~Me~

My photo
i am me....let me be myself....just the way i am....(^_^)v

Thursday, December 29, 2016

Unconditional love

Baby here's the sun
Baby here's the sky
Baby I'm your light and I'm your sheltter
Baby you are mine I can freeze the time
Keep you in my kitchen with me forever

It's gonna be a pie from hevean above
It's gonna be filled with strawberry love
Baby don't you cry
I'm gonna bake a pie
And hold you forever in the middle of my heart


Kakak nuha always said things like ibu lawa, ayah hensem like that....abang naim always act like i am the saviour.... i am everything in his world....ayah is his hero...and adik hakim always stare at me like i am the most beutiful person in his life....his eyes melt my heart....

Ketahuilah wahai anak....
There will be the time when you meet someone prettier, someone stronger, and someone better...at everything in your life...
Someone who you will love more than us....

But one thing i hope you will remember....
We...ibu dan ayah....
Are the people that will keep you close to our heart...
No matter what...
The person who will love you most...
More than everything in our life....

Kerana kasih kami...tanpa syarat...

Tuesday, November 8, 2016

38w3d

on my 38w3d of 3rd pregnancy
just few days to go before welcoming my baby to this world
entah esok lusa, entah minggu depan...
tak sabar...


tapi serius....
pregnant kali ni sangat sangat sangat mencabar
1 assignment with due date on 13/11 is not finish yet
aku harap harap harap aku sempat siap marking papers
harap harap sangat sempat siapkan penyata budak2 sebelum bercuti
as for the prefects things, aku dah pasrah je nak serah tugas pada kak dayah
and for the exams, i think i surrender it though
aku dah ready nak isi borang extend...
macam nad cakap...
aku cuma nak jadi cikgu, not a wonderwoman or superwoman or what not
so no rush
insyaAllah rezeki tu ada
dah satu yang aku sangat pasti...
Allah sentiasa bersama....
insyaAllah Dia akan permudahkan...


tapi betul betul....
aku baru tahu yang studying while you are juggling with working life is not easy
plus..
studying+working+mothering+wifing+pregnancing....
word easy dah tak wujud lagi dalam dictionary...
fuhhhh
aku rasa kepala berasap
baru aku tahu problem kecik-kecik zaman belajar diploma degree dulu cuma macam makan kacang
this time it's different


macam aku cakap kat nad....
this is just a diploma...
but the stress is wayyy too unbearable than before
unthinkable
beyond my expectations


Allah...
permudahkanlah....
urusan aku dalam pelajaran
urusan aku dalam kerjaya
urusan aku dan anak dalam kandungan
urusan aku dengan anak-anak yang perlukan perhatian
urusan aku dengan suami yang sentiasa aku harapkan sokongan
dan urusan aku sebagai hamba Mu...
yang selalu aku abaikan dek urusan-urusan lain yang tak menang tangan

aku yakin...
takkan Kau beri andai aku tak mampu bertahan
maka bantulah aku untuk terus bertahan....


permudahkanlah ya Allah....
permudahkanlah ya Rahman....
kerana sesungguhnya hanya kepadaMu lah tempat aku kembali....
setelah jauh aku tersasar dek duniawi yang tak pernah berhenti....


Allah....
mungkin ini caranya Kau beritahu...
yang Kau rindu pada keluh kesah ku mengadu...



Wednesday, April 29, 2015

hati ibu



Hati ibu
Terlalu kasih
Terlalu sayang
Terlalu rindu

Kadang ibu marah
Bila tingkah kamu menyakitkan
Tapi selalu ibu lupa
Kamu itu cuma baru mengenal dunia

Kadang ibu letih
Bila tangis kamu seakan merimaskan
Tapi sering ibu lupa
Bahawa kamu sangat perlu adanya ibu

Mana mungkin tergamak kamu ibu tinggalkan
Mana mungkin sampai hati ibu melukakan
Mana mungkin mampu kamu ibu lepaskan

Hati ibu itu kasihnya terlalu

Aduhai anakanda
Senyum kamu itu penawar
Suara kamu itu alunan merdu
Keletah kamu itu hiburan jiwa
Ragam kamu itu pendidik kalbu

Aduhai anakanda
Kamu itu anugerah
Paling manis paling indah

Aduhai anakanda
Membesarlah dengan gagah
Moga rahmat dan kasih sayang Tuhan sentiasa memayungi
 

...~Just The Way I Am~... Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template