~ibu nuha naim hakim~

My photo
this blog is not for you to read....but for me to write... i am me....let me be myself....just the way i am....

Saturday, October 30, 2010

jatuh chenta lagi~~~



oh oh.....case closed movie 14: the lost ship in the sky sudah release!!!...sangat excited dan sudah pun habis menonton....huaaaaaa.....jatuh cinta lagi berkali-kali-kali dengan shinichi a.k.a conan......tapi dalam movie kali ni kaitou kid pun chumellll...adeihh....pening kepala....


mari2 menonton....kat youtube boleh download....huuu....incik gosho aoyama...bila mau abes daa manganime ini.....saye dah jatuh cinta dari zaman sekolah lagiii...dah nak habis belajar dah pun tapi still tak habis2 lagi.....huuu...kejam seh.....ntah berapa juta duit sudah habis beli komik detective conan ini.....


err....cop cop....okkk...saye g study sekarangg....heee....(^_^)v


p/s: sila abaikan entri bersifat melepaskan tekanan otak ini....=P

carilah hikmah di sebalik mehnah.....

Kita sering alpa, hikmah Allah Taala jadikan pasangan berlainan jantina adalah supaya mereka saling memahami, melengkapi antara satu sama lain, dan meraikan perbezaan bermula dari asal kejadian, cita rasa, citra rasa, minat dan sikap itu sendiri.


Apa yang kita mahukan daripada isteri, bagi kamu sebagai seorang suami. Kamu mahukan isteri kamu seperti kamu, atau kamu menghargai dirinya kerana sebab 'dia' berbeda daripada diri kamu. Hal yang sama, cuba ajukan soalan yang simple ini kepada isteri.



Kalau kita sering salahkan antara satu sama lain, sebenarnya kita silap, kita telah menggali kubur sendiri sebelum sempat malaikat datang membuang nyawa. Kita telah meruntuhkan sebuah institusi terulung bagi melahirkan produk berkualiti dari benih pasaran kita sendiri.


Anda terlupa, bahawa perbezaan antara suami isteri tersebut adalah sebuah rahmat dan nikmat pengkayaan rumahtangga bagi ornag yang berakal, ianya bukan satu alamat yang menyematkan tetapi sebuah matamat yang menyelamatkan. Kerana bahawa suami itu lelaki, dan isteri itu perempuan dan bertemu di dalam satu bekas yang melengkap. Bukan kerana berbeza jantina, maka kita kalah pada perbezaan sikap. Inilah sinergi rumahtangga yang terpimpin.



~Berteduh Di Kebun Cinta - Rezza Khanafiah~

Wednesday, October 27, 2010

~sepi~

haihaihai....musim2 exam begini memang hobi betul mendengar lagu2 touching.....release tension kot...huaaaa....meh3 kita dengar lagu nih....bole nangesss....layannnn....





~sepi - yuni shara~
Sepi hati terjadi lagi
Mungkin sampai mati aku sepi
Biar senyum hadir di hariku
namun ini hanya ada di bibir
di bibir saja

Aku ini yang bisa mengerti

walaupun yang lain mau mengerti
Namun berat beban hidupku
biarkan saja
Biar saja hanya ku yang tahu

Sejarah cinta dan hidupku

penuh duri dan banyak ranjau
Butuh kesabaran yang penuh
untuk tetap ku berdiri


ada saatnya ku bicara
bila hatiku telah bulat
Sepanjang ku bisa atasi semua
aku tetap diam

sejarah cinta dan hidupku

penuh duri dan banyak ranjau
butuh kesabaran yang penuh
untuk tetap ku berdiri

ada saatnya ku bicara

bila hatiku telah bulat
Sepanjang ku bisa atasi semua
aku tetap diam
 
 
 
p/s: aku tetap diam........

