~ibu nuha naim hakim~

My photo
this blog is not for you to read....but for me to write... i am me....let me be myself....just the way i am....

Tuesday, December 21, 2010

you guys are soo cute......=)

this is what my friends think of me.......


ni yang mereka pos di wall masing2......
Like my status and I'll tell you
1)How we met
2) My first impression of you
3) What I like about you
4) Favorite memory with you
5) A song that reminds me of you
 
yang ini lak jawapan mereka untuk saya....=)
 
sa'dah
payied:
1)How we met:in school back then...
2) My first impression of you-pandai berpuisi ^_^
3) What I like about you-sgt memahami...
4) Favorite memory with you-dgn payid...mcm2...semua sweet memory ^_^
5) A song that reminds me of you-bintang kehidupan ^_^
payied:
1)kenal msa f1 jugak.. tp lg rapat masa naik blog sains..
2)pendiam je dia ni.. tenang..
3)paling suka kalau time2 dia bg pendapat bout something.. matang sgt.. and mcm xde reason nk tolak pendapat dia..
4)dpat lepak2 same ngan dia.. saya jadi 'anak itik' hihi
5)saya dengan lagu anak itik tok wi sy ingt dia.. hihi
  

Payied
1.tahu nama and which one is u,since form 1.Kenal dan tahu karakter,form 4,dan u are very much into my life,since aku lps mtrx,dan ko msuk dip kt uitm.Unik kan hubungan kte.It grows graduallykan,slow and steady..hahahahha
2.Kenapa dulu... aku rse ko sgt pendiam dan tak kelakar?(aku mnysl buat impression tu.hahaha)
3.The best love and life advisor.sangat memahami aku,dan sanggup melayan kepala gila aku..wahahhaha
4.stiap kali kte ym =)
5.Lagu2 jiwang 80 an.tak tau npe..hahahaha
 
 
hehe.....guys....korang ni comel laaaaa......apepun...thanks for the comments.......i luv u all so much.....=) 
 
 
p/s: love it when knows sometimes there are people who know you inside out........=) 
 
p/s/s: amik kau satu hari saya bantai pos sampai 6 entri.....memang balas dendam 2minggu punya entri terpendam...hahaha.....ingat nak pos lagi....tapi rasa  macam dah cukup dulu kot for today....to be continued okeh.....see u then.....(^_^)

hate....

pandai menipu susah....tak pandai menipu lagi susah....

menipu tu berdosa......Allah benci....manusia pun benci.....

bila tak pandai menipu......lurus sangat la pulakkk.....bendul la orang kata!!

nanti silap2 kena kelentong dengan orang je!!!


stop it la people.......i am so tired for being what you want me to be......


let me be myself....


i just hate it.......SO MUCH!!!


p/s: kenapa tak habis2 nak orang lain jadi macam kita??????????

jalan-jalan cuti-cuti.....

bawak anis pegi makan abc.....=P

anis dan saye....

anis dan ajah yang makin bulat...hohoho

giant snow globe ini comelll..=)

ayai potong ke birthday....=P

ayai bersama maru~~...macam snowball!!

singgah zoo melaka....

macam ngeri tak tengok tanduk binatang nih??....matador pun kompem surrender...hahaha

rimau2 ini comel.....=)




the end....nak gambar lain g tgk kat fb....=P

berbubur~~~

11 tahun saya tak dapat makan bubur asyura kampung sebab masuk asrama....akhirnya tahun ni dapat jugak saye join gotong royong buat bubur paling sedap di dunia ini....hohoho......jom jom kita sneak-a-peek pics....=P

makcik2 sedang membasuh harta karun....

penat kerja rehat2 dulu kan???

isi perut bubur.....

yang ni geng perah santan....hoho

potong2 bawang.....

yang ni org2 lelaki yg sedang mengacau bubur....



dan hasilnyaaaaaa


...

...


...

...

...

...


