~ibu nuha naim hakim~

My photo
this blog is not for you to read....but for me to write... i am me....let me be myself....just the way i am....

Friday, December 30, 2011

comfort zone

sedih....bila terpaksa pergi dari tempat kita....
sedih....tengok kawan2 bersedih bila kita terpaksa pergi....
sedih....bila terpaksa tinggalkan kawan2 pergi.....
sedih....sebab kena mulakan sesuatu yang baru....
sedih....bila kena cari kawan baru.....
dan sangat sedih dan sakit....bila terpaksa keluar dari comfort zone kita.....


susah aku nak mulakan satu2 persahabatan.....but bila dah ada ramai kawan....terpaksa pindah.....honestly....adni sri ukay is my comfort zone....walaupun ada je yang xbest n xpuat hati or menyakitkan hati or whatever.....tapi aku baru je nak sesuaikan diri kat sana....

tapi takpe lah....jadi teacher kena la positif....tempat baru...kawan2 baru....dunia baru.....dan anak2 baru.....it's exciting kan??.....


everything happens for some reasons....ada hikmah insya'Allah......Allah tak semestinya bagi apa yang kita suka or apa yang kita nak.....He will gives us the best of its own........aku percaya tu....


lepas ni dah xde geng rempit dengan cik enal pegi sekolah pagi2.....plus cik enal dah nak tukar title to puan enal next month.....uwaaa...sedih.....


tapi takpe.....pasni insya'Allah geng dengan cik ct la g sekolah....semoga Allah permudahkan.....^^


n insya'Allah encik tunang bakal pulang.....ok....dah boleh rasa lega.....^^




there's pros n cons in whatever happen in our life.....but still....in every cons....there's still pros behind....aku yakin tu.....



cuti...jangan cepat sangat habis please.......bagi aku menikmati cuti dulu sebelum pening dan pening start sekolah nanti.....kena cari mood dulu untuk berasimilasi dengan tempat baru dan set up comfort zone yang baru......






2012......ya Allah...permudahkan segala urusan......






1 naba'......i'm excited to meet you soon!....^_^

Sunday, December 18, 2011

bukan

memang.....memang bukan aku kan??...kan kan???


ye...aku tau....lama dah aku tau....


memang bukan aku pun......

Saturday, December 10, 2011

monolog tiga

aku tak pernah rasa aku baik....in fact...aku tak pernah rasa aku sangat baik atau cukup baik....but...kalau kau rasa aku ni solehah sangat...tak perlu kot nak sindir-sindir?....kau inferior dengan aku ke hape??...what's so wrong kalau aku nak cuba jadi lebih baik??......aku ada kacau hidup kau ke??....ke mata kau sakit tengok aku macam ni??....kau rasa aku bukan the real me yang ko kenal ke??...atau kau rasa kau jadi stranger dengan aku??


aku malas nak menjawab....and aku malas nak cakap....sebab aku rasa kau memang dah lebih....it's a long story back then yang kau dah over the limit....


but it's ok....i'll take it as a compliment...dan motivasi untuk aku cuba jadi aku yang lebih dan lebih baik....i don't give a damn pun about what you're talking about...walaupun kadang-kadang terasa jugak....aku manusia what???....normal kan??....


takpelah....orang kata....jadi macam pokok.....bila orang baling batu, kita balas dengan buah kan??....aku doakan Allah bukak pintu rahmat dan hidayah buat kau.....mudah-mudahan kau, aku, dan semua akan jadi orang-orang yang Allah sayang.....

Wednesday, November 30, 2011

10

10kg surely give a lot of difference....obviously a lot.....*sigh*....-_-'


really miss that old days...

Saturday, November 26, 2011

monolog dua

when i've making joke of one serious thing....that means i'm hanging on....try pushing myself to keep hang on....^^

Tuesday, November 22, 2011

paradoks

malam ini tak terasa mahu menulis....tapi tetap mahu menulis...sebab rasa dah lama sangat tak menulis??....apekah??...tak pasal-pasal nak mencipta paradoks kat sini....haha.....


cuti sekolah dah bermula....saya pun cuti juga...heee...walaupun bukanlah cuti sebenarnya.....kontrak dengan adni dah tamat....jadi maksudnya sudah mula menanam anggur semula.....haihai.....


balik kampung.....baru dapat tilik muka depan cermin....baru nampak pipi yang sudah macam apam....baru lihat badan yang macam dipam-pam.....baru tahu kulit muka sudah kusam-masam....baru sedar yang memang sudah gemuk dan tembam dan gelap.....mahu transform jadi ogre kah??.....haha....kesian...duduk rumah bujang proper cermin pun tak ada....-_-'....dan balik kampung juga....saya dah disajikan dengan kerja-kerja yang bersusun macam daftar masuk kilang....-_-' lagi.....tak kisah la....walau apapun saya rasa....rumah ini masih tetap juga home sweet home....=)*tak tahu berkata benar atau cuma mahu menyedapkan hati*...=P



errr...dari tadi sememangnya tak rasa mahu menulis.....jadi....kita tamatkan paradoks ini di sini.....titik.

Friday, November 11, 2011

monolog satu

seminggu ni memang buat aku perasan macam sprinter......semuanya kena laju dan pantas....senang kata....kena pecut habis-habisan....letih woo....terkejar-kejar orang sana....terkejar-kejar orang sini...sampai lupa pada diri sendiri dan anak-anak aku yang terabai tu...huuu....

stress....biasa la....tapi tertekan...sebab kena sindir-sindir oleh 'orang besar' dek kerana kerja aku yang perlukan banyak amendment.....walaupun hm kata okay sebab aku budak baru....tapi still rasa macam kena paksa kunyah cili juga oleh qam....

ikutkan mulut nak je aku jawab balik apa yang dia cakap.....bak kata kak fiza....'kalau boleh aku taknak salahkan sape-sape pun bila jadi macam ni....tapi aku tetap jugak nak letak salah pada 'orang itu'.....yup....memang aku dan kak fiza yang bernasib malang ni terpaksa berhadapan dengan jelingan dan sindiran 'orang besar' sebab 'orang itu'.....almaklumlah....'orang itu' pun level 'orang besar' juga....kami yang kecik-kecik ni terpaksa lah terima seadanya kan....

esok report card pick up.....seram woo....harap-harap semua parents baik hati belaka....masuk kelas pagi-pagi esok kena sembur ayat pengasih nih...haha...



tiba-tiba rasa macam rindu sangat dekat siblings.....walaupun enal and ajad jumpa je hari-hari....masih rindukan mereka ber-8 yang lain.....T_T.....bila nak jumpa ni....enalll...cepat la kawinnn...bole buat reunion kecik-kecik kat umah kau....hahaha....





releks iya....what doesn't kill you makes you stronger....so be patient ok....^^

Friday, November 4, 2011

taip-taip

last updated on oct 22,2011....maaflah....bizi keterlaluan....so much things happen....so much things to share...so much things to talk.....so much chronicles to spill....but sorry...so much things to do.....jadi memang xsempat nak update....bukanlah kerja saya menghadap laptop sepanjang masa....hoho....jadi hari ini mahu update randomly tanpa ada spesifikasi piawaian....


1. i still can't forget the things you've done and the words you've said....it hurt me much...so don't expect me to be the same 'me' you've ever know before.....aku tak pernah pertikaikan apa yang kau buat dan apa yang kau cakap dan apa yang kau pertikaikan tentang aku....but all that have been done is enough.....you've across my limits.....dan aku takkan pernah lupa semua tu walau siapa pun engkau......aku sayang dia....aku buat semuanya untuk dia....tak pernah sesen pun aku berkira atas semua yang aku buat untuk dia...sebab aku sedar aku banyak berhutang pada kau dan dia....sebab aku tahu susah senang pun dia akan ada dengan aku....tapi aku tahu dia kau punya....jadi aku tak boleh nak cakap banyak pasal semua benda....Allah....saya mohon Kau limpahkan rahmat dan hidayahMu kedalam hati saya,dia dan seluruh keluarga.....


2. 'orang itu' memang keterlaluan....saya tahu saya ini cikgu baru....tapi bukan bermaksud saya boleh kamu perlekehkan.....kerja saya tak siap??...semuanya sebab kamu tak buat kerja kamu!....my works pending because of you!....oh...tapi ofcoz la saya yang salah...saya kan cikgu baruuu....-_-'


3. minggu depan last date of my contract agreement.....saya harap saya masih ada peluang untuk menimba pengalaman lagi di Adni.....sedih bila teringat muka amirul masa dia cakap 'teacher, nanti november teacher dah xde ye?'....*siap dengan muka sedih dia*....sedih bila teringat arinah, syamell, amirul dan iman cakap 'teacher...ajarla kitorang....kitorang nak teacher ajar...'......huuu...ok guys....you make my heart cry.....teacher wanna be with you all....teacher nak tengok korang membesar dan berjaya....sincerely from my heart....ada rezeki...teacher ada insya'Allah....don't be sad ok....^_^


4. tahniah buat diri sendiri atas graduasi pada 23 october lalu.....masuk uitm...tengok banyak benda dah berubah walaupun baru 4 months xdatang....tiba-tiba terasa macam diri sangat tua....haihh....


5. lusa raya.....selamat berkorban pada semua...dan selamat menunaikan ibadah haji buat semua yang pergi haji....


6. entah kenapa....saya xsabar nak tunggu encik tunang balik....5 years is ok for me to wait....but the final minutes is the worst.....apekah??....bukan balik boleh terus kawin pun.....adeihh....