Monday, October 25, 2010

dugaan......

hari ni 1st day exam....dah la dengan xwell prepared...saya gagahkan jugak hati masuk dewan exam.....dalam hati doa banyak banyak banyak banyak banyak......Tuhan....tolong iya.....Tuhan....tolong iya......

soalan exam....hmmmm...xtau nak cakap macam mane.....tawakal tu a'la Allah je la.....Tuhan....banyak sangat dugaan Tuhan bagi untuk iya kebelakangan ni......iya tau iya tak mampu buat yang terbaik dalam exam tadi.....tapi iya pun tahu....Tuhan lah sebaik-baik wali....sebaik-baik pemberi......iya harap iya dapat lulus.....semoga Tuhan akan beri yang paling baik bagi iya untuk keputusan nanti......iya harap sangat....


pagi2 masuk dewan exam tadi......baru saya perasan kad matrik saya xde....cuak dan gelabah laaa saye kat dalam tu....nak2 dapat pengawas yang pms.....garang macam singa betina!!....habis sume org dia marah tadi....and saye pun wajib la kan....kad matrik ilang...xde surat dari ofis.....dan2 time tu jugak kena laser....alahai......dugaan....belum bukak kertas soalan dah kena panic attack.....ya Rabb.....



habis exam saya pegi ofis...nak mintak surat untuk masuk exam esok.....tapi ofis suruh pegi pusat keselamatan la pulakkk......kat sane kena denda rm30....dugaan lagi......bayar je la....dah tu xkan xnak amik exam esok kan....melayang rm30...nasib baik semalam ajah bagi saya rm50....kalau tak memang saye xde duit langsung nak bayar....alhamdulillah....Allah tu tau apa yang Dia beri......


luckily mak guard tu baik...dia bagi saya pass untuk seminggu.....kalau pass untuk sehari je...naya la saya...mana nak buat kad matrik barunye....mana nak studynye.....jadi saye buat keputusan untuk delay buat kad matrik esok.....ermm....rase nan nangesssssss......hwaaaaaa......


Tuhan.....Tuhan uji sebab Tuhan sayang iya kan??....bila Tuhan bagi ujian....iya belajar sabar......Tuhan bagi lagi....iya cuba sabar lagi....cuba sabar banyak banyak sebab Tuhan akan uji lagi dan lagi......lagi iya sabar....lagi Tuhan uji......tapi kalau iya xsabar....Tuhan tetap uji kan???...xpe.....iya belajar sabar...sebab iya tahu Tuhan sentiasa ade dengan iya.....Tuhan sayang iya kan....=)



esok iya exam lagi.....mudah2an Tuhan bantu......yakin....iya kena terus yakin......dugaan sentiasa ada....sebab Tuhan sentiasa ingat kat iya......kalau iya sabar.....Tuhan sayang iya......kalau Tuhan sayang......Tuhan akan beri yang terbaik......jadi harus bertabah....




p/s: terima kasih Tuhan.......untuk setiap apapun yang Tuhan beri....iya tau ini yang terbaik......(^_^)

Sunday, October 24, 2010

gegegegege........

esok saye exammmm...gegegegege......cuak ade...gerun ade....takut ade....tapi hati kering pun ade jugak.......aiseh....selambe yaya je masih berblogging di sini.....huuuu.....

dah la semalam dengan selambe juga saya melarikan diri ke sunway ini.....siap bole round2 sunway piramid lagi....adeihhh.....sungguh lupa daratan gamaknye......nak buat macam mane....saya ni sungguh hati kecik nampaknye.....duduk sorang2 kat rumah tu....penakut subhanallah.....huuu....laaagi xbole study....silap2 saya pengsan sampai esok je....hahaha....


jadi better saya lari dari rumah...at least kat sini ade maru dan oshin yg nak temankan saya....hua3....padehal si binatang-binatang tu dok ngajak main je kejenye.....pun macam xjadi kerja jugak....huuu....gagah iyaa!!...sila gagah dan gigih....kata nak lulus!!...jadi harus gagah!!...cayok3....


esok paper pencen....lusa paper ctu....wish me luck ye.....mudah2an Allah bantu saya....even exam kali ni terasa macam sangat banyak dugaan untuk saya study......tapi harus bertabah....


oleh itu disini saya mahu mengucapkan goodluck dan selamat maju jaya pada semua rakan2 yang turut bakal menghadapi peperiksaan esok hari....lusa hari....tulat hari....tahun depan pun tak ape laaa....layannnn...=P




p/s: Allah....beri saya kekuatan......
 

...~Just The Way I Am~... Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template