~ibu nuha naim hakim~

My photo
this blog is not for you to read....but for me to write... i am me....let me be myself....just the way i am....

Friday, March 17, 2017

half way to go

waktu buat assignment memang waktu aku rajin blogging.
coz dapat peluang nak menghadap laptop.
assignment belum siap.
ada lagi 2/3 or appx. 1700 words essay nak kena complete.
due 19/3 ni.
tapi otak aku jammed.
serius bila otak jem macam ni rasa dah tua, rasa otak dah berkarat, rasa loser...dan yang paling crucial sekali....rasa give up.

now dah sem 6.
aku dah harung 5 sem, with 5 more to go insyaAllah
tapi sejak menjak beranak tiga ni...
sejak sejak masuk 3 series ni...
betul-betul rasa nak give up tu kuat sangat

kena selalu positifkan mind setting
kena always mantra kan...half way to go....half way to go....all izz welll....kau dah separuh jalan....quitting is loser and many more...
mantra aku sekarang memang berjela-jela
semuanya untuk pastikan kepala otak aku berada di siratul mustaqim

rupanya belajar bila dah ada anak tiga lagi mencabar dari masa anak dua plus pregnancy dulu
you don't get the luxury of time
kat sekolah kerja, balik rumah house chores,kids and husband
till you down and kau tak tau nak selitkan masa study+assignment tu kat celah mana
by the time kau dapat peluang and masa nak menghadap laptop, otak kau dah tersekat di skala 5
and always happened to me,
by the time idea mencurah-curah, time tu la anak nangis...haha

positif positif positif

najihah will never give up
najihah is a supermom
najihah is the wonderful wife

Allah sayang aku
Allah bantu aku
Allah is always by my side
Allah akan sentiasa permudahkan
insyaAllah amin



 

...~Just The Way I Am~... Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template