7. saya dengan hormatnya telah menolak 2 tawaran kerja yang menawarkan gaji jauh lebih banyak dari di adni.....ok....it's all 'because i am stupid'...-_-'





entah kenapa asyik nak putar lagu ni 257 kali....mungkin kerana saya suka tajuknya....mungkin kerana saya suka maksudnya...apapun lagu ini saya tujukan buat diri sendiri.....-_-'

Saturday, October 22, 2011

ujian

ini baru ujian pertama.....kalau saya kalah kali ini, saya akan terus kalah sampai bila-bila...

Tuhan...saya minta kekuatan yang banyak untuk bertahan....



hati rasa sedih.....tapi....ini baru ujian yang sedikit....orang lain dah mengharung banyak lagi ujian yang maha hebat.....

kalau orang lain boleh tabah....insya'Allah saya pun boleh.....kan Allah??




p/s: lorong menuju redha Allah tu penuh onak dan duri.....

Thursday, October 13, 2011

buzz buzz







alhamdulillah....3hari lepas anniversary saya yang ke-2....lama ooo tunang sampai 2tahun...jarang dibuat orang....tapi xpe....ni rezeki kami.....nak tunggu yang ke-3??.....tunggu dan lihat ok.....mungkin sampai....mungkin jugak ada rezeki kami dah kawin dulu...haha...doa-doakan lah.....semoga Allah permudahkan urusan....=)


sekarang musim bizi....sabtu mungkin ada training.....ahad rehearsal konvo....next week anak-anak saya dah start final exam....semoga semuanya flying colors...amin.....next weken saya konvo insya'Allah......lepas tu sibuk marking paper n sediakan markah assessment n siapkan report card mereka...biasa laaa...sayakan class teacher yang budget bizi...huhuh


rasa serba tak terkejar.....tabahkanlah hati saya ya Allah.....




p/s: maaf kalau ada yang tak terlayan atau rasa terabai atau mungkin saya 'ter'tak endahkan......mohon ampunn....^^

Saturday, October 8, 2011

biarlah....

izinkan aku pilih jalan hidup aku.....
aku letih terlalu mencuba menjaga hati....

mungkin pada mata kamu aku ini bodoh....
ya...mungkin pada kamu memilih untuk jadi pendidik itu bodoh.....
tapi....kalau kamu tak pernah kenal makhluk Allah yang bernama 'cikgu'...
aku jamin kamu pun akan jadi bodoh....
dan bukan disitu tempatnya kamu sekarang ini.....

aku akui....memang aku ini manusia yang sering membuat keputusan berpandukan hati.....
 memilih untuk ambil diploma instead of go for degree??...
memilih untuk jadi seorang guru instead of being an actuary?
memilih untuk jadi guru sekolah agama berbanding sekolah biasa?
memilih seorang bakal ustaz instead of seorang bakal actuary untuk aku letak dihati?
memilih kerja bergaji rendah ini berbanding banyak peluang mewah yang lain?
call me stupid.....YES I AM....


biarlah....katalah apapun lagi....aku tahu kamu takkan berhenti.....
mungkin pada kamu duit itu segalanya....
namun pada aku kepuasan itu seluruhnya....
passion is what i need when i decide to do something....

baru sebulan aku disini....
namun anak-anak adni benar-benar mencuri hati aku....
bersama mereka.....
aku rasakan aura kasih yang terlalu banyak untuk aku berikan pada mereka....
aku mahu didik mereka dengan sedikit ilmu Allah yang aku ada....
aku mahu curahkan kasih aku buat mereka....
aku mahu lihat mereka berjaya....
aku mahu buat mereka belajar tentang dunia....
tentang hidup dan tentang Allah yang mencipta....

ya....mereka nakal....
terlalu nakal....
hingga kadang aku hilang sabar...hilang suara....
lelah mahu mendidik mereka....

tapi jauh di sudut hati......
aku puas.....
bila melihat senyum mereka.....
bila melihat tawa girang mereka.....


benarlah....
Allah let me be in adni for some reasons...
dan aku harap aku masih ada masa yang panjang disini untuk mencari hikmah itu....



aku temui apa yang aku cari di sini....
dan aku harap Allah akan terus membimbing hati....
namun....doakan aku....
aku masih mencari diri....dan belum juga aku temui......


aku juga akan terus berdoa....moga Allah bukakan pintu hidayah buat kamu dan aku......

Tuesday, October 4, 2011

the greed

talking is silver....and silence is golden...

thinking that i'm greedy enough for the wants to collect more and more of golds.....whatever...

i know what i've done....the wrongs...the sins....the faults...
i don't want to say any reasons...
plus....i hate reasoning.....
blame it to me....give it all and i will accept it with open heart.....
i am in the condition where i think that i shouldn't talk about anything anymore.....

now i am considering to shut myself in my own cave...
let me stay there as long as i will....
don't worry...i have loads of work to be complete...
i'll try to taking a good care of myself within my bad health condition here...
and i will try.....to correcting myself step by step.....


anything that had been said and talk about me....i'm accepting it as honoured as it is....
thanks for the concern....thanks for the care....thanks for everything that have been done....



really appreciate it all....sincerely from the bottom of my heart....



p/s: will pray for all of kind and goodness for us.....insya'Allah

Saturday, September 24, 2011

small and smaller

23rd september was really not my day...

that sad dream...

the things and things and things that happened...

and the talk and talk and talk....

and now....


kecik hati


full stop.

Monday, September 19, 2011

cut-off

sekarang memang rasa macam duduk dalam gua.....segala jenis perhubungan kena cut-off terus.....

ade henset pun...rasa baik buat telefon tin sebab orang xdapat contact...apekah yang terjadi...wallahua'alam...tapi tetap berharap henset buruk ini dapat terus berkhidmat dengan setiawangsanya....hukhuk.....

internet connection....ofkoz la xde....ni pun numpang wifi sekolah haa....itu pun after 4pm la baru saya wujud di dunia maya ni...sebab xkuasa nak on laptop depan kanak-kanak riang yang super-duper nakal ini.....mau hancur laptop pusaka ni....haha


mintak maaf la bagi yang cuba menghubungi tapi tak dapat-dapat.....yang mencari tapi tak jumpa-jumpa......yang menanti tapi tak kunjung tiba....bukan niat saya nak menyepi atau menyorok......tapi keadaan tak mengizinkan.....maaf...sorry....



banyak yang nak saya cerita....banyak juga yang takkan terluah rasanya.....tapi xpe lah....cukup apa yang ada setakat ini.....esok lusa kita jumpa lagi ye....^_^

Saturday, September 10, 2011

blessed....




alhamdulillah...24 tahun 1 hari dan masih dilimpahi nikmat Allah yang tak terkira banyaknya.....terima kasih Allah.....

dan alhamdulillah lagi....sudah tak bergelar penanam anggur dan bibik terhormat....officially hired since 7/9/2011....terima kasih Allah.....


somehow life now messed up dengan pelbagai perkara dalam kepala otak yang harus diselesaikan sambil diiringi tempoh masa yang terhad.....sumpah tertekan....

but still....kak ngah....macam biasa...magic kamu masih hebat.....you really make my day....i love you much much much....^_^



esok balik ampang.....new life begin.....and esok wedding my x-housemate, x-roomate and x-classmate zaza....congratulations dear....^^,....dan esok...officially jadi rumet cik aiennalyaqin terchenta....excited...=)


thanks a lot ajah, pzan, kak ngah...n xlupa iman muchuk cik iyah....for the cake and the treats.....
thanks a lot friends and family...for the wish and doa.....
thanks a lot edeh...for the gift.....
thanks a lot encik tunang...for the calls, wish, doa n the gift....
thanks a lot mak....for your unconditional love this entire 24 years....
and thanks a lot Allah....for let me feel so blessed by being a part of 2qurtubi's child.....

i want to give more and more to all of you insya'Allah....

Alhamdulillah untuk segalanya.....^_^





p/s: even my day had been spoiled.....may Allah will give me more happiness in the future insya'Allah.....

Saturday, August 20, 2011

.....

ramadhan ni.....saya demam lagi.....alhamdulillah....kafarah dosa lagi buat saya.....cuma kadang tak tahan....tengah2 hari panas pun boleh menggigil bawah selimut......siap satu badan sejuk dan kebas2.....demam kura-kura kah???....huuu


semalam satu hari tak larat nak bangun.....kepala rasa berpusing....malamnya lepas makan ubat saya muntah2 pulak.....ok....tido memang yang paling terbest la kan ketika macam tu.....sumpah dah rasa macam zombie.....hukhuk



tido sehari suntuk....macam2 yang saya mimpi....mimpikan iman....mimpikan kak ngah.....mimpikan sekolah.....haish....memang mimpi mainan tidur......but then.....ada satu mimpi yang saya tak tersebut..... tak sanggup untuk saya ingat.....yang tak dapat saya bezakan mimpi ataupun realiti........yang saya harap takkan mimpi dan takkan jadi......


Allah.....jagakan hati-hati kami.....



Allah.....terlalu mahu itu melelahkan......maka izinkan saya bertahan sendirian.......




Allah......terima kasih untuk semua ujian.....dan saya mohon dikirim jutaan kekuatan.....

Friday, August 19, 2011

wordless friday

Saturday, August 13, 2011

madrasah ramadhan....

dalam hidup saya.....ramadhan selalu datang bersama ujian.....setiap kali ramadhan....selalu ada yang datang menguji....tak kira mental, fizikal ataupun hati....kadang saya kalah....kadang saya menyerah....ada juga masanya saya berjaya tanpa kalah.....ada masa ujian datang tanpa berita....ada masa tibanya saat saya benar-benar bersedia.....dan ada masa datang dan perginya dengan sekelip mata....



saya beritahu pada diri.....sabarlah....tabahlah....Allah sedang menguji.....


benar....Allah sedang menguji.....tenanglah wahai hati.....


madrasah ramadhan benar-benar menguji ketabahan diri dan hati.....


