakim~

My photo
this blog is not for you to read....but for me to write... i am me....let me be myself....just the way i am....

Thursday, May 30, 2013

27

life gets better alhamdulillah....

perut pun sedang mengembang dengan jayanya.....tak lama lagi surely jadi humpty dumpty...tak larat nak bawak perut....hehe....

selera makan mencanak-canak...ouh....harus control itu.....baby...kita kena control makan okeh....nanti ibu tak larat nak jalan....heee.....

tak sabarnye nak raya.....dari sejak kawin sampai sekarang asyik tak sabar nak raye je....xfaham dengan diri sendiri......first time nak raya dengan encik suami.....eksaited lebih....huu....oh...jangan harapkan sesuatu yg extra dan over dirumah saya raya ni.....semua tu takkan ada....hehehe.....

harap2 dapat tahan berpuasa dengan jayanya tahun ini....kita puasa penuh key baby!!!....ya Allah....semoga mampu nak bertahan....amin....risau tak tahan puasa.....gedik gila aku....selama ni balun puasa sunat macam takde ape je....now nak puasa ramadhan niii....kamon mennn.....gogo chaiyok baby n ibu!!

syaaban is coming very2 soon.....berharap ramadhan datang penuh rahmat dan barakah tahun ini dan tahun2 yang akan datang insya'Allah.....



p/s: ouh....harus cepat2 khatam quran.....tahun ni tak khatam2 lagi.... *guilty* -_-'

Thursday, May 23, 2013

26

Hye...welcoming the final trimester here....


But...life is not a bed full of roses...and i think i just spread thorns down there....

Oh!

Aku tak tau aku yang terlebih emosi...atau memang ibu memgandung adalah terlebih emosi atau hormon yang turun naik ini buat aku macam ni....

But honestly....this feeling and time and condition is tak best sungguh!


Ya Allah....what happened to me?

Jauhkanlah aku dari sikap gedik mengada-ngada yang selalu menyakitkan hati orang2 yang aku sayang.....jauhkan aku dari sifat dan perasaan tak bersyukur pada setiap nikmat dan rahmatMu.....


Allah.....ampunkan segala dosa hambaMu yang lemah ini.....sesungguhnya aku hanya insan biasa....yang takkan terlepas dari dosa....Allah....lembutkan hati insan2 yang aku sakiti untuk memaafkan aku.....


Aku mohon Ya Allah.....











Ps: di matanya ku lihat cinta....dan aku harap sinar itu hingga ke syurga......

Thursday, May 9, 2013

24

The general election had past this few days....but the story about it keep spreading and travelling all around the world i guess?....i don't want to tell which side i am in....undi is rahsia right? It's my right to pangkah anyone that i nak because i know why i pangkah them....



What is inside your mind is absolutely not same as what is hanging around my thought kan? Because i have my own reason, so do you....



But what make me dissapoint is what had happen after....the stories..the pictures...the status in facebook...an all the rumours linger around.... i don't feel like sharing it because me myself honestly dont know which one is true and which one is a lie....i really can't tell it....



Can someone tell me how true is the true? How real is the real? And how lie is the lie? And i keep telling myself.... one click of fitnah i shared, i am two legs inside sharing the dosa too....



Stop it la people....stop spreading the racial fire around.....this is not the future i hope for my children to growing up with.....i hope for a better future...not something like this....


I know someone may feel being lied.... i know someone may feel to redeem for the injustice....i know.. and i felt that too....but not by pointing fingers to the others  that maybe tak bersalah at all....



Melayu.....you really want to repeat the sejarah kan?....go back and open your book la...see how our nenek moyang fighting each other and let the penjajah get our land.... i can see the history is repeating itself...



As for my own thought....chinese is not racist....they are simply our friends and family....kata pun 1 malaysia.... by blowing the fire.... what are you getting in the end?...



Baby....please forgive ibu for mumbling and ranting too much today... my ears have heard enough.... i really sad for what had happen these few days..... i hope for a better future for you....i pray for a better future for you and your becoming adik-adik..... may Allah bless our country.... may Allah give us pemimpin yang terbaik for us in the future... who are willing to sacrifice everything to us, the rakyat, the islam...and for Allah....insyaAllah......

Friday, May 3, 2013

23

Banyak yg aku fikir dalam kepala recently...banyak jugak yg aku plan nak buat hujung minggu ni....siap dah janji dengan encik suami bagai....


since yesterday...nak g pasar malam... nak makan mee lambak....nak join majlis iftitah kat smakj...nak g kenduri rumah sa'dah..how nak balik kg....which kg to go back first lah....how to mengundi lah...bla bla bla...



ohh....too much planning with high confident level kauu....Without terfikir pun anything can happen the way HE planned for us...



But then...everything changed....all the thing we planned changed.....last night....tertouching2 juge aku...emo ibu mengandung la katakan....hehehe.....



But then....my mind keep memujuk.....it's ok....something better is happening beyond my plans.....insyaAllah everything happens for some reasons....and hopefully it is for good.....insyaAllah.....




Allah's said is true.....

   ومگرُوا ومگرالّلهُ والّلهُ خيْرُالْمكِرِين
 Mereka merancang, dan Allah juga merancang,
Dan Allah jua lah sebaik-baik perancang.
Ali-Imran:54




InsyaAllah...keep optimis ye ibu....banyak2 doa....mintak pada DIA....kerana Allah jua lah sebaik2 perancang.....


okeylah....pen-off...nak balik kampung....wehehe.....
wishing you selamat mengundi.....n don't forget to pray for our country....harap2 siapa pun yang menang nanti, will make things better for us all....for our future....for our children....and for the sake of Allah.....insyaAllah.... (^_^)
 

...~Just The Way I Am~... Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template