~ibu nuha naim hakim~

My photo
this blog is not for you to read....but for me to write... i am me....let me be myself....just the way i am....

Monday, January 31, 2011

risau dan lega??

urmmm.....nak cite ape dulu??.....ok....sekarang sedang hujan.....lagi.....tepat 12 malam....sudah masuk hari keempat.......rasa jari2 sume sudah kecuttt.....tejukkkkk.....gegegegel......

hujan....please....janganlah sampai banjir......risau semua orang dibuatnya.......=(




ok.....kerisauan seterusnya.....


emmm....marilah kita menulis kronologi hari ini.......=P



29/1/2011 11malam

saya sedang berisau-risau memikirkan tentang untung nasib encik tunang yang nun jauh dimata....sambil2 melayan internet kerana mahu mengadu domba dan memenangkan perasaan yang gundah gulana....acewahhh...ayat nak puitis tahap petala lapan je....hahaha


tiba2 ayai bagitau.....'weh...ade mesej dari zul'......

saya jawab...'ah...nipu je.....mane ade...'....kerana saya kecewa talian telefon mereka kena blok....jadi beranggapan semua tu hanya tipu belaka...hahaha

ayai: 'betul laaa...ade tu...pegi tengok sane'....


wahh...terus saya melompat dari kerusi berlari-lari anak menuju ke bilik....bila cek henset memang ade rupanya!!...rasa nak melompat lompat keriangan pun ade....=P

terus dengan pantasnya nak reply mesej.....mintak mahap la encik tunang.....dah dekat patploh minit mesej encik tiba baru saya perasan dan nak reply...=(





30/1/2011 12.07pagi

cuba try kol encik tunang guna italk.....tiba2 talian bersambut....waaaa....rasa nak nanges+jerit+melompat2 sebab terkejut dan excited dan macam2 lagi......alhamdulillah...encik tunang selamat.....cuma situasi disana agak mencemaskan......encik tunang...harap bertabah......tapi dapat kol kejap je kerana talian terputus....=(

rasa hati sedikit lega lepas dapat hubungi beliau.....moga2 Allah akan lindungi beliau dari sebarang bahaya dan bencana...amin Ya Rabb.....


7.15pagi

saya kol puan bakal mak.....tanya2 khabar memandangkan segamat sudah semakin banjir.....risau jugak dibuatnya.....juga turut sampaikan pesanan encik tunang supaya jangan terlalu risau.....tapi.....puan bakal mak terus nanges...aiseh.....sebak hati saya dengar puan bakal mak menangis dalam telefon....rasa nak terbang je g sana nanges same2....=(


7.54pagi

tiba2 puan bakal mak telefon saya sambil menangis2....rupanya beliau baru lepas tengok berita kat tv pasal student mesir yang baru sampai klia cerita tentang keadaan kat sana......risaukan keadaan encik tunang.....waaa......rasa mahu peluk beliau time tu jugak.....nasib baik akak dan isyam ade kat sane....at least ade gak kawan buat beliau tak risau2 sangat.....(T_T)



1.45-4.30 petang

berewang di rumah jiran sambil bermain hujan......tapi...paling mengguris hati...deejay majlis kenduri tu asyik pusing lagu 'baik-baik sayang' je banyak2 kali......adoiyai.....terus teringat pada encik tunang sambil rasa mahu menangis berguling2 di dalam hujan.....*sila off mode hindustan anda....hahaha*

tapi kenduri kahwin ni bersejarah...sebab first tyme ada accident sesama orang kampung diwaktu hujan lebat begini.....motor langgar kereta.....nasib baik bukan kereta langgar motor.....kalau x...xtau jadi apa.....pakcik motor tersebut ade retak sikit kaki dia.....hujan punya pasal....sighhh...(~_~')



8.15malam

menonton buletin utama.....tengok paparan rusuhan disana.....hati jadi risau balik.....=(

masa ni hujan dah berhenti.....ade macam lega sikit......


