~ibu nuha naim hakim~

My photo
this blog is not for you to read....but for me to write... i am me....let me be myself....just the way i am....

Thursday, February 24, 2011

lagu kenangan......

lagu2 ni penuh kenangan bagi saya..............enjoy listening....=)















p/s: teringat kenangan lama.....

Wednesday, February 23, 2011

tiba-tiba.....

tiba-tiba.....macam2 kejutan yang berlaku dalam hidup.....

tiba-tiba......rasa macam laju je encik masa racing dengan saya.....

tiba-tiba....tengok2 dah nak masuk bulan 3....

tiba-tiba.....minggu depan dah ade test....(-_-')

tiba-tiba.....dah settle present proposal tapi takde feedback yang memberangsangkan....=(

tiba-tiba.....dah makin blur dengan fyp saya....=(

tiba-tiba.....rasa macam nak give up dengan semua benda.....

tiba-tiba.....encik tunang kata dia dah nak balik mesir semula.....

tiba-tiba......rasa sedihhh sangat.....

tiba-tiba......perasaan bercampur baur dan blur2.....

tiba-tiba.....rasa macam hidup dah xde arah tuju.....

tiba-tiba.....rasa nak nanges tapi airmata tanak kawan dengan saya.....='((






p/s: tiba-tiba dah xde idea.....

Saturday, February 19, 2011

bertabah.......

banyak sangat perkara dalam otak yang nak diceritakan.....

banyak sangat benda dalam hati yang nak diluahkan.....

banyak sangat masalah dalam diri yang nak dikeluhkan.....

banyak sangat cerita dalam kepala yang nak dikongsikan........




tapi..........




tak pelah....simpan dulu....masih mampu bertahan......




terasa 2011 ni banyak sangat dugaan.......




Allah....saya mohon ketabahan.......




mudah2an Allah akan anugerahkan kebaikan demi kebaikan........





Amin Ya Rabb.......







ingatan buat diri.......
1. tolong jaga kesihatan.....
2. tolong jaga makan......
3. tolong fokus pada pelajaran......
4. tolong tabah menghadapi dugaan......





p/s: Tuhan.....walau kadang berat rasanya tubuh dan jiwa menahan......namun masih saya bersyukur.....pasti ada hikmah yang belum saya terlihatkan.........

Sunday, February 13, 2011

errr.....happy belated birthday incik.....

err....urmmm.....sebenarnya entri ini khas untuk mengucapkan happy belated birthday untuk encik tunang.....walaupun sebenarnya birthday beliau semalam....tapi nak jugak tulis entri ni hari ini......keranaaaa....


it's the 1 year 4 months n 3days of our anniversary!!!


143 incik awak....(^_^)



selamat hari lahir encik tunang.....semoga panjang umur....murah rezeki....di berkati Allah selalu....dan semoga bahagia itu akan jadi milik kamu sampai bila2....amiiinnnn.......(^_^)



but sorry...it's late for a day.....but still.....i wanna wish you happy birthday......hope you don'mind.....(-_-')




p/s: 1438......(^_^)

Saturday, February 12, 2011

.................

saya cuba....cuba.....cuba dan terus mencuba......

saya cuba bahagiakan semua orang.....saya cuba jadi yang terbaik buat semua orang yang saya rasakan terbaik dalam hidup saya......tapi......saya tahu.....saya takkan pernah mampu......


saya nak beri yang terbaik buat semua yang orang yang saya sayang......saya nak lihat mereka gembira....bahagia......sungguh.....saya bahagia melihat insan2 yang saya kasihi bahagia......


namun......kadang saya lupa.....saya juga punya hati.......saya juga punya rasa.....dan saya juga.....cuma insan biasa......saya tak mampu jadi sempurna buat semua....walau berapa banyak pun saya mencuba......


entahlah......barangkali.....bukan saya orangnya yang mampu memberikan bahagia pada mereka......bukan saya orangnya.....yang dapat menghiburkan hati mereka yang lara......barangkali....memang bukan saya.....


tak apa lah........saya tak marah.......bukan hak saya kan untuk meminta semua orang tenang dan bahagia bersama saya........saya faham.....


