~ibu nuha naim hakim~

My photo
this blog is not for you to read....but for me to write... i am me....let me be myself....just the way i am....

Saturday, April 30, 2011

at home

lying on my bed....in my precious room...mata mengantuk tahap super....tapi pejam mata je teringat kerja.....terus berusaha sedaya upaya meng-analyse data.....


saya rindukan semua ni....but now....i'm not even welcoming myself.......





ok....today i cried twice.....i'm just too tired and too stress and too stuck and too much thing to be done and too many too!




esok bangun pagi2 kena pegi pasar segala......nak buat macam2 lagi.....rewang lagi......



lusa??....jangan tanya......



Allah.....niat saya balik.....saya nak tolong orang.....ajarkan saya untuk ikhlas.....mudah2an segala sulit saya Allah yang akan tolong.......






iya....ikhlaskan hati.....ikhlaskan apapun yang dibuat......Allah itu tahu apa yang Dia beri.......T_T

Friday, April 29, 2011

wrong

everything seems so wrong right now...at this moment.....saya nak balik kampung....xsampai pun dua jam lagi....but the heart feels so wrong.....


tapi harus jugak balik.....tak dapat nak bayangkan cemana nak mengangkut buku bowers yang super tebal tu balik.....and somehow wondering.....boleh buat keje ke kat kampung??....but then another question.....kalau tak buatnye bila lagi nak buat??....isnin dah submit???...tu pun lucky sebab dapat extention date.......kalau tak???....menggelupur la kau nak balik kampung lagi....nak siapkan report lagi......apakah??




Allah......saya tak tahu.....saat ni....rasa kalah.....rasa nak menyerah.......but I can't....please please please........tolong.......I want everything at the right time and at the right place...but it seems to be not......



time...please don't fly too fast....because I can't reach you now....=(

Wednesday, April 27, 2011

stories.....

some stories are tend to be share....some stories must keep to be untold....some stories are better to let it be....some stories are best to be secrets.....



so.....


what's your story????



share your story.....if it is a happy tale....then you will double the happiness.....but if it is a worst problem...then you will halves it into two.....then...why should you keep silence and say nothing??....say it...share your story!



but....



some stories are tend to be share....some stories must keep to be untold....some stories are better to let it be....some stories are best to be secrets.....


and some stories....


will never be a story because you never want to spill one....





p/s: can you keep a secret???

Sunday, April 24, 2011

terapi....=)

hari ini bangun pagi2 sudah pasang niat...nak keluar jalan jalan...nak makan sedap sedap...ngeh3.....baru ingat nak buat kerja gila lagi sensorang macam 10/10 lepas...tup2 cik hawa balik dari puchong....sudi pulak nak melayan saya....heeee...mekaseh la hawa...awak ni best laaa...=P


demam??...masih masih masih...tapi malas nak layan...kalau layankan saya terdampar je...sampai ke sudah demam jugak....ape kerja pun tak jadik kan??.....jadi....mari pergi enjoy hari ini....



pegi plaza alam sentral...cucuk duit......and makan abc....sedappp.....ubat paling best kot dikala batuk dan selsema tak henti neh...heee

abc...i'm gonna miss you bebeh...hukhukhuk
cik hawa....i'm gonna miss you tooooo...uwaaa....T_T

siap makan waffle bagai.....hehe.....siap makan...jalan2 kat pas....beli kasut...sebab sandal saya dah tercabut...almaklum la...manusia ganas macam saya mana pernah pakai kasut bertahan lebih satu sem??...terkecuali kasut sekolah....muahahahaha

comelkan kasut baru saya??...pasni ade hati nak beli button2 taruk kat atas tu bagi nampak lagi comey....heee..=)

lepasjalan2 kat pas....g carrefore lak...shopping barang nak masak sebab.....hari ni nak masak sedap sedapppp!!!...kan dah cakap bangun tidur td saya dah bercita2 nak makan sedap....hehehe....


siap beli barang...masak masak masak...dah siap baru teringat nk masak nasik...huhu.....akhirnya dapat makan dengan hebatnya berdua....=P









kerang rebus...ayam goreng dan tomyam udang....sedap okeh....dan sila jeles sebab semua yang di atas ini habis licin sekali hadap je oleh kami berdua...hebat kan??...ngeh3.....



ok....hari ni dah best sebab dapat jalan2...n dapat makan sedap sedap...jalan-jalan...masak-masak...makan-makan....tgk movie...baca komik....dan jahit baju adalah terapi yang best ok....sila try...=)...jadi sekarang boleh study ye....abaikan demam tu....saye boleh...chaiyok2!!.....(^_^)v




p/s: thanks sa'dah n kak ngah for your concern....doakan saya ok...=)

Saturday, April 23, 2011

tolong.....

demam....

tolonglah kebah.....

saya nak study....

saya nak exam....

saya nak siapkan fyp.....

saya nak grad.....







tolong......

semangat....

tolong datang pada saya......

dah lama saya kehilangan kamu....




p/s: Allah.....saya mohon kekuatan....