9.42malam

cik wana bagitau beliau dapat kol encik *toott*......ok.....sedikit lega.....mudah2an semuanya selamat......



11.40malam

hujan sambung turun balik rupanya.....ok...sudah risau balik!!!



ya Allah...peliharakan semua insan yang saya kasihi......amin....


p/s: cuba kira ade berapa patah perkataan risau dan lega dalam entri ni??....hahaha

Saturday, January 29, 2011

(T_T)




ok....if before this i felt like...it's ok...just pray for his best.....but now.....i am so worry....(T_T)....


yesterday....i was waiting for him...but then...he was not appear....i just 'fikir baik' then....maybe he's so busy with something....

then....this early morning....i tried to call him......but the 'makcik arab' who pick up the phone was on the other side of line.....

after i was finish cooking for lunch....i pick a newspaper to read...but then i'm so shock with this title on the overseas corner....

Protes 'yawmul ghadap' meledak di Mesir


then the 'buletin 1.30' also shows the news about this thing....

the internet connection was cut....also the phone line.....now i know why the 'makcik arab' who pick up my phone call this early morning...

now i am so worry.... (T_T)



encik tunang...please be safe.....you promise me to be safe.....please please please take care of yourself....because i am here always waiting for you......and always pray for your safety.....(T_T)



p/s: ya Allah...peliharakan keselamatan encik tunang dimana pun beliau berada....amin Ya Rabb.....

Friday, January 28, 2011

bagaikan bidadari.....



sekarang sedang sukakan lagu ini....bukan gilakan tomok...saya tak pernah minat tomok....even sejak new boys dulu pun....ahahaha....tapi saya suka lagu ni sebab apa???....sebab dia bestttt.....heee



hmmm.....hari ni hannah damia operation...semoga semuanya akan selamat...insya'Allah amin....

Damia...harus bertabah ye sayang.....semua orang sayangkan damia....(^_^)



ermmm...ok la...chalo...mahu pulang ke kampung...see you at kampung ok dearie bloggie.....


luv u....(^_^)




p/s: hopefully dapat siapkan kerja masa kat kampung nt.....agak sedikit risau kerana program di kampung sudah banyak bersusun2.....haihhhh.....Allah....give me strength please.....(T_T)

Thursday, January 27, 2011

the cutie pie hannah damia....

today, i was going to HKL to met my 'cucu buah', little hannah damia....urmmm....considering i am her 'nenek' since she is my cousin's 'cucu'....so i am her 'nek iya' laaa....ehehehe


pity her because she never come back home since she was born.....i don't know what the real problem is....but she is having problem of cannot swallowing her 'susu'....every time her mom try to feed her, all of the milk will go out through her nose....so the doctor and the nurse were feeding her by using tube through her nose straight to her stomach.....


hmmm....ok....finish some briefing about damia....now we change the story to what happen today....i was going out about 1045++...waiting for bus.....by 1110++...the u80 departure from section 2....arriving kl sentral about 1200++....having some food...'tapau-ing' some food for damia's mommy....then continued my journey to HKL by monorel.....


arrived at chow kit station when the time almost 100++....getting lost a little bit since i am not familiar with that areas...but just keep walking depend on my instinct...hehehe.....my instinct quite amazing you know....=P


when i entered the ward kk 5 in pediatric institute....i can see her mom straight at the corner of the room...so i just walking towards her.....first time meeting the little hannah damia....i know she is very special....she is sooo cute....soo small....soo soft....oh my God.....i know i will love her like i love rayyan and harith....(^_^)


but it is so sad to see 2 tubes on her nose...one for feed...one for oxygen.....2 another tubes on her right hand...one for water and one for antibiotics....one tubes through her armpit straight to her back...i don't know what is it for...and one another wire stick at her right foot for the pulse machine.....i almost cry at the moment i see her like that.....i swear i almost cry!...my eyes full with tears...but i know i can't cry in front of her mom....she will be more sad if she watch me crying....