Allah....saya mohon dibesarkan iman untuk menerima apapun ujian dariMu.....

Sunday, August 7, 2011

ruang dan peluang

fuuuhh...fuhh....berabuk!!...tak sangka 3minggu bertahan tak blogging...hebat...well...sebenarnya takdelah bertahan sangat....almaklumlah bibik terhormat...nanny terhormat....supir terhormat....kau ingat banyak sangat ke masa mencelah nak blogging.....walaupun hakikatnya penganggur terhormat...tapi nak bukak fb pun kena curik2 masa....adeih.....memang arh....lepas ni, kalau nak jadi bibik, memang saya akan pastikan jadi bibik kat rumah orang yang super kaya je....at least kerja separuh mati gaji masyuk ye dak??....huuu


esok dah 7 ramadhan.....tapi saya baru nak ucapkan selamat berpuasa kat blog ini.....tak kesah laa....kalau xwish pun bukan terkesan ape pun kan??


ramadhan kali ni......ramadhan kali ni.....honestly....masa awal2....saya takut nak menjejak ramadhan kali ini.....seram.....tapi...alhamdulillah....setakat 6 hari ni....semuanya ok.....saya tak boleh nak akui yang ini ramadhan terbaik buat saya.....dan ini juga bukan ramadhan terburuk buat saya........saya jalani sekadar termampu.....bagi saya my life had already turn upside down......dan ini fasa permulaan bagi saya....dan saya harap...akan ada banyak lagi madrasah ramadhan akan saya tempuhi lain kali.....untuk saya terus belajar perbaiki diri.....


saya masih mencari diri.....saya masih mencuba lagi.....saya bukan saya yang hebat dulu....macam2 dah jadi dan macam2 yang saya harungi.....saya yang saat ni.....saya yang betul2 hilang arah dan hilang diri.....jadi....maaf saya pohon andai saya banyak menyusahkan atau merisaukan atau menyakitkan sesiapa.....


saya tak sempurna.....namun saya harap.....saya dapat jadi saya yang terbaik buat semua yang sayangkan saya.....









p/s: beri saya ruang dan beri saya peluang......

Sunday, July 24, 2011

on the 100th post....

1. if A is wrong, it doesn't mean B is right.....right?

2. if you doubting on people, why should you ask them to do everything?

3. if A is right, maybe B is also right....right?

4. can't you just put some trust on others?

5. oh....i forgot....people only trust what they want to trust.....

6. somehow....i understand her feelings....but you...can't you be more sensitive??

7. why people are rarely speak with actions instead of speak with mouth?

8. is it me...or is it the others....or is it the house....or what?????

9. i'm not doing all of things for money....or for pity....or any else.....so stop arguing me and stop bribing me!

10. it just...somehow.....why don't people try to be on other's shoes??...why it's always me doing that??

11. i'm not have any hope from you for all those sacrifices and orders and plans and what so ever....so please...leave it to Allah....

12. where are you when i need you most?

13. Allah....sometimes...when the sincerity is doubted.....i lose....='(




terlalu sering saya kalah dengan perasaan....Allah...ajarkan saya untuk mendidik hati.....




p/s: semua yang di atas hanyalah monolog dalaman.....tidak berniat untuk menyinggung atau mengganggu sensitiviti sesiapa.

Thursday, July 21, 2011

imani nur dahlia

imani...^_^


ok...dah hampir seminggu jadi nanny...honestly i'm glad....budak ini sangat comel dan sangat baik dan sangat buat saye gerammmm....huhu....saye harap kamu akan terus comel dan baik dan cantik dan sihat dan akan jadi anak yang solehah bila besar nanti.....


seriously....kamu buat saye jeless...saye nak baby jugak....wuwuwu.....

Wednesday, July 13, 2011

trust and faith

people believe what they want to believe
ignore what they want to ignore
listen only what they want to listen
trust what they want to trust
making fool what they think is fool
and even closing the eyes and shut the ears when they don't want to see or hear anything



trust is not about knowing everything
it's all about believe anything you don't even know
and when the trust and believe become one
that is it what you called FAITH







oh trust me...
people will not listen to you when they told themselves they won't
if you can't believe me...that's proving my theory!

Friday, July 8, 2011

strong and stronger

strong happens when you know you will give your most best and really make it....


but stronger....happens when you know you are reaching your limits....and you know you must hang on at that time and place...no matter what....no matter how....must stay still....must become stronger....giving your most bestest effort to try on everything you know you cannot do....



sometimes miracle happens...sometimes it isn't....






Allah is absolutely Almighty....He gives every single person in this world a different path and way for us to walk....different problems to face and solve....and different happiness and joy to rejoice....that's why we all have our different story to cherish...


walking down the lane....going through the bitter sweet of life....it's all to make us grow up and mature....to make us strong and stronger.....

even somehow...i know that tears is the most bestest friend we had all along the journey...



i can never recall myself as strong....what i forever know....i am always surrounded by the strongest people who supporting me on everything....that make me more stronger....

truly and definitely thanks a lot....





don't forget....

be patient....and be strong....

don't stop praying...because that's how you make yourself stronger....


stay still....and stay will...





p/s: dear you...you know i love you...and will always love you....be strong ok....maybe we're not walking on the same path...but i'll always pray for your happiness from this far away....^_^

Wednesday, June 29, 2011

strike back

i am that kind of person...who will treat people the same way they treated me....and sometimes i make it double...

if they treated me well...i will treat them double well...
if they treated me bad....i will treat them double bad...
if they love me...i will love them unconditionally...
if they hate me...i will hate them too...
if they ignore me...i will ignore them totally...
and if they annoying me...i will make them annoyed too...


over kan??...semua pun nak lebih...but i don't know...i really will strike back anything and everything the same way i receive it.......


is that makes me the bad person???

Thursday, June 23, 2011

when the time has come...

dua tiga menjak ni....rasa macam banyak berita kejutan kematian yang saya terima....masing2 masih muda....masing2 masih sihat.....dan masing2 tak sangka dan tak jangka yang kematian tu akan menjemput mereka seawal dan semuda ini....



dua tiga menjak ni.....saya selalu fikir....kita sering nak orang yang kita sayang ada dengan kita sentiasa.....kita selalu harap macam2 dari orang lain yang kita tahu sayangkan kita.....tapi....we take it for granted.....


kita selalu fikir esok dan esok dan esok dalam kepala....plan masa akan datang.....kita fikir esok nak jumpa orang ini...esok nak jumpa orang itu....lusa nak pegi sini....minggu depan nak pegi situ.....bulan depan nak buat ini dan itu....tapi jarang kita ingat....mungkin kita cuma ada hari ni dan saat ni je untuk bernafas dan berpijak di bumi ni lagi......



dua tiga menjak ni.....saya asyik terfikir....macam mana kalau apa yang saya rancang tu cuma rancangan semata-mata....Allah kan perancang yang lebih baik dan hebat??....macam mana kalau orang yang saya sayang...hilang sekelip mata dari hidup saya??....macam mana kalau saya yang hilang dari hidup orang2 yang sayangkan saya??....ajal maut jodoh pertemuan bukan urusan kita kan??



dua tiga menjak ni....saya asyik terfikir.....ajal tu dekat sangat....hidup ni belum tentu.....kenapa la saya masih jugak gilakan dunia dan isinya yang melalaikan ni??...kalau malam ni saya tidur....esok takkan terjaga lagi macam mana??




benarlah kematian itu memang menginsafkan kita2 yang masih lagi punya peluang bernafas dan bernyawa di bumi Allah ni.....





Allah...janganlah tarik nyawa saya saat saya masih kufur dengan nikmatMu....janganlah ambil nafas saya saat saya masih terlupa untuk bertaubat padaMu......janganlah bawa saya pulang ke sana tika hati masih leka dengan duniaMu.....saya mohon.....








Alfatihah buat mereka:

-Allahyarhamah norashikin othman....kawan lama waktu saya sekolah rendah yang meninggal dunia minggu lalu.....
-dan Allahyarhamah kak nazirah hamid....ibu muda dengan 2 anak kecil yang baru sahaja meninggal dunia hari ini....


buat sahabat saya zaza....takziah...dan moga tabah.....



p/s:sesungguhnya....mati itu pasti....dan hidup itu....insya'Allah......

Sunday, June 19, 2011

day eight : 10 of my favourite songs

1. rock kapakssss
-tak tau nak senaraikan cemana....kalau list down mesti list penuh dgn lagu rock kapak je...haha


2. one in a million - bosson





3.at the beginning - richard marx & donna lewis






4. unintended - muse






5. time is running out - muse






6. drowning - backstreet boys





7. tercipta untukku - ungu






8. baik-baik sayang - wali band





9. rabiatul adawiyah - inteam





10. flavor of life - utada hikaru

Wednesday, June 15, 2011

day seven : 10 important people

hari ni tak rasa nak ikut rules....hello....saya ada raaamaiii important people...10 mana cukup??..jadi saya nak senaraikan semua important people dalam hidup saya by groups ok....heee....^_^v






1. mak+bapak

it makes two..=)


2. encik tunang


3. adik beradik saya

-icak
-ajah+pzan
-ayai
-lolot
-epit

now total is 9


4. family encik tunang

-mak+abah
-akak
-isyam

dah 13 dah...


5. 9gadis+anak itik

-ainun
-zaila
-ajad
-wan
-kudit
-hemo
-kak ngah
-sa'dah
-enal
-jai

wooo...dah 23....


6.member rendang

-enab
-bobot



7. friends indeed since diploma

-ast
-ayu
-farrah
-zaza
-azza
-and of course nad!


