~Me~

My photo
i am me....let me be myself....just the way i am....(^_^)v

Tuesday, November 8, 2016

38w3d

on my 38w3d of 3rd pregnancy
just few days to go before welcoming my baby to this world
entah esok lusa, entah minggu depan...
tak sabar...


tapi serius....
pregnant kali ni sangat sangat sangat mencabar
1 assignment with due date on 13/11 is not finish yet
aku harap harap harap aku sempat siap marking papers
harap harap sangat sempat siapkan penyata budak2 sebelum bercuti
as for the prefects things, aku dah pasrah je nak serah tugas pada kak dayah
and for the exams, i think i surrender it though
aku dah ready nak isi borang extend...
macam nad cakap...
aku cuma nak jadi cikgu, not a wonderwoman or superwoman or what not
so no rush
insyaAllah rezeki tu ada
dah satu yang aku sangat pasti...
Allah sentiasa bersama....
insyaAllah Dia akan permudahkan...


tapi betul betul....
aku baru tahu yang studying while you are juggling with working life is not easy
plus..
studying+working+mothering+wifing+pregnancing....
word easy dah tak wujud lagi dalam dictionary...
fuhhhh
aku rasa kepala berasap
baru aku tahu problem kecik-kecik zaman belajar diploma degree dulu cuma macam makan kacang
this time it's different


macam aku cakap kat nad....
this is just a diploma...
but the stress is wayyy too unbearable than before
unthinkable
beyond my expectations


Allah...
permudahkanlah....
urusan aku dalam pelajaran
urusan aku dalam kerjaya
urusan aku dan anak dalam kandungan
urusan aku dengan anak-anak yang perlukan perhatian
urusan aku dengan suami yang sentiasa aku harapkan sokongan
dan urusan aku sebagai hamba Mu...
yang selalu aku abaikan dek urusan-urusan lain yang tak menang tangan

aku yakin...
takkan Kau beri andai aku tak mampu bertahan
maka bantulah aku untuk terus bertahan....


permudahkanlah ya Allah....
permudahkanlah ya Rahman....
kerana sesungguhnya hanya kepadaMu lah tempat aku kembali....
setelah jauh aku tersasar dek duniawi yang tak pernah berhenti....


Allah....
mungkin ini caranya Kau beritahu...
yang Kau rindu pada keluh kesah ku mengadu...



Wednesday, April 29, 2015

hati ibu



Hati ibu
Terlalu kasih
Terlalu sayang
Terlalu rindu

Kadang ibu marah
Bila tingkah kamu menyakitkan
Tapi selalu ibu lupa
Kamu itu cuma baru mengenal dunia

Kadang ibu letih
Bila tangis kamu seakan merimaskan
Tapi sering ibu lupa
Bahawa kamu sangat perlu adanya ibu

Mana mungkin tergamak kamu ibu tinggalkan
Mana mungkin sampai hati ibu melukakan
Mana mungkin mampu kamu ibu lepaskan

Hati ibu itu kasihnya terlalu

Aduhai anakanda
Senyum kamu itu penawar
Suara kamu itu alunan merdu
Keletah kamu itu hiburan jiwa
Ragam kamu itu pendidik kalbu

Aduhai anakanda
Kamu itu anugerah
Paling manis paling indah

Aduhai anakanda
Membesarlah dengan gagah
Moga rahmat dan kasih sayang Tuhan sentiasa memayungi

Thursday, March 12, 2015

rindu

Aku rindu ruang ini.titik.
 

...~Just The Way I Am~... Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template