my 45minutes with damia is a very wonderful moment.....when she grab my finger....her little fingers was so small...so soft....and so fragile...i know that...hehehe....she was sleeping almost all the time.....so i was 'borak-ing' with her mom....she look very strong...very patient...but i know the inside is different....but still...she must keep strong and stronger for her child....


i was going back on about 200++.....urm...a little dissapointed coz i cannot kiss the cutie damia....but it's not any matter.....i hope she will getting health and go back to kampung....playing and running with rayyan at their 'atok's house...and also my house....and i hope i can kiss her many many time in the future.....amin....(^_^)


be strong damia.....bertabah....semoga cepat sihat...nenek nak main dengan damia!!!....=)


and also....i hope her mommy will get more stronger to stay still with her child.....we will always by your side siti.....=)



our little cutie pie hannah damia on her 18days....now she is more tembumm just like her brother...=)

abang rayyan getting angpow from his nenek on hari raya....imagine the girly version of him...that's damia....hehehe

p/s: semoga hannah damia akan cepat sembuh...amin Ya Rabbal A'alaminn....=)

Tuesday, January 25, 2011

tak tau nak letak tajuk apa.....

rindu maaa sama ini blog....manyak gila benda mau taruk kasi tau......tapi simpan lama lama sudah lupa looo.....haiyo.....manyak bizi laa....


marilah cerita tentang perkara yang diingati sahaja.....

ok...mula2....perkara yang diingati pertama.....

jumaat lepas telahpun berdating dengan puan supervisor saya....pm azizah murad....walaupun agak neves....tapi tidak lah begitu malu-malu kambing memandangkan beliau dengan murah hatinya membelanja kami semua makan pizza hut.....=P


dalam ati saya 'whoaaa...puan ni giler coolll....siap belanja pizza lagi...huhuhu'......ok...ini cakap dalam hati sahaja memandangkan masing2 berdupdapdupdap dalam hati takut kena marah ke hape ke.....

puan supervisor....

saya dan farah...tyme ni memang tgh cuak...hehe

ida tgh khusyuk giler....=P

semangat giler puan discuss dgn qayyum....
tapi makanan kami tetap licinnn...heeee....



ok....pastu perkara diingati kedua....

weken saya balik rumah ajah sebab nak jumpa dengan mereka ini......

maru yang comel n manjee....huhu

oshin n baby....i called the baby shiro...hahaha...sukati saye je bagi nama kat anak kucing orang....=P

oshin peluk babyyy....omeelllll....(^_^)


oke...pastu ajah n pzan bawak saye pegi makan meatball kat ikea......jakun oke kawan kawan....sebab saya xpernah pegi makan kat tempat yang kena bawak troli untuk beli makanan...hehehe


meatball ini superb.....cedapppp....=)

pasta ini pun cedap jugeee.....=)

chocoate ball n kek coklat daim....sedap giler...dah la saya memang peminat setia daim....lazat wooo....

makanan kami...heheh....program diet saya sudah lama rosak...harap maaf....hua3....



ok....perkara yang diingati dah habis tulis....yang lain2 tu ingat jugak....tapi malas nak tulis...xberapa menarik....ahahaha.....tapi yang ini sangat menarik.....sebab saya kena re-do balik gantt chart ini!!!

gantt chart saya untuk fyp....
semuanya gara2 tarik submit proposal dipercepatkan.....11 feb sudah kena submit maa....apa harus saya lakukan ni!!!....hoooo.......

sekarang nak buat semua benda pun rasa xsempat.....sebab kepala sudah tertekan dengan proposal proposal proposal........


wish me luck ok friends.....kecuakkan sudah melanda.......(T_T)




p/s: harap2 dapat jumpa model untuk method.....aminnnn......