namun......hati yang saya punya.......turut sedikit tercalar......saya pun insan biasa kan??....maka tidaklah salah andai kadang sedih turut menyapa.....


aneh......saya punyai hati yang degil.....berkali tercalar....berkali dicalar......masih tetap saya bersabar.....masih tetap hati saya tak serik mencuba untuk membahagiakan mereka yang saya sayang......


biarlah....saya yakin.....apa yang tulus dari hati....akan tetap jua sampai ke hati......andai ikhlas kasih diberi.....insya'Allah......Allah itu maha mengerti.....



saya takkan berhenti mencuba......selagi masih mereka yang saya kasih......selagi itu jualah saya akan cuba membahagiakan mereka.......




walau kadang mereka terlupa........



yang saya jua insan biasa.....turut punya hati dan rasa.......




p/s: saya mahu terus memberi....hingga ke saat saya mati.....walau mungkin hati terluka......tetap jua saya mahu membahagiakan semua jiwa........

Thursday, February 10, 2011

the cutie pie hannah damia II.....

ini bukan entri saya......this blog post about hannah damia credited to my niece siti hajar.....

* * * * *


kali nie aku nk cite pasal anak buah aku Hannah Damia. Damia lahir 9/11/2010. sejak lahir dia tak keluar hospital lagi. asalnye damia hampir lemas time lahir hr tu n beratnya hanya 1.95kg.
Damia umur 18hari di HBP

berminggu di Hospital Batu Pahat, Dr dapat detect damia tak boleh menelan susu dgn baik. damia kena minum melalui salur. tapi selepas beberapa minit akan ada lendir keluar ikut hidung.
sebulan di HBP tak de perkembangan Dr HBP minta rujuk Dr pakar di HKL.
Isnin 24/1/2011 damia di bawa ke HKL dgn ambulance. selepas di x-ray, di buat barium test, Dr bgtau diagnosis nye saluran makanan damia tak kuat nk pam makanan yg masuk ke perut. Tgh mlm Khamis 27/1/2011, aku dpt tau Damia akan dibedah awal pg esok untuk di tebuk perutnya untuk letak saluran n beg makanan.

pembedahan start pukul 8pg n siap pukul 12thgari. lepas di bedah damia masuk ICU. alhamdulillah sehari je duduk ICU Damia boleh keluar wad biasa dah.

Isnin 31/1/2011 aku dtg KL terus lawat Damia kat IPHKL. sedih aku tgk keadaan Damia. dgn byk wayar di cucuk di tangan n kaki damia n byk lebam2 dekat bekas2 kena cucuk. masa aku tgk nie muka, kaki Damia bengkak2. Kakak aku kata sbb kesan masuk air. muka jadi sembab air.
Damia selepas dibedah kali pertama


Esoknya aku dtg lawat damia lagi.....kali nie aku dpt tgk luka bedah damia. mama damia agak tak puas hati sbb kena cuci luka sendiri tanpa bantuan nurse. time nie la aku dpt tgk ada jahitan yg di bedah tu tak bercantum...berlubang sebesar pusat org dewasa. kesian la aku tgk damia. setiap kali mama cuci n sentuh perut Damia nagis. tiap kali menangis akan ternampak ada benda terjojol keluar dari lubang yg tak bercantum tu. bila tanya nurse, nurse boleh ckp tak de apa...nti dia bercantum balik..memang mcm tu. pelik nye aku. aku pun dapat rasa kesakitan nye nie kan pulak baby yg baru 2 bulan stgh.

mlm tu blom sampai rumah di damansara damai mama Damia sms bg tau Damia akan di bedah lagi mlm tu untuk masuk kan kembali usus yg terkeluar. time tu aku rasa mcm nak tumbuk muka nurse yg kata tak de pape tu. mama damia dah nagis2, tak sampai seminggu Damia kena bedah lagi. Damia kena kuat syg....

