~ibu nuha naim hakim~

My photo
this blog is not for you to read....but for me to write... i am me....let me be myself....just the way i am....

Friday, November 28, 2014

kakak

Kakak nuha....
Ibu purposely called you kakak...so that you know you are a kakak now....a big sis that will jaga adik-adik bila ibu takde nanti...

Kakak...
Kakak belum pun masuk setahun 3bulan....still a little baby....but you already had an adik now.....kadang-kadang ibu sedih tengok kakak.....sometimes ibu rasa macam some people nak jarakkan kakak dari ibu....ibu rasa jauh dari kakak....ibu rindu kakak!

Kakak.....
Ibu doa sangat one day kakak akan faham hati ibu.....yang ibu sayang sangat kakak....tak kira berapa ramai pun adik kakak akan ada nanti insyaAllah.....kakak tetap kesayangan ibu.....

Kakak.....
Membesarlah jadi wanita hebat.....jadi anak solehah....jadi hamba Allah yang solehah....jadi isteri solehah....dan jadi ibu yang solehah.....insyaAllah....

Ibu rindu kakak....ibu sayang kakak....ibu rindu kakak sangat-sangat....

Selagi mampu...selagi terdaya...dan selagi ada rezeki ibu mendidik membesarkan kakak.....ibu harap sangat...nobody will seperate us....

You are my 1st blind love....hati dan jiwa ibu....selamanya.....

Wednesday, November 12, 2014

welcoming muhammad naim

Alhamdulillah....4.11.2014 bersamaan 11 muharram 1436 jam 8.18 pagi aku dah selamat melahirkan muhammad naim bin zulfekri...

Having the 2nd baby...buat aku terfikir betapa hebatnya perempuan yang bergelar ibu....

Sebelum bersalin orang asyik kata...
'Ala...nt ibu dah ada adik baby dah xheran nuha...'
'Nantikan dah ada adik,nuha mesti dah tak kisah sangat...'
'Nanti mesti sayang adik lebih...'
And so on so forth...

But the cakap-cakap was totally wrong!

Since naim lahir....sayang aku pada nuha tak pernah kurang...malah semakin sayang...and the great feeling is....sayang aku pada naim juga tak pernah terasa terlebih atau terkurang dari nuha....

Hebatnya seorang ibu....punyai terlalu banyak ruang dalam hati untuk diisi dengan cinta yang terlalu besar untuk anak-anak....

Itu baru aku....aku yang baru merasa beranak dua....mak ada 6 anak....dan orang lain ada 8 mungkin 10 anak.....betapa besarnya hati seorang ibu itu....


Nuha dan naim....if one day you read this.....ibu cuma mahu kamu tahu.....sayang ibu pada kamu itu terlalu....terlalu banyak....terlalu besar....

Doa ibu sentiasa untuk kamu.....kasih ibu takkan berkurang buat kamu berdua...dan mungkin juga untuk adik-adik seterusnya....andai ada rezeki kita... =)

Semoga kalian menjadi anak-anak yang baik...jadi hamba Allah yang baik....insyaAllah...

Terima kasih Allah...untuk rezeki dan anugerah anak-anak buat aku....dan untuk izin memberikan peluang aku menikmati perasaan ini....

Nuha dan naim....don't grow up too fast...i will miss this moment big time....
 

...~Just The Way I Am~... Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template