Thursday, January 20, 2011

masak ramai2....makan pun ramai2....(^_^)

heee......hari ni cuti.....tapi kalau xcuti pun...sebenarnya memang hari ni xde kelas.....tapi hari ni lagi best....sebab semua orang cuti......

semalam nana dan ast mesej saya sebab nak datang masak masak dirumah....jadi sangat excited sebab rindu banyak banyak banyak dengan mereka!!!!...heeee....=)


pagi2 buta nana dan kak ida dah sampai lepas balik dari pasar....ast xdapat datang pasal ngedate sama incik boyfie beliau....jadi hari ini saya, nana, kak ida dan ida rock the kitchen laaa!!!!




masak masak masak beramai2 memang best.....sambil gossip2 dan borak2....tak sedar pun banyak lauk yang dah siap....memang makan besar la kami tengah hari ini......


heeee....jom jom tengok pic makanan2 lazat ini.....sorry laa kalau kualiti gambar xberapa best...maklum la henset masuk air...ngeh3.......


ni ikan siakap masak stim.....walaupun kami baru first tyme masak lauk ni....memang macam lauk kat kedai la.....huhuhu

sayur kailan goreng....best.....=)

tempe masak sambal....campur kentang sikit,bilis sikit n kacang tanah.....sedap woooo....=P

ok...ini yang paling meletop sekali.....sambal ketuk......meleleh air mata kami menikmati kelazatan dia......tapi kak ida paling cool.....sikit pun xnanges!!

sotong goreng tepung....yang ni sume orang pun tau memang best giler kan....kalau makan kat tanjung harapan banyak camni mau kena charge rm20 sepinggan...hehehe

last but not least....kerabu mangga.....walaupun mangga dia cam dah masak sket....tapi tetap licinn!!!...heeee




heeeeee.....mesti ade yang kecur tengok kan....kami yang masak pun cam tak caye boleh masak macam kedai begini.....seronok dapat masak beria sebab dah lama xdapat masak sungguh2....kak ida dan nana pun siap tapau untuk ast dan atul.....huhuhu




ok....ini full hidangan tengahari kami....selamat menjamu selera!!!!.....=P


memang kami makan besar sempena thaipusam laa....=)





rindunya dengan classmates diploma saye...hope angan2 nak pegi zoo same2 kami dapat tercapai sebelum semua orang grad....(^_^)





p/s: esok first tyme nak jumpa puan supervisor......neves ni pasal xtau nak cerita ape dengan beliau.......dup dap dup dap dup dap dup dap.......pegi bace journal la iya!!!!!....hahaha

Wednesday, January 19, 2011

diari blur X......

sometime....rasa susah bila kita nak mend the broken sorang2....

sometime.....terasa macam saya ni menyibuk pulak tetiba nak betulkan apa yg saya rasa salah pasal org lain....

but somehow....they're my friends.....and they used to be best friend....

dan saya rasa xsenang bila tengok kawan2 saya jadi macam tu...saya tak suka....

just because of a person yang memang xpernah penting dan dah xpenting to them...they seem to be apart...

i just torn inside to watch it happen in front of my eyes and do nothing.....

entahlah.....mungkin saya memang kaki sibuk kot.....

maybe i should stay away from other people's life.....




cerita lama....kenapa lah nak ungkit balik iya????????penyibuk!!

see what happen??...you just already hurting your friend with your words!!



untuk awak...kawan saya yang sangat baik.....


saya mintak maaf.....if apa yang saya cakap buat hati awak sakit.....

saya cuba perbetulkan situasi awak dan dia....but it seems to be worst...

saya nak cerita the truth pada awak....tapi saya rasa kenyataan akan lebih menyakitkan awak.....

dan saya taknak tengok awak sakit lagi.....


i owe you a happiness....n i hope to give you back more....

saya nak bagitau awak....you've done your best to your friend....

awak dah buat apa yang tak mampu saya buat lama dulu....