selepas di bedah, Damia diberi ubat tido untuk dia rehat n tak byk bergerak. 5hr di icu, 5hr juga damia tido...hari ke6 lepas bedah mama damia bg tau damia mula celik dah sikit2. alhamdulillah..luka bedah pun mula kering. smlm hari ke7 aku dpt tau damia kritikal. adik aku cerita sambil nagis2. damia di beri alat bantuan pernafasan. Dr bgtau paru2 damia dijangkiti kuman. Ya ALLAH dugaan apa kah ini? Kau kuatkan Hannah Damia untuk kembali sihat, pulihkan lah kesihatannya n kuat kan semangat mama Damia untuk tempuh dugaan ini. Kau lindungi la mereka ya ALLAH.

setakat hari nie aku dpt tau Damia di beri ubat tido untuk dia rehat. Damia kena kuat syg.....bertahan la syg(T_T). Mak Ngah doa n solat hajat untuk Damia.....Semoga ALLAH di sisi lindungi Damia...Amin

p/s: kepada yg membaca blog nie....sama-sama doa kan Hannah Damia ye, terima kasih. 




* * * * *
damia...kuat sayang.....kena bertahan tau....nenek doakan damia sehat......mudah2an Allah akan beri kesihatan ada damia......




p/s: please.....do pray for my grandniece health and safety..........(T_T)

Wednesday, February 9, 2011

hati saya.....

wahai hati saya......
tenanglah...usah gundah.....
wahai hati saya.....
sabarlah....jangan mengalah.....
wahai hati saya.....
tabahlah.....mengapa menyerah??







maaflah....barangkali saya terlebih emosi kebelakangan ini.....over....tekanan fyp dan runtunan jiwa benar2 buat saya nanar......
air mata memang teman terbaik.....cuma sering saya berharap ia membeku......letih mengadu pada hati......
emmm.....entahlah.....




Allah......Allah takkan uji diluar kemampuan iya kan??.....Allah bagi iya tekanan fyp...sebab Allah tau iya mampu buat......Allah bagi iya ujian hati....sebab Allah tahu iya mampu tabah......dan yang penting.......Allah uji iya sebab Allah sayang iya....kan??....terima kasih Allah....iya pun sayangkan Allah.....(^_^)




bila ALLAH cepat memakbulkan doamu...bererti DIA menyayangimu....
bila ALLAH lambat memakbulkan doamu...bererti DIA ingin mengujimu....
bila ALLAH tidak memakbulkan doamu....
bererti DIA merancang sesuatu yang lebih baik untukmu....
oleh itu sentiasa bersangka baiklah pada ALLAH dalam apa jua keadaan pun....
...kerana kasih sayang ALLAH itu mendahului kemurkaanNYA......
 
 
Allah....bantu iya......takkan mampu iya tabah tanpa Allah bersama.....
p/s: takkan berhenti berharap.......

Tuesday, February 8, 2011

menghitung detik......

setiap 15 minit tengok henset...berharap akan ade sms dari beliau.....

setiap kali tidur letak henset sebelah telinga....berharap akan ade call dari beliau.....

setiap hari saya check name list kat sini.....berharap akan terlihat nama beliau.....

sepanjang masa  on ym....berharap beliau akan muncul....

sepanjang masa jugak on fb.....berharap at least ada any new updates dari beliau.....






tapi.......







semua tu xde.........







langsung........







encik tunang.....awak kat mane????.....saya risau.....kenapa awak senyap je??.....tolong bagitau saya awak selamat.....tolonglah.....takpelah kalau awak taknak balik pun....takpelah kalau awak nak pergi mana2 pun......tapi tolong.....at least saya tau awak kat mana....at least saya tau awak selamat......




awak.......http://www.emocutez.com




p/s: Ya Allah....mohon peliharakan keselamatan encik tunang dimana pun dia berada......mohon jua diberikankan kekuatan kepada hati saya.......




p/s/s: jauh mana pun awak pergi....lama mana pun awak tak kembali......saya tetap tungu awak....dari dulu.....sampai sekarang....hinggalah ke saat yang Allah izinkan......insya'Allah.........(T_T)