8. this one and only

-wana

hee.....



9. kategori pelik

- cik aida


10. my own self....^_^



ok...10 groups....kira menjawab soalan jugak la kannn...heee....=P


34peoples including me...and i will treasure you all forever....*BIG HUGSS*

Monday, June 13, 2011

day six : 10 items I can’t live without

1. pakaian

ini needs...bukan wants...jadi sangat penting!...hehe


2. makanan+air

ini pun kategori needs jugak...xpenah saya dengar org yang boleh hidup tanpa makanan...


3. laptop/PC

walaupun saya agak buta IT walaupun budak fac CS....err...abaikan susunan ayat tadi....tapi komputer sangat penting....saya rela hidup xde tv atau radio....tapi hidup tanpa komputer adelah sangat menyedihkan....


4. ketam rambut

susah woo nak cari ketam saya ni.....selalu kalau beli bunga je besar...cekak dia kecik...buat sakit ati je beli....dah la bukan murah...kalau yang murah sehari dua guna kompem dah tercabut...hahaha...memang dasar pengganas.....finally saya jumpa ketam saya ni....dah bertahun2 guna...alhamdulillah masih belum rosak....jadi saya sangat sayangkan beliau...huhu


5. pantiliner

err.......lepas ni saya boleh ganti scha jadi model ok...hahaha


6. duit

memang la tak mati kalau xde duit pun....tapi nak hidup kena guna duit gak kan....jadi...sebagai penanam anggur tegar sekarang ni...saya sangat bertabah menanti anggur saya berbuah...haha


7. spectacle

fuuu...walaupun spek saya ni dah kelabu....walaupun mata saya power dah naik....walaupun tukar bandage almost every month...namun beliau adalah sangat berjasa ok....kalau tak kompem saya tak nampak orang...hehe....nt dah kaya saya tukar laaa....jgn risau...kalau nk belanja saya tukar pun bole jugakkk...=P


8. internet

facebook dah bosan kan sekarang ni??...but i'm still a internet maniac since i am 10....tegar oke...haha


9. handphone

boleh je idup takde nset pun....ade pun bukan sentiasa bunyik kan??...hehe...tp bila nset saya hilang dulu...semua orang marah saya sebab susah nak contact.....jadi saya assume henset adelah penting walaupun untuk manusia yang jarang memanfaatkannye macam saya...heee


10. toilettries

ok...ni tiru wana sebab dah xde idea....tp memang betul pun kan....hidup xsempurna tanpa toiletries yang sempurna....cuba bayangkan hidup anda tanpa berus gigi...sabun mandi...shampoo...pencuci muka dan ubat gigi...kompem berkerak!!

Thursday, June 9, 2011

day five : 1o wishes

1. mudah2an result saya ok.....harap sangat sangat sangat....aminnn...

2. mudah2an Allah bantu saya untuk cari kerja n dapat kerja yang baik...

3. mudah2an Allah permudahkan urusan jodoh saya....

4. saya harap sangat semua insan yang saya sayang sihat sejahtera...bahagia....gembira...tenang....berjaya...dan diredhai Allah sentiasa...

5. saya harap ajah sihat n selamat lahirkan baby nanti...amin amin amin ya Allah....

6. saya harap...Allah akan ganti semua yang saya lepaskan saat ni demi orang lain dengan ganti yang lebih baik....dan yang terbaik....

7. saya harap....saya boleh cari ruang untuk diri saya....bukan seluruh ruang saya hanya untuk orang lain....

8. saya harap....somewhere...somehow....there is someone who are willing to be my ears...willing to give me their time...to listen...to understand....to comfort and to be the shoulder to cry on....

9. really hope to turn back the 'white in black' to the 'black in white'.....

10. ok....really need nadiah othman to be here...now!!...hukhukhuk

kisah hati...



Hatiku hatimu
Menjadi satu cinta
Ku rasa hadirmu 
Menyempurnakan aku
Tapi cinta bukan milik kita
Semua harus berakhir

Cinta kau dan aku
Takkan mungkin bersatu
Untuk saat ini di dunia ini
Mungkin kita bersama
Nanti di atas sana
Biar ku setia menjaga cintamu
Selamanya
Tapi cinta bukan milik kita
Semua harus berakhir
Cinta kau dan aku
Takkan mungkin bersatu
Untuk saat ini di dunia ini
Mungkin kita bersama
Nanti di atas sana
Biar ku setia menjaga cintamu
Cinta kau dan aku
Takkan mungkin bersatu
Untuk saat ini di dunia ini
Biar ku setia menjaga cintamu
Selamanya



Friday, June 3, 2011

day four : 10 things I want to say to one person

to : cik khairunnajihah


1. sila jangan malas...rajin sikit pleasee....

2. tolong up sikit level sabar tu...up lagi...lagi dan lagi...

3. err...bila nak start cari kerja ni??

4. kenapa la kau macam ni??

5.sila jaga mulut.....mulut tu cover sikit ok ape yg nak dikeluarkan....

6. bila agaknya kau boleh jadi perfect??

7. duit....duit....mana nk carik duit????

8.boleh tak jangan hypersensitive sangat??...kawal la sikit emo tuu...

9. cool..cool....cool...

10. ok...boleh tido sekarang pleaseee!

Monday, May 30, 2011

day three : 10 things I hate

1. ikan hidup.....

ewww.....kau pegi restoran seafood yang konon2 serve makanan fresh....pastu kau order bla bla bla....pastu bila waiter tu dah blah...kau tengok pekerja kedai tu tengah menangguk ikan dalam akuarium yang display kat sebelah cashier tu....then tunggu punya tunggu punya tunggu....ikan kerapu stim pun terhidang....bau dia...fuhh....meleleh air liur...sekali masa kau baru suap ikan tu masuk mulut......kau pandang akuarium display tadi...kau nampak ade sekor ikan kerapu lain tengah pandang kau dengan mata bulat yang terkulat-kulat.....tiba-tiba kau teringan adegan menangguk ikan tadi.......kau rasa kau sanggup nak makan???....

hahaha...amende yang saya merepek ni....btw....sila jangan tunjuk pada saya ikan hidup yang besar2 tu....jangan pelawa nak belanja saya pergi akuaria....jangan belanja saya makan di kedai seperti di restoran di atas....jangan jangan dan jangan!!...nasib la kalau ade yang kena muntah saya nanti...


2. tengok darah yang melambak-lambak

sila jangan belanja saya tengok movie seperti itu...saya suka tengok cerita hantu...saya suka tonton filem thriller...tapi bukan filem seperti  susuk, ataupun histeria, santau ataupun yang sewaktu dengannya... sila jangan ajak saya pergi upacara menyembelih lembu atau kambing atau apa2 binatang mahupun orang....jangan jangan dan jangan.....kalau kau rasa nak dukung saya yang pengsan try laa!!


3. waiting

saya mewarisi sikap ni dari bapak....bapak memang pantang betul kalau kena tunggu orang.....memang nasib kau la kalau kena marah....dapat bapak garang macam bapak saya kan...hehe.....saya selalu cakap pada diri..cool.....cool...jangan marah2...nanti darah tinggi macam bapak...hehe...

but i think my life is all about waiting.....no matter how and no matter what....saya tetap akan selalu jadi penunggu setia.....sangat mencabar oke!!


4. aiskrim almond

rasa dia....fuhh...macam kau kena paksa telan ubat ginseng oke!!...hahaha....dah la aiskrim almond kat baskin robbin selalu tipu!...menyamar jadi peppermint chocolate chips!!....pastu kalau terbeli...sangat seksa nak menghabiskan aiskrim tu....memang padan muka la kan....nak buang macam tak sanggup....aiskrim baskin robbin tu berapa ringgit la pulak satu scoop kan....telan je laa...huhu


5. makanan manis

saya makan...bukan tak makan....tapi xberapa suka sangat la....kalau kau tunjuk burger dan aiskrim depan saya...ofcoz saya pilih burger....kalau kau bagi kuih donat dengan kuih karipap...semestinya karipap yang akan jadi pilihan.....tak tau la.....ini bukan sebab kesihatan or apa2 la....ini kerana lidah dan deria rasa yang sentiasa craving for makanan masin dan pedas instead of benda manis....jadi berdiet adalah perkara yang sangat mencabar bagi saya sebab makanan orang diet selalunya adalah oat, susu dan sebagainya yang takde langsung unsur2 masin dan pedas......mana ada orang berdiet hari2 makan burger bhaiii!!!