awak dah buat kawan awak bahagia walaupun awak yang terluka....

even she might be wrong about you....

awak kawan yang sangat hebat........

tapi saya tak dapat cakap semua tu pada awak....

it just....i want the secret remains be a secret.....

and i know...being secretive will give nothing to us.....

tapi.....ada hati yang perlu saya jaga.....

ada pertalian yang tak boleh saya rosakkan harmoninya......

rasa bersalah pada awak sebab buat awak yang sedang sedih makin sedih.....


awak....saya mintak maaf sangat2.....

i really regret this......




p/s: for 'that person'....even i know you will never read this.....i want to tell that i really hate you....for making many hearts suffer because of you......i know you're really a good person.....but somehow.....what goes around comes around......Allah sentiasa tahu.......

Monday, January 17, 2011

cream puffs yang gebu.....=)




hari tu saye ter'rindu' nak makan cream puffs ini....jadi carik punya carik punya carik kat tenet...dapat resipi di sini....

Bahan-bahan ( 10 biji )

  • 100ml air
  • 45g butter-suhu bilik, potong 1cm
  • 60g tepung gandum- diayak
  • 2 biji telur(100g) 

Cara-cara

Persediaan awal. Panaskan oven pada suhu 200C. Alaskan dulang oven(oven plate) dengan aluminium foil kemudian sapukan minyak ke atasnya. Lepas tu ayaklah tepung. Masukkan telur ke dalam mangkuk. Pukul biar telur kuning dan putih bercampur. 
Masukkan air dan butter ke dalam periuk. Masak dengan api sederhana kemudian kuatkan sehinggalah mendidih. Bila dah mendidih tutupkan api.

Masukkan tepung dan kacau cepat-cepat.

Panaskan semula adunan dengan api sederhana sehingga nampak kepingan nipis terbentuk. Kemudian padamkan api.

Masukkan telur, kacau cepat-cepat

Masukkan adunan ke dalam piping bag. Pipe kan ke atas dulang seperti dalam gambar. Anggaran diameternya ialah 5cm.

Tekan bahagian tanduk yang terhasil supaya cream puff nampak cantik.

Spray permukaan cream puff dengan air. Bakar dalam oven pada suhu 200c selama 15 minit. Kemudian turunkan suhu kepada 180c dan bakar selama 25 minit. Kalau nak nampak lagi perang biarkan cream puff di dalam oven beberapa minit sebelum dikeluarkan.

Sejukkan cream puff,belah sedikit sebelum dimasukkan kastad krim.


Baru keluar oven.....

Fillings ( custard cream)

  • 1 sudu besar tepung
  • 1 sudu besar tepung kastard
  • 4 sudu besar gula
  • 200cc(1 cup) susu segar
  • esen vanila

Cara-cara

1. masukkan semua bahan2 dalam periuk
2.kacau sehingga gula larut
3.panaskan atas dapur dgn api perlahan
4.kacau selalu sehingga likat.
5.tutup api.-sejukkan sebentar
7.siap untuk dipicit ke dalam puff

Siap untuk dimakan...=)


p/s: sejukkan dalam peti sejuk lagi sedap....=)






p/s/s: esok incik tunang exam lagi....semoga Allah permudahkan segala urusan...amin....=)

Tuesday, January 11, 2011

harus bagaimana lagi...dan terus begini........

mula2......mari kita layan lagu abang pejal yang tangkap leleh ini.....huuu




tertekan giler.....satu hari xde kelas mati kutu xtau nak buat ape.....belek2 reports......otak stuck.....cari2 journals.....eh....agak2 lecturer boleh approve kah calculation sedemikian rupa??.....macam pelikkkk aje......haihhhhh.......