Monday, February 7, 2011

unintended

lagu ini adelah lagu fevret yang sentiasa menusuk kalbu dari dulu hingga kini....siap kadang2 layan feeling sampai nanges.....ahahaha.....jom layan ok....=)









p/s: you could be the one i'll always love.....♥♥♥

sebelum bermula.....

hye dear bloggie.....dah lama tak mengadu domba di sini memandangkan sepanjang CNY internet di kampung tiba2 buat hal kan.....dan dan time cuti la dia nak rosak....masa xcuti xde pulak nak rosak....haihhh....(~_~')


jenuh juge lah saya bercinta dengan operator TM tu....hari2 dok call bergayut dekat setengah jam dok cerita pasal line yang tak betul2......adeihhh....apekah????.....finally.....dah dekat nak balik shah alam baru la line ok....rasa nak hantuk kepala dengan modem internet tuu je......huh!!



jadi.....natijahnya....satu ape pun pasal projek paper saya tak menjadi.....(alasankah??...huhu).....tapi seriously.....cuti CNY memang biziii sangat......banyak giler kerja yang kena settle.....sampai xsempat nak menjenguk projek pon.....sedih la jugak.....ade member cakap kat saya....alaa...balik je la shah alam.....kalau kat kampung xboleh nak lepaskan kerja2 lain n xdapat proceed fyp......ohh.....sorry....i wouldn't.......


hmmmm....jadi...sebelum bermula start menulis proposal sebentar lagi.....saya nak mengadu domba dulu di sini.....bagi hilang kejap stress mress tu sebelum di tambah lagi dua kali ganda...hahaha.....


start hari khamis sampai sabtu lepas...kampung saya ade sukaneka kulaan a.k.a hari keluarga.....oleh kerana saya melantik diri sendiri jadi urusetia.....maka terpaksa la membizikan diri kan.....oppsss....silap2....saya belum cukup gila kuasa lagi nak lantik diri sendiri......tapi nak dijadikan cerita...memang bizi sangat2  la kan....alhamdulillah....program berjalan lancar....malas nak cerita panjang2 sebab saya xde menang apape hadiah....ahahaha.....unlucky......nak tengok gambar??....sila klik sini dan sini.....

kalau album tu terprivate mintak mahap la ye...bukan album saye....heeee....=P


petang sabtu jugak...2orang kawan smakj saya melangsungkan perkahwinan....fiza mazalan &pasangannya...serta j-kid a.k.a nizam baher & isteri....selamat pengantin baru buat mereka semua....semoga diberkati Allah dan berkekalan hingga ke akhir hayat....(^_^)

malam sabtu tu pulak.....kat rumah saya ade buat bbq party memandang kan itu je masa yang ada untuk duduk makan2 bersama kaum keluarga dan jiran tetangga......cuti lain belum tentu semua oran balik kampung kan??....jadi.......bergembiralah saya bersama mereka walaupun penat tahap xhengat.....huuuuu

ok...malam tu memang pengsan xsedar diri terus sampai ke pagi....huaaaa

ahad pagi...hantar kezen saya ke kluang.....petang tu dah balik shah alam...sampai rumah malam.....sumpah penat.....rasa nak tido 2 hari 2 malam je.....tapi mengenangkan fyp yang menggerunkan ini....harus bertukar kepada mode pelajar sepenuh masa pulak ye....*henshin!!!*...<---poyo ala2 kamen raider....keh3....


ermmm.....ok...tentang encik tunang saya pulak.....alhamdulillah beliau dah selamat dipindahkan ke jeddah.....hati ada sedikit lega......saya doakan semoga semuanya akan selesai dengan baik....amin mudah2an....xkisah la beliau balik malaysia ataupun tak......asalkan semuanya selamat.....=)



urmmm....dah habis cerita ek???...kena mula buat fyp ek???....adeihh.....rasa macam ade batu je atas kepala nih....haha.....xpe2.....iya...harus bertabah.....kena kerja keras ok....jumaat kena pastikan sudah hantar draft pada puan supervisor.....chaiyok chaiyok chaiyok!!!!



p/s: saya rindu......(T_T)
 

...~Just The Way I Am~... Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template