6. orang panas baran

sorry to say....but i hate....kau marah orang lain...kau lepas kat orang lain...kau bengang dengan satu benda habis semuanya kena marah......masa kecik saya dah biasa jadi bahan sepak terajang dan juga pelempang...dan juga teinga saya dah lali dengan caci maki dan segala bebelan yang of coz penuh dengan perasaan marah dan tak puas hati.... so i grew up with the feeling of anger and hatred and grudge and insecure and also afraid of everything.....saya penyabar...jangan risau....saya sangat-sangat penyabar.....but sometimes bila ada yang over the limit.....i will strike back.....masa tu kau akan kenal saya yang tak pernah langsung kau kenal....^_^


7. people who like to put the blame on others

saya selalu kena macam ni....dan selalu jumpa orang macam ni.....bhaii...kau yang buat...kau yang cakap....tak boleh ke kau bertanggungjawab atas semua perbuatan dan kata-kata kau??....semuanya kau nak mengelak....'si minah ni cakap macam ni'...'mamat tu cakap kat aku macam tu'....'eh, hari tu kan...najiha bagitau yang bla bla bla bla'....kau play safe ea??....sampai bila kau boleh rasa safe n secure??... sampai bila kau nak bagi salah tu semua kat orang lain??....kau innocent ea??...yeah...you are....

jadi a good listener tak semudah sekadar mendengar....orang selalu paksa kau untuk beri pendapat....tapi apa pun yang kau cakap balik, apapun pendapat yang kau bagi....orang selalu ambik semua tu as the point untuk put the blame on you...whatever laa....nasib badan kan....-_-'


8. kaki ampu sana wa ampu sini

hahaha....mintak mahap....ini pendapat peribadi....masa saya kecik...saya menyampah giler dengan budak2 yang sibuk dok mengendeng cikgu time kat sekolah....dalam otak saya pikir...'what de heck??..kau tak boleh ke biar orang kenal dan suka kau sebab diri kau??...bukan sebab sifat mengendeng kau tu??...kalau nak orang kenal, jadi la outstanding...bukan sibuk puji manusia tu tinggi2 dan benarkan semua apa yang dia buat dan cakap semata2 sebab nak dia suka kau'....bila dah besar....saya laaagi menyampah bila tengok manusia2 macam ni rupanya bersepah2.....contoh macam politician laaa...paling mudah dan senang kau nak tengok.....urghh...

ayat trolling paling fervet saya dan mak kat rumah:
'cikgu cikgu....cantik laa cikgu buat kek ni....'
'cikgu cikgu....pandai laa cikgu ni....'
'adik...mesti adik pun pandai kannnnn....mak pandai buat kek...mesti la adik pun hebat...'
'cikgu cikgu....saya nak datang rumah belajar dengan cikgu boleh??...nanti saya datang laaa dengan kawan kawan saya....pastu nanti kita buat macam ni...macam tu....bla bla bla....'


err....makcik....takde datang rumah ponnn...cakap je lebih....ingat mak saya makan ampu ek???...mak saya makan nasik laaa....hahaha


9. pakai shawl

entah ek....pernah je pakai....tapi tak selesa laaa....saya prefer tudung bawal berbanding segala macam jenis tudung lain yang super fashionable serta mengikut trend terkini.....kalau tudung ekin tu....kat rumah pakai jugak kadang2....mudah kan sarung je.....tapi sumpah saya memang xselesa pakai shawl....berbelit sana sini....memang salute arh mereka2 yang meminati shawl....panas wehh.....tak rimas ke??....err..saya memang buta fesyen...harap maaf...=P


10. high heels

saya tak nafikan...pakai high heels memang buat kau rasa seksi dan berkeyakinan....tapi untuk manusia yang berjalan macam robot, ganas dan super clumsy macam saya ni....high heels is a BIG NO!....sebelum saya terpelecok or heels tersangkut kat longkang or tergolek jatuh tangga ke hape ke....adalah lebih baik saya elakkan dari segala insiden memalukan bakal berlaku...jadi....saya prefer flat shoes or wedges instead of high heels....selamat dan selesa....^_^

Sunday, May 29, 2011

day two : 10 things I love

1. saya suka membaca....

xkesah la...novel...majalah...komik....buku ilmiah...buku masakan...buku teks...semua saya suka...heee....ini rasanya hobi yang dah jadi habit.....instead of shopping baju or make up or shawl or whatever girly-ish things...saya prefer books....jadi jangan persoalkan kenapa saya tak banyak baju cantik...or kenapa saya tak suka pakai make up or kenapa saya tak pandai melawa.....jawapannya.....sebab duit saya habis beli buku....jadi dah xde duit nak melawa segala...


2. saya suka cik laptop saya yang terchenta ini....

sebab saya gila surfing internet dan main games....dah 3tahun lebih woo beliau setia bersama saya....semalam beliau rosak...maka hari ini saya rela menghabiskan duit yang konon2 mahu saving demi beliau....dan berangan-angan juga nak upgrade beliau...nampak sangat saya sayangkan beliau kan??....well...laptop orang beriman la katakan.....=P


3. saya suka nyanyi.....

err...tapi saya tak la berminat nak join af ataupun mentor ataupun my starz ataupun malaysian idol ataupun apape laa...saya suka nyanyi je....tapi harap maap...suara saya tak sedap....rasanya suara itik tak minum seminggu pun lagi sedap dari saya.....maka saya pun tegar menjadi penyayi karaoke you tube semata....=)



4. saya suka baking....

berbanding memasak lauk ataupun nasik ataupun makanan berat....saya lagi prefer buat kuih......walaupun kadang2 saya tak makan pun kuih yang saya buat tu sebab saya tak berapa gemar benda manis....heee...tapi feeling best bila dapat buat kuih dengan jayanya dan bagi orang makan dan orang tu suka adalah saaaangat best....tak percaya??...cuba try!


5. saya suka menulis....

errr...bukan menulis novel ataupun skrip ataupun karangan ataupun sebarang perkara berfaedah...(nampak sangat suka tulis benda lagha...haha).....maksud saya...saya suka menulis berbanding bercakap.....saya lebih senang meluah dengan tulisan berbanding kata2....mungkin sebab tu some friends labeled me as secretive....


6. saya suka berangan.....

masa kecik2 dulu....kakak2 saya selalu bising kata saya kuat berangan.....mak saya selalu menyirap pasal saya suka patahkan lipstick beliau.....berangan la katakannn....huuu.....sampai la ke satu tahap tu....masa tu saya belum sekolah....saya dress up comel2....make up2....pakai lipstick mak tebal gilerr budget2 cunnn.....dah perasan diva nihh....sekali tetiba sorang cina yang tengah tiling rumah saya sound....'lu apa ni merah-merah??...lu gila kaaa??'.....hahahaha....menjak tu saya trauma nak pakai lipstik deyyy!....rasa macam satu dunia sound saya...huuu...maka aktiviti berangan pun dah terbantut....sekarng ni suka jugak berangan....tapi coverrr ok....hahaha


7. saya suka jahit baju.....

kalau time2 cuti....bosan gila kat rumah....or time tertekan sangat...saya selalu suruh mak belikan kain ela....jahit buat baju kurung.....terapi ok menjahit tuu....tak caye jugak??....try jangan tak try!...=)



8. saya suka jalan2 a.k.a melancong....

mak bapak saya bizi...so masa kecik2 saya tak berpeluang nak merasa berkelah or mandi laut or makan angin or melancong dengan family....bila dah besar...hamik kau....berjalan memang tak hengat duniaaa....almaklum la....tahi lalat dua bijik kat kaki tuh haa.....memang pantang la saya di ajak berjalan...ngeh3....


9. saya suka makan....

urm...ni memang tak dapat dinafikan.......letak aje la depan mata...insya'Allah licin....ataupun silalah pelawa belanja saya makan....komfem tak tolak punye laa.....haiii.....lemak pun dah tepu ni ha....err...fakta: badan saya memang xde isi...cuma ada tulang, lemak dan kulit je.....daging xdak....jadi jangan bagi saya kat kanibal yang menjaga pemakanan...kompem dorang xsuka saya sebab banyak lemak je....hahaha


10. saya suka encik tunang.....

err....urmmmm....hmmm.....no comment....*blushing*.....hahaha

Thursday, May 26, 2011

day one : 10 things about me

1. baru sahaja officially menjadi penanam anggur berjaya.....dalam kepala otak fikir 'carik kerjaaaa....carik kerjaaa'....tapi dalam hati cakap 'malassss....malasss....'....heee....doakan saya mudah dapat kerja ok...


2. currently terasa jatuh cinta dengan kim hyung joon.....habis drama-drama dia saya maraton....ini semua salah hawaaa!!!....bad influence betul...xpasal2 hari2 youtube saya asyik bunyi lagu SS501 je.....hukhukhuk...oguri shun....kamu saya hold dulu ok....saya selingkuh kejap....errr....encik tunang...saya tak selingkuh dengan kamu ok...saya setia.....wink2....>.<

pic credit here

melting......T_T....
3. sedang berusaha mengumpulkan resume kawan2 sebab nak siapkan resume sendiri....hahaha....bile nak siap daa??

4. terminat dengan hobi baru iaitu mengaising kek.....hurm.....lepas ni rasa macam nak bukak bakeri la....asyik baking kat fb je.....untungnye tak jugak....heee

5. tiba-tiba rasa macam nak shopping kain banyak banyak banyak banyak n jahit baju kurung banyak banyak banyak.......hekk.....apekah??...