then tiba2 my friend cakap dekat i.....eh, i dengar kan, en.saiful xsuka kalau student buat pasal tax......arghhhhhhhhhh.......makin tertekan saya dibuatnya......bila nak dapat approval draft nih??...nak proceed pun rasa serba salah.......harus teruskan membaca journal kah??...kalau draft reject cemane??...membazir sakit bijik mata jek!!.....




ok2......iya...sila rilek sekarang....chill babe....haishh......apa nak buat ni....




saya betul2 nak buat pasal tax.....before this....i thought about zakat instead.....but then i realize that zakat is sooo difficult to find the data and journals......so i switch to taxes....but the problem is....things about taxes are so much wider than i thought it is.......tak tau nak decide area mane......=(


in my draft, i told pn,sham that i want to learn about the relationship between taxes and welfare and also pensioners....but then, i heard that many of my classmates want to do their research in pension,epf,socso and so on......so i decide to focus on tax and welfare.....but then, my friend told me on what stated above.....




sedihnye.......i hope my draft will be approved....and i really hope the calculation method that i found in those journals will be accepted......it just.....no kata putus until now....so i don't know what i should do then.....






agak2nya....patut ke saya fikirkan satu tajuk lain????






apekah???






p/s: sorry....entri ini sedikit berunsurkan ilmiah yang xberapa nak ilmiah sangat.....macam entri skema pun ade gak.....whatever.......sekadar mahu melepaskan rasa tertekan......haihhhh......




p/s/s: hari tu pergi library bank negara.....staff2 bank negara semuanya cool2 belaka okeh!!....lagi2 kakak polis yang jaga receptionist itu.....kakak memang cool laaa....hehehe....=P
(motif kerana jakun baru tahu yang selama ini bank negara tak penah ade pakgad.....polis ok yang jaga!!!)

gambar kancil di atas tu xdapat nak snap penuh laaa.....



p/s/s/s: Ya Allah....permudahkan urusan saya.......aminnn.....

Monday, January 10, 2011

jalan2 with aprija....=)

oke...kali ini mahu mengupdate cerita tentang jalan2 di kuala lumpur pada hari kelmarin.....


paling heran sekali...setiap kali saya berdating dengan awek ini....mesti jodoh dengan public transport sangat malang....haihhh....tunggu bas dekat sejam...plus jalan yang jem....plus ktm yang bergerak umpama siput...(maybe sebab dating dengan orang bukit siput kah??hahaha).....siap kena tinggal lrt beberapa kali.....dan bertemu dengan lautan orang yang beratur membeli tiket di midvalley...hohoho...sangat seronok okeh...=P


lepas sarapan roti kat stesen bank negara(macam sedih x sarapan pagi di platform 3??hahaha)....kami jalan2 kat sogo dan jalan tar.....sebab akak nak belikan baju untuk mak dan abah.....baguskan budak ni....saya macam xpenah je belikan bapak saya baju....bapak pun macam xpenah belikan saya baju je????....heee....


dapat sambar kemeja sehelai untuk abah, n blouse untuk mak, pegi pulak borong gelang2 little india dia tuh....haha...pelik kerana saya xminat sangat aksesori2 gadis sedemikian rupa....heee....lepas tu pegi klcc....tengok cerita gulliver's travel.....kelakar okeh...=)






pastu pegi midvalley pulak.....sebab kami nak makan disini.....

The Manhattan Fish Market...=)   
yang ni nama dia mediterranean fish baked...kuah dia sedap....tapi ikan dia xmacam baked pun....tapi sedap...heee

yang sebelah tu pulak platter for 1....ada udang,sotong, ikan dengan chips...plus nasik lagi....hooo...memang makan sakan kami....=P

muka bahagia sebab dapat makan....=P

budak yang ni lagi seronok sakan....=P
ok...dah penat...dah kenyang...sila balik....siap tido2 lagi dalam ktm...peluk makanan lak tu....memang tidur dalam iman nih....haha



hari tu saya tido rumah akak....sebab esoknye kami nak pegi makan lagi dekatttttt.....