...







sorry laa...xsempat nak snap gambar.....dah habis kena telan....hua3......


p/s: suka events macam ni.....(^_^)

chocolatier wanna be.....

hari ahad minggu lepas2.....saya pegi belajar buat homemade coklat.....sangat seronok dan sangat best.....xrasa nak tulis panjang2 sangat.....so...enjoy the pics ok....=)


yang ni buat time belajar....comel kan....

yang ni pun time belajar gak.....rasa macam kagum dgn diri sendiri...muahaha

sejambak bunga mawar....=)

yang ni nama dia lollichoc.....tapi saya punya comot2....macam tuan dia jugak....haha

ni coklat oreo.....sedappp....=P

ini kek untuk jiran saya.....100% by me....sangat kagum dgn diri sendiri...hohoho

yang ni lak kek untuk anak buah saya...not 100% by me....tapi yang atas2 tu saya yang buat...heee

yang ni try buat sendiri kat rumah.....testing knowledge....hoho.....=)

sangat suka yang ini.....sebab ada nama sendiri....heeeee.....=)


nampak sedap kan??.....memang sedap pun.....haha....kalau2 nak blaja jugak....ini blog mahaguru coklat saya....kak ija.....yang ini pulak fb dia.....rajin2 la kontek2 dia....macam2 lagi yang dia boleh ajarkan....=)



p/s: berangan mahu jadi tokey coklat macam willy wonka.....muahahahahaha

giveaway.....

entri ini nak buat tag dari kak ngah yang tertunda2.....harap mahap ye lambat...hohoho....


syarat2nya.....

1. Buat 1 entry pasal giveaway ni dengan tajuk "GiveAway EdY : Terbang Jauh-Jauh"...

oh....saya buat tajuk giveaway je......nasib laaa....memang degil betul budak nih....=P


walaupun dah tamat tempoh 2hari.....lantak laaaa....huuuu






2. Jadi follower blog ini...


urmmm.....tak rasa nak follow kerana saya cuma follow blog yang saya rasa nak follow sahaja....jadi.......maybe next time.......hehehe.......siap buat ayat juri af lak....=P



3. Tag 1 org blogger lain atau lebih dan make sure dieorg tahu...


sume blogger yang nak di tag sudah di tag oleh orang lain...jadi saya nak kedekut lagi.....tak mau tag sape2......muahahahahahaha



4. Tinggalkan link entry korang kat ruangan comment entry ni...

sudah.....=)







consider it sudah siap.....jadi....the end.....=P

Monday, December 20, 2010

hari ini...

hari ini....saat ini....baru je sampai rumah dari jalan2......tiba2 terasa nak buat maraton entri banyak2 setelah hampir dua minggu menyepi....wait ok people.....this entry will be followed by more other after this....kalau rajin baca la sampai muntah....hohohoho......

Thursday, December 9, 2010

hiking!!

hari ni saya telah berjaya pergi hiking kat hutan lipur soga perdana @ bukit soga dengan ayai, epit, anis dan angah....hohoho...sangat gembira kerana berjaya pergi setelah 2hari plan....(^_^)


angah n anis....

masa ni dah naik suku jalan....ingat dah separuh jalan...rupanya jauh lagi....haihhh....3-4 kali saya pancit tengah jalan...hohoho

akhirnye saya berjaya gak sampai kat puncak....sampai pucat2 muka....heeee...


berlepak dipuncak gunung....(^^,)

epit n ayai.....

tengah2 lepak pun sempat main daaa...hehehe

puas hati sebab dapat tengok pemandangan senja bandar batu pahat dari atas....=)



best...huuu...walaupun penat macam nak pengsan kat tengah jalan dan rasa nak turun berguling2...tapi tetap puas and hilang stress dapat buat perkara2 menarik macam ni....lagi2 lepas turun dapat pulak minum ice blog oreo....macam dalam syurge laaa....heee....(^_^)v


p/s: banyak kali pancit masa mendaki.....nampak sangat dah gemuk....hohoho....harus diet!!!

Monday, December 6, 2010

menyirap...

hmmm.....ok....hari ni mari kita membuat latihan bahasa melayu mengisi tempat kosong lagi.......



dah berapa hari ni saya rasa menyirap dengan ______... oh...bukan...actually bukan setakat beberapa hari ni je......makan bulan jugak.......tak tahu kenapa..... ______ asyik suruh ____ _____ ____ cepat je.....____ tahu la nak _____ ____......ingat ____ ni budak2 ke??...oh...sure....__ are kids for you..... hmmm....sejak dia menjak ni ______ asyik ____ saya je.....nak gertak lebih la tu??....asyik nak _____ n _____ dengan kami je.....macam la selama ni ____ tak _____ ____ ____ _____!!!!........even lambat pun ____ stilll tahu nak _____ la!!!.... tertekan sebab ______ asyik ____ saya je.....ingat saya ni ___ ____ ke??....ingat bapak saya ____ ____ ke??....sure do.....i will ___ ___ _____ ASAP la _______!!....fikir nak senang dia je.....kami ni??....oh lupa......bapak kami PM....(^_____^)

Friday, December 3, 2010

versus


Assalamualaikum

Buat 'awak' yang mahu berubah

Berubahlah, walaupun payah

Berubahlah, ke arah hidup yang lebih indah

Hidup dan masa muda hanya sekali

Sanggup nak sia-siakan tanpa redha-Nya?