6. nak tengok cerita nur kasih n pirates of carribean......tapi takde kawan.....puan ainun......kenapa kluang tak sebelah dengan sri gading ekk???....=(


7. mempunyai spec yang suuper uzur....dah 3tahun lebih ok saya pakai spec ni.....ntah berapa kali tukar bandage pun tak tau la....sikit2 pegi farmasi beli handiplas...kalau balut luka ye jugak...ni buat balut spec....bile nak ade duit daaa buat tukar baru??....tak pun nanti hantaran kawin mintak spec bole tak??...hahaha


8. sedang gila menonton movies n dramas by streaming...sebab saya memang bangsa manusia pemalas nak download dan menyimpan...biasa la...laptop orang beriman kan....download lebih2 nanti kang apepun xboleh buat dah...hahaha


9. selalu berfikir tentang banyak benda...tapi malas nak meluahkan dekat orang lain....hahaha...nak kata berat mulut....macam kecoh jugak saya ni....ntah la....cakap perkara lagha lagi best kot....=P


10. currenty in the 'alice in wonderland' phase.....err...kita tukar lah....'iya in wonderland'....hahaha.....too much thinking with too much needs and too much patient also too much afraid adding too much monologue resulting too much rebel inside.....inside je la kan....that's why i said in my wonderland....where no one is allowed to be inside except me.......sabar sabar dan sabar...... =)





wehhh....dah bagi idea nak tulis apa pun payah....terkial-kial nak listkan 10....hukhuk....9 more to go ok....^_^

Wednesday, May 25, 2011

bosan......

ok....lama giler tak update....sori la blogku tercinta.....before ni bukan takde idea.....mood nak menaip itu xde....dalam kepala kemain banyakkk lagi benda berlegar2 kann.....sume pun kau nak cerita dan semua pun kau malas nak taip....apekah??....hahaha

well....before ni kan saya menumpang kat rumah ajah....kat sana guna broadband.....jadi saya pun takkan la tegar nak menghabiskan limit broadband dia dengan sesuka kaki kan??....jadi hold semua cerita dalam otak.....hold punya hold punya hold sambil menyanyikan lagu i wanna hold your hands......lama2 cerita dah basi daaa....len kali kalau rasa cambest lagi saya update ok......


then.....now dah masuk hari ke 3 saya ber'bahagia' di kampung nan permai.....boring gilerrr......tak tau dah nak cakap ape.....aktiviti harian setakat ni.....pagi2 ngadap laptop main game or tengok cerita kat youtube (mentang2 la kat rumah pasang streamyx...ngeh3)......pastu tengahari masak......lepas zuhur makan....lepas makan tengok sinetron amanah dalam cinta dengan mak...walaupun cam sakit hati sebab biasa la sinetron...scene tang muka je dah tangkap 5 minit kannn.....huuuu.....pastu ngadap laptop balik......pastu tengok nora elena.....pastu ngadap laptop balik sampai tido.......haihhh....kompem laptop ni pun bosan ngadap saya....hahaha
idea tadak laaa.....jadi....oleh kerana tanak biarkan blog ini sedih tanpa update....saya membuat keputusan untuk curik idea cik wana yang dia curik dari orang lain untuk memastikan blog sentiasa berasap......heeeee

day one : 10 things about me
day two : 10 things I love
day three : 10 things I hate
day four : 10 things I want to say to one person
day five : 1o wishes
day six : 10 items I can’t live without
day seven : 10 important people
day eight : 10 of my favourite songs
day nine : 10 ways to win my heart
day ten : 10 final words


10 hari punya idea.....jadi.....let's go girl!!!

Monday, May 16, 2011

5 tahun 5 bulan.....

ini bukan tentang novel hlovate.....ini tentang kisah saya....


5 tahun 5 bulan and it ends here....


alhamdulillah.....^_^


5 tahun 5 bulan saya berakhir di sini....uitm kini tinggal kenangan....penuh kenangan....penuh pahit manis....penuh suka duka.....penuh dengan drama dan cerita....hey uitm....saya sayang kamu sampai bila2....=)




ok...sekarang dah tak tahu nak buat apa.....nak kerja.....tapi nak kerja apa??...nak duduk rumah je....tapi boleh dapat gaji ke??.....hehe




takpe lah....abaikan....

here...saya nak ucapkan terima kasih untuk semua yang sentiasa menyokong saya....family....kawan2....lecturers....dan encik tunang......terima kasih untuk segalanya....
doakan kejayaan saya....^_^


dan sempena hari guru ni jugak....saya copy paste balik status fb saya kat sini....

selamat hari guru....untuk cikgu kaspin dan cikgu hamsah, Karenina Khayr Al-Nisa Kaspin, Khairul Munawar, cikgu tadika Seri Aman, cikgu2 SKSA dan sekolah agama Seri Aman, cikgu2 & ustaz2 & ustazah2 SMAKJ, ustaz ustazah MJ, lecturers UiTM, dan semua sedara mara dan kawan2 yang ber'title' pendidik.....

Thanks for this 24 years full of knowledge.......(^_^)v
 
 
 
yeapp....very2 thanks a lot for this 24 years full of knowledge!



p/s: i'm gonna miss it all....=)

Wednesday, May 11, 2011

one final day.....(not one fine day ok!)

i'm writing from the lab 1 FSKM.....sitting here for the one last time insya'Allah....


dah habis presentation fyp tadi......saya 1st presenter.....jadi saya antara orang paling awal la yang rasa lega dulu...hikhikhik......


walaupun malam tadi tak boleh tido...tido tak lena....kecut perut dan sebagainya....tapi......ermmm...sile abaikan la....heee


abaikan jugak segala kena marah dan maki hamun dan kena sindir or whatever dengan panel......say everything......saya redha....asalkan dapat grad....hahahaha...bunyi macam desperate giler.....



bersyukur jugak sebab jadi 1st presenter....mungkin panel belum cukup loading pagi2 buta.....jadi kena marah tak seteruk presenter yang after saya.....alhamdulillah......



now.....kena betulkan banyak benda dalam report......hantar kedai dan hard copy kan.......minggu depan hantar pada puan sham.....and its end.....huuuuu


alhamdulillah.....


saya tak tau nak cakap ape...tak tau nak rasa apa....rasa macam magic....rasa macam miracle....rasa macam doa dimakbulkan....rasa macam amazing giler.....rasa macam macam lah.....


semester ni memang rasa sangat miracle bagi saya.....sebab at one time...rasa macam perkara tu mustahil sangat....at one time rasa macam benda tu memang takkan jadi....at one time....memang rasa mustahil sangatlah impian nak grad tu.....but another time....tiba tiba benda tu dah lepas....dah jadi dan dah habis........dan rasa macam saya dah buat all out untuk benda tu...padahal semalamnya satu apa pun tak jadi lagi......


saya cuma boleh cakap satu perkataan je....


'magic'




syukur ya Allah.....saya tau Allah uji saya....saya tau Allah bagi macam2 pada saya.....but in the end.....saya pun tau...Allah bagi macam2 sebab Allah sayang saya.....dan Allah takkan biarkan orang yang Dia sayang sia-sia.........terima kasih Allah......=)




dan saya tak silap when i said this....


'Allah tu tahu apa yang Dia beri'.....


and now...

'see iya....kan aku dah cakap...Allah tu tahu.....tengok apa yang Dia dah bagi kat kau after all this'....




(^_^)



terima kasih Allah.....







p/s: macam mana nak bercakap dan menulis dengan betul??....i know my language sucks.....i know it from the very beginning.....since i was still a little girl......karangan saya jarang sangat nak dapat A........that's why i know i will never entered languages fields......haih....nama je anak cikgu BM....bahasa macam ape ntah...... (-_-')

Monday, May 9, 2011

Allah tu tahu.....

entah sejak dari bila.....tapi rasanya macam dah berkurun lama......itu ayat keramat buat saya.....setiap kali rasa kecewa....setiap kali rasa silap.....setiap kali memujuk hati...setiap kali timbul persoalan kenapa??



jawapannya tetap sama.....ayatnya itulah dia.......

'sabar iya....Allah tu tahu apa yang Dia beri'......




sampai sekarang pun.....masih tetap itulah juga.....setiap kali saya tanya diri sendiri.....kenapa jalan saya selalu tak mudah macam orang lain.....kenapa ujian tu macam terlalu besar buat saya........kenapa saya stuck 'disini'....kenapa saya rasa macam tu........kenapa Allah bagi saya ini dan itu.....it's always that words yang hati ucapkan......



and somehow....bila semuanya dah lepas....bila saya dah berjaya bersusah payah.....bila semuanya dah selesai.....hati akan bercakap lagi.....


'see iya...kan aku dah cakap...Allah tu tahu.....tengok apa yang Dia dah bagi kat kau after all this'....




saya akui......hidup saya memang penuh dengan drama......i'm not a drama queen...saya benci jadi watak utama.....and i hate all of that.....but the dramas always know the way to find me......kadang tak faham kenapa setelah berusaha hidup se-low-profile mungkin.....something still will happen......


kadang2 hingga terkesan pada orang lain...pada orang sekeliling.......maaf saya pohon......semahunya saya taknak melibatkan orang lain......tapi kadang 'ter' juga......maaf maaf dan maaf.....



tak pernah saya nak salahkan sesiapa.....apa yang buruk itu memang datang dari kekurangan saya sendiri......saya tahu saya siapa dan macam mana......jangan tanya apa kelebihan saya....sebab saya tak pernah tahu......dan jangan juga ditanya apa kekurangan saya....sebab terlalu banyak untuk saya senaraikan......




saya bukan manusia hebat.....saya bukan insan istimewa.....jangan diminta yang hebat2 dari saya....takut tak terlaksana.......saya cuma manusia biasa.....saya mahu hidup macam orang biasa......dan saya mahu jadi perempuan biasa......tak pernah mampu saya jadi manusia luar biasa.......dan tak termampu juga saya nak memberi yang luar biasa.....




jangan di tanya kenapa......jawapan saya tetap sama.....





'sebab Allah tu tahu apa yang Dia beri pada saya'........

Friday, May 6, 2011

random mumbling

masuk hari ni...it's the second day i'm officially not a shah alam-ians anymore...hukhuk....sayu gak hati.....but that's life kan.....come and go....meet and move....and every single person that we had met have sketch their memories in our life.....



alhamdulillah...report dah hantar....and just a few days ahead.....the viva day will come....aisemen....baru ingat boleh rilek.....slide xsiap lagi.....ade jugak kang yang saya bakal merapu depan panel nanti.....haha....few days more before my degree episodes will end....few days more before i am officially 'penanam anggur terhormat'....huh....seram derrr....keje ape ko nak buat ni iya??.....agak2 bela kucing boleh buat income x ek??...hahaha



being 'here'....the feelings and emotion mixed....berdiri antara dua dimensi.....di tengah2 antara sebuah penamat dan sebuah permulaan.....xtau nak describe cemane......maybe 'hope' is the best word to say......berharap pada hari esok...berharap pada permulaan baru.....berharap pada penamat yang baik......dan berharap semua impian bakal jadi kenyataan.....



err....apekah yang saya merepekkan kat atas nun??....entah...just a random mumbling yang saya pun tak berapa nak faham....



shah alam....i am leaving....for good insya'Allah.....see you again.....and wish me luck...=)




p/s: tetap mengharap doa dari semua.....