iceroom!!!!

yang kuning tu akak punye....mango mende ntah nama dia....saya punya strawberry......ice cream ni memang sedapppp....(^_^)

menggiurkan kan??...kalau tgh2 puasa ni kompem kecur...heeee

makanan kami....food kat ice room ni xbest sgt...ok la....tapi ice cream dia memang superb....=P

okay...ini wajah gembira kerana pertama kali makan di sini...hehe




ok...dah2.....berapa banyak makanan daaa...memang saya kuat makan betul...heee....lepas makan n jalan2....balik shah alam laa...ape lagi....kerja banyak sedang menunggu...sila jangan lupa daratan okeh....=P




p/s: percaya tak saya tak beli satu barang pun??....tapi duit tetap habis kat transport dan makan.....haishhhhhh....bengkrap....bengkrap.......(~.~')

entri cepat2.....

urmm....sebenanye nak cerita pasal pergi jalan2 dan makan2 dengan akak weeken kelmarin.....tapi macam xsempat je nak tempel2 gambar banyak2....jadi saya kiv kan nanti okeh gambar2 makanan lazat serta aiskrim yang enak2 itu...hoho....


jap lagi kelas....siap ade extra kelas lagi untuk fyp....nampak gayenye buka puasa kat dalam kelas la saye hari ni.....tapau air masak cukup!!.....saving budget.....pasal weken ni nak balik kampung....sudah rindu kampung.....hohoho


30 minit lagi encik tunang akan start exam......good luck incik.....mudah2an Allah akan bantu dan permudahkan kamu untuk jawab dengan baik....aminnnn......=)


urm.....sebenarnya rindu kat blog yang indah permai ini......haha...apekah motip????


dan sebenarnya harus cari journal sekarang ni.....tapi tersesat di blog pula....hehe.....yang ini xde motip...=P




ok la....nanti ai buat entry yang penuh gambar makanan lazat ok...haha.....yang ini motip busuk ati nak bagi org yang melihat jeles dan terliur.....=P



p/s: sakit ati dengan keyboard laptop ini....sekiranya entri saya kekurangan huruf G, P dan L...harap mahap ye.....tak dapek den nak tekan keyboard ni sekuat2 hati....kang nt rosak sape yang susah??...saya jugakkk....=P

Thursday, January 6, 2011

boringnyeeee.....

hari ni satu hari kelas cancel lagi.....haihhhhhh......tiba2 terfikir....kenapa la saya ni skema sangat nak balik awal2 sem begini...jika ku tahu semua kelas nak cancel....baik balik mingu depan je...huuuu.....benci arh camni....


mati kutu kat rumah ni xtau nak buat ape....kutu pun semuanya kompem mati...haha....nak buat draft fyp....tapi kepala macam beku....satu titik idea pun tak dapat nak perah.....eiii.....ape nak tulis dalam draft ni......tolon!! tolon!!.....cari2 journal....cari2 tajuk...last2 end up kat facebook....cityville laa...baking life laaa...macam macam.....


takkan nak tulis pasal cityville dalam draft...mati saya kena pancung dengan lecturer....hahaha....haiyoooo.....otak  oh otak...sila lah cair sekarang.....saya harap sangat ada something untuk ditulis dalam draft itu.....wuwuwu.....







p/s: sedih.....=(



p/s/s: hari ni birthday mak saya yang ke-65.....selamat hari lahir mak...semoga panjang umur....murah rezeki....dianuerahkan kesihatan dan bahagia selalu hendaknya......aminnnnn.....saya saaaaayang mak...(^_^)

Wednesday, January 5, 2011

tanpa tajuk

sebenarnya tadi dah taip satu entri meluahkan perasaan....panjang jugak....berkajang2.....kalah kajang pak malau....hehe.....tapi...bila baca2 balik....rasa macam terlalu laser dan menyentuh isu2 sensitif je.....so, tak jadi nak publish.....simpan je la dalam draft tu buat perkasam......=P



tapi dalam kepala otak saya berlegar2 perkataan ni...


