~Me~

My photo
i am me....let me be myself....just the way i am....(^_^)v

Wednesday, April 29, 2015

hati ibu



Hati ibu
Terlalu kasih
Terlalu sayang
Terlalu rindu

Kadang ibu marah
Bila tingkah kamu menyakitkan
Tapi selalu ibu lupa
Kamu itu cuma baru mengenal dunia

Kadang ibu letih
Bila tangis kamu seakan merimaskan
Tapi sering ibu lupa
Bahawa kamu sangat perlu adanya ibu

Mana mungkin tergamak kamu ibu tinggalkan
Mana mungkin sampai hati ibu melukakan
Mana mungkin mampu kamu ibu lepaskan

Hati ibu itu kasihnya terlalu

Aduhai anakanda
Senyum kamu itu penawar
Suara kamu itu alunan merdu
Keletah kamu itu hiburan jiwa
Ragam kamu itu pendidik kalbu

Aduhai anakanda
Kamu itu anugerah
Paling manis paling indah

Aduhai anakanda
Membesarlah dengan gagah
Moga rahmat dan kasih sayang Tuhan sentiasa memayungi

Thursday, March 12, 2015

rindu

Aku rindu ruang ini.titik.

Friday, November 28, 2014

kakak

Kakak nuha....
Ibu purposely called you kakak...so that you know you are a kakak now....a big sis that will jaga adik-adik bila ibu takde nanti...

Kakak...
Kakak belum pun masuk setahun 3bulan....still a little baby....but you already had an adik now.....kadang-kadang ibu sedih tengok kakak.....sometimes ibu rasa macam some people nak jarakkan kakak dari ibu....ibu rasa jauh dari kakak....ibu rindu kakak!

Kakak.....
Ibu doa sangat one day kakak akan faham hati ibu.....yang ibu sayang sangat kakak....tak kira berapa ramai pun adik kakak akan ada nanti insyaAllah.....kakak tetap kesayangan ibu.....

Kakak.....
Membesarlah jadi wanita hebat.....jadi anak solehah....jadi hamba Allah yang solehah....jadi isteri solehah....dan jadi ibu yang solehah.....insyaAllah....

Ibu rindu kakak....ibu sayang kakak....ibu rindu kakak sangat-sangat....

Selagi mampu...selagi terdaya...dan selagi ada rezeki ibu mendidik membesarkan kakak.....ibu harap sangat...nobody will seperate us....

You are my 1st blind love....hati dan jiwa ibu....selamanya.....
 

...~Just The Way I Am~... Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template