May Allah bless


* * * * *

novel ni dah beli lama....tapi tak terbaca sebab bizi and belum sampai seru nak baca kot...hahaha....tapi tiba2 hari ni saya terbaca sampai habis.....dan bagi saya....novel ni sangat wow....sangat baik...dan sangat mendidik....masih ada 1 lagi novel hlovate yang belum dibaca....hopefully boleh baca dalam cuti ni....=)


p/s: changing for good is not a crime......=)

belalang ke belang???

tok penghulu: pak belalang....hoi pak belalang....pak belalang....bukak kan pintu...pak belalang...

belalang: kenapa tok?

tok penghulu: hah...belalang...kejutkan bapak kau...cepat aa...bilangkan tok penghulu datang...

belalang: baik tok..
                : pak..pak...

pak belalang: hmm...ape malam2 kaco pi tido sana la belalang...

belalang: tok penghulu datang...

pak belalang: hmm???

belalang: tok penghulu datang...

pak belalang: engko bilang bapak tak ada di rumah lah...

belalang: tok...bapak saya cakap dia takda di rumah..

tok penghulu: hah??...bapak kau cakap dia takda di rumah??...kalau dia takda di rumah bagaimana dia cakap??

belalang: dia ada tok...dia suruh bilang dia tak ada....

tok penghulu: hah...sudah la belalang...bukakkan pintu ni...biar datok sendiri gerakkan dia...

* * * * *



i thought i was that belalang.....so innocent....so naive....so pure....till all the world getting mad with me.....but somehow....i am wrong.....someone told me that i am the pak belalang......always lied......and now....people all around blame on me....si lurus bendul....xpandai jaga mulut dan juga penipu......(^^,)


it's ok...it's alright.....i am whoever people want me to be.....(^_^)

in the world where all people demand us to be whatever they want.....it just so difficult to be our own self.......




untuk saya.....kurangkan bercakap....banyakkan mendengar.....lebihkan berfikir.......

p/s: i thought it different....but it's just the same.....so....just act the same.....=)

Wednesday, December 1, 2010

chantekk....=)

amat terharu kerana menerima anugerah blogger cantik ini dari cik wana beberapa hari lalu....thanks dear....sori lambat post kerana saya sedang mengalami demam panas terkejut.....harap maaf....hua3....





Syarat-syarat:

1.Ucapkan Alhamdulillah dulu,pastu thanks giver award ni

alhamdulillah....thanks to cik wana for this beautiful blogger award given to me...blog ini beautiful or saya yang beautiful???...kekeke....dush3!!....sila jangan perasan....both of us are CUTE for sure...hakhakhak....


2.Jangan kedekut,kongsi nikmat bersama rakan-rakan lain

harap maaf....saya adalah kedekut....maka saya xmo share award ini dengan sape2....muahahaha


3. 7 perkara tentang diri saya:


1. sedang lapar....tapi xde selera nak makan....=(

2. berangan mahu kerja part time cuti sem ini....malangnya kerja2 yang menanti sudah berlambak2.....adeihh....

3. baru melancarkan blog ini....ni blog yang ketiga....bukan saya tak setia orangnya......haha....cuma berperasaan privasi diganggu di blog2 sebelumnya....huuuuuu

4. nak belajar buat coklat yg comel2 itu....kat mane la ade kelas coklat area batu pahat ni ek???


5. sangat tertekan dengan nyamuk2 buas di kampung pasir panjang ini.....arghhhh......rasa macam nak ridsect satu rumah!!!!!!...satu kampung pun ok gak...huhuhu


6. pelik kenapa dah berminggu2 komik detective conan tak update.....incik gosho aoyama....sile la update....saya nak baca...=(


7. tiba2 teringin mee goreng dan char kuey teow......mane nak cari tengah2 pagi buta ini!!!!!!



p/s: sekian terima kasih.....(^_^)
 

...~Just The Way I Am~... Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template