'mungkin kecil bagi kamu....tapi besar bagi saya.....mungkin baik bagi kamu....tapi tidak bagi saya......mungkin rahmat bagi kamu....tapi musibah bagi saya.....dan mungkin buruk bagi kamu....tapi itu yang terbaik buat saya'....



ermmm...malas nak explain panjang2.......renung2kan dan selamat beramal~~~~.....(^_^)




* * * * *


jom layan lagu ni ok...=)








lagu ini saya tujukan buat incik tunang yang bakal menghadapi imtihan minggu depan.....semoga Allah permudahkan segala urusan.....aminnn....jawab exam baik2 ye incik.....(^_^)


p/s: IMYSM......(^^,)

Tuesday, January 4, 2011

one....

hamboiiii.....amik ko....naik sem je hari2 nak update blog....padehal kalau time cuti tu kemain lupa daratan...huhu.....


cik wana suda balik.....boring sudahh...tapi hari ni nak pergi menziarah xclasmet saya aisya...mahu tengok dia dan babyyy....huuuu......best3.....xsabar nak jumpa kawan2....haiyoooo....


definitely cannot being alone laaaa......tertekan sangat3........lebih2 lagi dah kekurangan rakan sebaya skarang ni.....stress giler nak study, buat kerja, cari journal, cari data sorang2.....last2 end up kat facebook....haihhhhh...mengeluh lagi....heee(padehal memang sendiri yang addict)



Ya Allah....bagi la saya kekuatan.....saya mohon sangat2.......



sebenanye xde nak tulis ape pun...saja nak meluahkan perasaan.....tertekan duduk sorang2....=P....



p/s: it's true....ONE is the loneliest number.......=(

Sunday, January 2, 2011

bila cuti sudah habis.......=(

ok....now at shah alam....cuti sudah habis....sedihnyeee.....2bulan duduk rumah,dah jadi malas nak naik kuliah...haiyoooo......tiba2 wondering.....kenapa la perasaan naik semester baru sekarang ni tak sama dengan perasaan nak balik sekolah zaman dolu2??.....

ye la....dulu2 nak balik asrama sama jugak malasnye....M besar la katekan......tapi.....dulu2 instead of the laziness tu, ade jugak perasaan excited mahu bertemu rakan2 sebaya sekalian....almaklumlah dekat 2bulan xjumpa.....seminggu stori pun belum tentu habis....hahaha......

rindu seh kat zaman2 tu....ingat lagi, kalau time baru balik dari kampung, makanan dewan makan adalah yang paling xsedap sekali....sebab semua orang bawak makanan masing2 dari rumah.....mak2 kita punya masakan yang paling xsedap pun 10 kali ganda lagi menggiurkan daripada kari cair makcik seri...keh3....

pastu malamnya, kalau xde prep kompem ada gotong royong....kalau ade prep pulak, kompem sangat2 laaa jadi macam kedai kopi kelas time tu......biase laa...semua cerita kena update dengan kawan2....mana boleh ada gossip yang terlepas.....=P....





huaaaaaaaa.....='((......


rindunya kat sekolah......rindu pada rakan2 sebaya.....rindukan suasana dulu.......tertekan cemane pun study....tetap ada kawan2 yang setia disisi......

credit to here









sekarang sudah 2011....sudah masuk tahun ke 7 tinggalkan sekolah ini......masa yang lepas takkan dapat diulang kan??....tapi tak kisah la.....saya masih tetap bangga pernah menjadi sebahagian dari sekolah ini.....Sekolah Menengah Agama Kerajaan Johor,Kluang........(^_^)



p/s: memang lari tajuk daaaa...hehehe.....hopefully anis will enjoy her precious time there.....=)
 

...~Just The Way I Am~... Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template