Tuesday, May 3, 2011

stuck

semalam....habis majlis...terus balik rumah....solat, mandi sume gedebuk gedebak....lepas isyak baru cam boleh start concentrate wat keje....tu pun budak2 pulun main game kat laptop saya....layankan je la.....bila dah start wat keje.....stuck pulakkk...alahai...memang rasa nak nanges.....

tapi save air mata dulu.....saya tau saya bakal nanges hebat2 nt....jadi save the best for the last ok...hahaha....malam tadi dapat tido kejap pukul 1.30++ sampai kul 3++.....then sambung buat keje smpi lepas subuh......lepas solat terus tertido........


set alarm pukul 630...haram nak dengar.....celik2 mata dah 720...huh??...bas pukul 830 wehh....selalu pukul 730 dah kluar rumah....huwaaaaa.......dengan buku2 bersepah....dengan barang xkemas....terus melompat kemas dengan pantas dan mandi juge dengan pantas...aiseh....nasib baik sempat jugak sampai bus stand before 830....naik bas...terus tido dengan hebatnya sampai la bas berhenti kat tampin....sampai shah alam 1230...terus pergi seksyen 7 naik cab.....jumpa fara,didi n jad....buat fyp sama2....ok....walaupun tertekan...but being with friends somehow a relief.....


lepas magrib balik rumah....rasa xlarat dah nak sambung buat...tapi......data lebih separuh lagi belum siap analyse....itu pun saya dah deduct 2sheets.....bijik mata rasa berpinar tengok numbers and kotak2 excel tuh.....rasa cam nak muntah....hukhukhuk.....



mata dan otak dan badan....tolonglah bertahan.....we almost reach the end.....siap analyse data nt....goreng2 method and result and  conclusion.....tambah2 literature review....harap2 mampu bertahan dan mampu siapkan.....tolonglah iya....bertahan dan bertahan...please......esok kita qada' tido ok!......go go fighting!!




p/s: tertingal charger henset....bateri dah kong...bagaimanakah?????-_-'

Saturday, April 30, 2011

at home

lying on my bed....in my precious room...mata mengantuk tahap super....tapi pejam mata je teringat kerja.....terus berusaha sedaya upaya meng-analyse data.....


saya rindukan semua ni....but now....i'm not even welcoming myself.......





ok....today i cried twice.....i'm just too tired and too stress and too stuck and too much thing to be done and too many too!




esok bangun pagi2 kena pegi pasar segala......nak buat macam2 lagi.....rewang lagi......



lusa??....jangan tanya......



Allah.....niat saya balik.....saya nak tolong orang.....ajarkan saya untuk ikhlas.....mudah2an segala sulit saya Allah yang akan tolong.......






iya....ikhlaskan hati.....ikhlaskan apapun yang dibuat......Allah itu tahu apa yang Dia beri.......T_T

Friday, April 29, 2011

wrong

everything seems so wrong right now...at this moment.....saya nak balik kampung....xsampai pun dua jam lagi....but the heart feels so wrong.....


tapi harus jugak balik.....tak dapat nak bayangkan cemana nak mengangkut buku bowers yang super tebal tu balik.....and somehow wondering.....boleh buat keje ke kat kampung??....but then another question.....kalau tak buatnye bila lagi nak buat??....isnin dah submit???...tu pun lucky sebab dapat extention date.......kalau tak???....menggelupur la kau nak balik kampung lagi....nak siapkan report lagi......apakah??




Allah......saya tak tahu.....saat ni....rasa kalah.....rasa nak menyerah.......but I can't....please please please........tolong.......I want everything at the right time and at the right place...but it seems to be not......



time...please don't fly too fast....because I can't reach you now....=(

Wednesday, April 27, 2011

stories.....

some stories are tend to be share....some stories must keep to be untold....some stories are better to let it be....some stories are best to be secrets.....



so.....


what's your story????



share your story.....if it is a happy tale....then you will double the happiness.....but if it is a worst problem...then you will halves it into two.....then...why should you keep silence and say nothing??....say it...share your story!



but....



some stories are tend to be share....some stories must keep to be untold....some stories are better to let it be....some stories are best to be secrets.....


and some stories....


will never be a story because you never want to spill one....





p/s: can you keep a secret???

Sunday, April 24, 2011

terapi....=)

hari ini bangun pagi2 sudah pasang niat...nak keluar jalan jalan...nak makan sedap sedap...ngeh3.....baru ingat nak buat kerja gila lagi sensorang macam 10/10 lepas...tup2 cik hawa balik dari puchong....sudi pulak nak melayan saya....heeee...mekaseh la hawa...awak ni best laaa...=P


demam??...masih masih masih...tapi malas nak layan...kalau layankan saya terdampar je...sampai ke sudah demam jugak....ape kerja pun tak jadik kan??.....jadi....mari pergi enjoy hari ini....



pegi plaza alam sentral...cucuk duit......and makan abc....sedappp.....ubat paling best kot dikala batuk dan selsema tak henti neh...heee

abc...i'm gonna miss you bebeh...hukhukhuk
cik hawa....i'm gonna miss you tooooo...uwaaa....T_T

siap makan waffle bagai.....hehe.....siap makan...jalan2 kat pas....beli kasut...sebab sandal saya dah tercabut...almaklum la...manusia ganas macam saya mana pernah pakai kasut bertahan lebih satu sem??...terkecuali kasut sekolah....muahahahaha

comelkan kasut baru saya??...pasni ade hati nak beli button2 taruk kat atas tu bagi nampak lagi comey....heee..=)

lepasjalan2 kat pas....g carrefore lak...shopping barang nak masak sebab.....hari ni nak masak sedap sedapppp!!!...kan dah cakap bangun tidur td saya dah bercita2 nak makan sedap....hehehe....


siap beli barang...masak masak masak...dah siap baru teringat nk masak nasik...huhu.....akhirnya dapat makan dengan hebatnya berdua....=P









kerang rebus...ayam goreng dan tomyam udang....sedap okeh....dan sila jeles sebab semua yang di atas ini habis licin sekali hadap je oleh kami berdua...hebat kan??...ngeh3.....



ok....hari ni dah best sebab dapat jalan2...n dapat makan sedap sedap...jalan-jalan...masak-masak...makan-makan....tgk movie...baca komik....dan jahit baju adalah terapi yang best ok....sila try...=)...jadi sekarang boleh study ye....abaikan demam tu....saye boleh...chaiyok2!!.....(^_^)v




p/s: thanks sa'dah n kak ngah for your concern....doakan saya ok...=)

Saturday, April 23, 2011

tolong.....

demam....

tolonglah kebah.....

saya nak study....

saya nak exam....

saya nak siapkan fyp.....

saya nak grad.....







tolong......

semangat....

tolong datang pada saya......

dah lama saya kehilangan kamu....




p/s: Allah.....saya mohon kekuatan....

Thursday, April 21, 2011

equation

demam
+
kepala ting-tong
+
tekak sakit
+
senggugut
+
hypersensitive
+
hormon xstabil
+
emosi volatile
+
esok exam
+
stress
+
lapar
+
unfocused






=
????

Tuesday, April 19, 2011

sudah mula rindu....

baru balik dating dengan nana dan ast....ok....sumpah sedih.....tak tau nak cakap cemane....tp cam balik tadi tetiba je cam sedih.....


ye la....5tahun setengah....lame oooo....dekat 6tahun saya bermastautin kat bandar anggerik ni....even sometimes saya rasa cam....ya Allah...boringnye shah alam niii....mana la lagi tempat best yang tak penah saya pegi??...mana la lagi makanan sedap kat shah alam yang belum saya rasa??....bagitau and let me explore!


takyah pelik if sape2 bawak saya jalan n saya bawak korang short-cut ntah celah mana2 n suddenly kita dah sampai anywhere yang macam tak berkaitan......takyah pelik kalau saya cuma sengih kalau korang tanya mana saya tau nak naik bas hape...nak belok mana.....sebelah sini ade bangunan ape....huuu....tahi lalat dua bijik kot kat tapak kaki neh....nampak no kuat bejalan...keh3.....



duduk johor jaya dengan puan wan 4bulan pun saya dah tau celah shortcut segala....ni 6tahun babe.....tak ke hapal segala peta shah alam ni dalam kepala???...huuu...takkk...bukan belagak.....cuma saya ni ade sense of direction yang saya sendiri tak tau datang dari mana....out of no where kot.....insya'Allah masih belum pernah sesat barat yang teruk giler....hahaha(ok...kantoi selalu sesat...=P)


cuma saya sikit pantang bila saya silap suruh masuk n that person marah saya.....oh....memang aku bawak kau sesat ke laut la lepas tu......hahahaha...harap maaf....=P



uik....dah melalut deh cerita.....sebenarnya nak cerita....tiba2 dah terasa sedih....sebab rasa harus tinggalkan tempat ini xlama lagi.....walaupun masih belum pasti....tapi sedih la jugak.....6tahun....kat sini saya membesar dan kenal erti dewasa...walaupunlah xberapa nak matang sangat kan...kat sini saya belajar kenal segala macam manusia...berkawan dengan berpuluh manusia dengan ragam berbeza.....kat sini la saya berkelana demi ilmu yang saya damba.....ok....shah alam and uitm n fskm....i'm start to missing you all even i'm not leaving you yet.....T_T



always in my heart till forever ya....foto credit to here





my school.....for almost 6 years ok!...photos credit to here... rock arh bro buat pic camni....but honestly....kamu buat my school looks like sekolah harry potter la...hahaha




ada rezeki...insya'Allah saya datang lagi lain kali ok....saya sayang kamu.....=)




p/s: tempat jatuh lagi dikenang....inikan pula tempat saya tergolek2!...hahaha


p/s/s: ast n nana...i'm gonna miss u both much much ok...plus sume geng2 time diploma dulu.....T_T


Monday, April 18, 2011

precious....

180411

it's five years and still counting.....

and i will treasure every single moment of it......






i wanna be your bestest friend forever.....

dear mr.romeo...please grow old with me......^_^

Saturday, April 16, 2011

welcome

you come at the perfect moment....

















nice job!!







welcome fever!

Thursday, April 14, 2011

risau

saya risau













titik.

Sunday, April 10, 2011

It's My Life







p/s: jon bon jovi adelah hemsem....okthxbai....(-_-')

Thursday, April 7, 2011

from heaven above.....

i never thought study was enjoy....
i never thought library was fun....
even i like it so much before...
i never thought the silence was a wonderful song....
it's you who taught me those....


you've told me that we were different....
and it's you who told me that we were compliment....


it's always you who makes my world....
bring the smile while i am in tears...
come with spirit when i am helpless....
and you told me once....
that we were soul mates from heaven.....


now....


everything seems so wrong.....
study is not a joy anymore...
library feel like a little box with me and all those bunch inside...
the silence is killing me....
and the spirit seems run far away from me....


i think you are right....
we were soul mates from heaven above....
meet to completing each others...
but being apart for the sake of our future...


maybe God give me chance to borrowed you once....
to let you taught me that it's always sun on the sky....
to let you showed me that future was bright upside....
if i am willing to give all myself inside....


dear love....
i never forget the moment we had together....
the sweet and sourness of life.....
the spirit and the enjoyments of us....
because....
the unseen bond will always bind us forever.....





~starz 070411~




p/s: i miss u much.....T_T

Monday, April 4, 2011

denial......

was just reading a note on facebook....
somehow remind me of something i manage to forget before...
and by sudden asking myself....



do i live in denial???
try to deny many things in my life...
try to pretend other things to show....
try to hide things that people don't want to know....
and act like i am what they want me to be....




i try to leave that 'me'....
i try to forget that 'me'....
but sometimes the nightmares come and haunting me...



i'm just too afraid....
but i can't spill it out......


with no one to tell...
and no one to understand....



i don't wanna be that 'old me'...



sometimes i felt like the dark side in me....
become more darker day by day.....

 
frightened out by the 'me' within me....
really makes me a dumb with numb senses....




God....please....i really need your guidance......T_T




p/s: living in denial are just like hell!

Sunday, April 3, 2011

check list...

i think i should listing all of my pending works....selagi saya tak nampak...selagi tu la saya akan duduk tercanguk kat depan laptop ini tanpa sebarang output yang memberangsangkan......jadi....let's go listing!

asc550
1. listing formulae
2. 2 sets of complete past year exam answers
3. excel project
4. study for test


asc563
1. project
2. study for test


asc592
1. fyp!!







tolonglah iya...please.....cari semangat tu......pleaseeeeeee!!!




p/s: I seek strength, not to be greater than others, but to fight my greatest enemy, the doubts within myself....

Saturday, April 2, 2011

that's why i love you.....



dear kak ngah....

you know what??....
do you have some kind of magic??
coz you'll always been there for me...
every time when i feel alone....
or when i think that everyone was gone....
when i think i have no one....
you will always be my someone....


i love you so much....
for all the time you spend with me....
and for all the love you give to me....
you really make my day dear....


be my friend forever....
coz a friend like you....
will never be replaced by another....



~starz 020411~


p/s: missing school time so much....T_T
p/s/s: cik wana....balik bawak ole2 taw!!....jangan ko angkut doc.ole pulak....hahahaha

farewell.....

selamat jalan encik....
semoga dilindungi Allah selalu.....
belajar rajin2.....
jaga diri elok2.....
saya ada kat sini.....tunggu awak....
nanti bila semuanya dah selesai....
balik sini semula ok....
saya ade je kat sini....tak pergi mana2....



8 bulan....and i will counting every single days of it......
mudah2an semuanya baik......




Tuhan.....lindungi dan rahmatilah dia......amin.....






p/s: berikan tabah itu buat kami......

Thursday, March 31, 2011

cerita kawin-kawin

emm....hari ini malas nak mengeluh pasal fyp....asyik2 hari2 dok stress asal fyp tapi satu ape pun tak jalan tak guna jugak kan??....jadi hari ini marilah kita mengeluh tentang perkara lain....hohoho


ok....dari malam tadi cik wana dok mengajak saya menonton video terbitan arphotostream karya sahabat kami encik aminurasid....fuhhh.....encik acid......saya memang tabik spring sama kamu....kamu berjaya buat sesiapa yang menonton video2 tersebut rasa nak kawen dan2 time tu jugak.....arghhhhhhh!!!!!!!!!!!!!!


hadoii la...cik wana pun suruh saya mendaftar di setelkahwin.com la bagai....haish....ingat saya nak kawen esok???....bagi la saya dan encik tunang grad dulu baiii.....kerja pun takdak lagi nih haa....ingat nak kawin guna daun ke hape???....hahahahahhaha


ok....bercakap tentang isu kawin memang sumpah memberi tekanan.....ye la....dok asyik orang tanye je...'kamu ni bila nak kawin??'...oh makcik....mahu suport kami kah??...ngehehehehe.....lagi tertekan bila tengok kawan2 yang bertunang kemudian dari kami pun semua dah pakat2 kawin....dan semua pun asyik bertanya 'kamu bila lagi??'....hehehe....sabar ye kawan2....panjang umur...sampai jodoh...insya'Allah kami akan kawin jugak....jangan risau2.....tunggu je la jemputan....harharhar.....


memang pun orang kata....bertunang tak elok lama2....darah manis.....tak tahulah tang mana yang manisnya....tak pernah pulak saya terlintas nak merasa darah sendiri....kang keluar siung kang....tak kawen saya jadiknye...haihaihai.....tapi setakat hampir setahun setengah yang kami dah lalui ini...memang sungguh pun....tempoh pertunangan ini memang sangat mencabar.....nasihat saya kepada anda2 yang belum bertunang tu....jangan gedik2 nak tunang lama2.....sekejap je...cukup....takyah tunang lagi baik...save budget...heee


bertuah juga kami ni berhadapan dengan masalah jarak yang keterlaluan.....kalau tidak mau tergoda juga iman....hahaha......aisehh....tipu la kalau kau tak tergugat iman baii.....belum tunang pun dah ada rasa kuch-kuch hota hai.......dah tunang ni laaagi la double kuch-kuch hotak hang!!...huuuu.....walaupun la saya selalu rasa perbezaan jarak dan masa itu sangat mendera hati dan perasaan.....but we both know it's the best for our own sake.....Allah knows best kan???...=)



doa kami....kami nak sama2 grad tahun ini.......doakan kami ye....insya'Allah kalau ade rezeki....mudah2an tak lah lama lagi korang tunggu nak merasa nasik minyak kami....heee....Tuhan.....moga dipermudahkan segala urusan dan harapan kami.....amin Ya Rahman......


layanlah korang lagu ni....hahaha







p/s: encik tunang.....kita sama2 bertabah ok.....^_^

Tuesday, March 29, 2011

31......

ok....iya...sila bagi applause pada diri sendiri....*clap clap clap*.....haha....tahniah sebab masih berjaya act cool walaupun the countdown semakin sikit.....woahhh....hebat~~~....huhuhu


sebenarnya mahu mengadu domba di sini....biase laarrr...hobi kann...ehehe.....


saya rindu maru dan family...wuwuwu....sedih....T_T.......
saya rindu kampung....saya rindu bilik saya yang syurga dunia itu.....saya rindu puan emakk....saya rindu kucen2 saya.....saya rindu kawan2 saya yang hebat2 belaka.....saya rindu masa lalu yang saya takkan dapat balik.....
dan saya rindu encik tunang.....T_T....


beliau belum pun balik...saya sudah rindu......haish.....perasaan ni memang kejam laaa....=(

xpe lah....xde apa pun boleh buat....saya takkan dapat jumpa beliau lagi hinggalah beliau pulang ke tanah air satu masa nanti......jadi....teruskan act cool ok iya....you're the best on that.....harharhar......


saya nak call encik pencen....saya nak call encik hrmis.....saya pun nak call encik cuepacs......tapi mereka semua bizi-bizi belaka.....sedih lah saya.....rasa down giler......tapi saya tak boleh mengalah......saya ada masa 31 hari lagi sebelum menjelang 29 april.....jadi harus cuba sedaya upaya......saya mahu grad sem ini....tolong!!!......T_T


otak saya pun stuck....sudah tidak reti mengarang karangan sepanjang-panjang tidak....padahal i used to be best on that too....aisehhh......kemana menghilangnya segala bakat terpendam saya ni??.....asah balik iya....asah balik!!!.....


pun saya sedikit gerun.....malam2 saya selalu dihiasi mimpi indah bersama encik jenazah.....*ok...sebenarnya tak berapa nak indah sangat....T_T*......saya....harus kuat okeh.......don't you ever kalah!!.....


manalah spirit ini....harus main game spirit of the coin itu kah baru muncul??...hahaha....jangan jadi gila iya....mau encik jenazah itu muncul di alam nyata???...erkkk???


fokus dan semangat....tolong saya please.....i beg you......please......






p/s: mahu peluk maru yang macam panda iniiii~~~~
 

...~Just The Way I Am~... Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template