Thursday, April 21, 2011

equation

demam
+
kepala ting-tong
+
tekak sakit
+
senggugut
+
hypersensitive
+
hormon xstabil
+
emosi volatile
+
esok exam
+
stress
+
lapar
+
unfocused






=
????

Tuesday, April 19, 2011

sudah mula rindu....

baru balik dating dengan nana dan ast....ok....sumpah sedih.....tak tau nak cakap cemane....tp cam balik tadi tetiba je cam sedih.....


ye la....5tahun setengah....lame oooo....dekat 6tahun saya bermastautin kat bandar anggerik ni....even sometimes saya rasa cam....ya Allah...boringnye shah alam niii....mana la lagi tempat best yang tak penah saya pegi??...mana la lagi makanan sedap kat shah alam yang belum saya rasa??....bagitau and let me explore!


takyah pelik if sape2 bawak saya jalan n saya bawak korang short-cut ntah celah mana2 n suddenly kita dah sampai anywhere yang macam tak berkaitan......takyah pelik kalau saya cuma sengih kalau korang tanya mana saya tau nak naik bas hape...nak belok mana.....sebelah sini ade bangunan ape....huuu....tahi lalat dua bijik kot kat tapak kaki neh....nampak no kuat bejalan...keh3.....



duduk johor jaya dengan puan wan 4bulan pun saya dah tau celah shortcut segala....ni 6tahun babe.....tak ke hapal segala peta shah alam ni dalam kepala???...huuu...takkk...bukan belagak.....cuma saya ni ade sense of direction yang saya sendiri tak tau datang dari mana....out of no where kot.....insya'Allah masih belum pernah sesat barat yang teruk giler....hahaha(ok...kantoi selalu sesat...=P)


cuma saya sikit pantang bila saya silap suruh masuk n that person marah saya.....oh....memang aku bawak kau sesat ke laut la lepas tu......hahahaha...harap maaf....=P



uik....dah melalut deh cerita.....sebenarnya nak cerita....tiba2 dah terasa sedih....sebab rasa harus tinggalkan tempat ini xlama lagi.....walaupun masih belum pasti....tapi sedih la jugak.....6tahun....kat sini saya membesar dan kenal erti dewasa...walaupunlah xberapa nak matang sangat kan...kat sini saya belajar kenal segala macam manusia...berkawan dengan berpuluh manusia dengan ragam berbeza.....kat sini la saya berkelana demi ilmu yang saya damba.....ok....shah alam and uitm n fskm....i'm start to missing you all even i'm not leaving you yet.....T_T



always in my heart till forever ya....foto credit to here





my school.....for almost 6 years ok!...photos credit to here... rock arh bro buat pic camni....but honestly....kamu buat my school looks like sekolah harry potter la...hahaha




ada rezeki...insya'Allah saya datang lagi lain kali ok....saya sayang kamu.....=)




p/s: tempat jatuh lagi dikenang....inikan pula tempat saya tergolek2!...hahaha


p/s/s: ast n nana...i'm gonna miss u both much much ok...plus sume geng2 time diploma dulu.....T_T


Monday, April 18, 2011

precious....

180411

it's five years and still counting.....

and i will treasure every single moment of it......






i wanna be your bestest friend forever.....

dear mr.romeo...please grow old with me......^_^

Saturday, April 16, 2011

welcome

you come at the perfect moment....

















nice job!!







welcome fever!

Thursday, April 14, 2011

risau

saya risau













titik.

Sunday, April 10, 2011

It's My Life







p/s: jon bon jovi adelah hemsem....okthxbai....(-_-')

Thursday, April 7, 2011

from heaven above.....

i never thought study was enjoy....
i never thought library was fun....
even i like it so much before...
i never thought the silence was a wonderful song....
it's you who taught me those....


you've told me that we were different....
and it's you who told me that we were compliment....


it's always you who makes my world....
bring the smile while i am in tears...
come with spirit when i am helpless....
and you told me once....
that we were soul mates from heaven.....


now....


everything seems so wrong.....
study is not a joy anymore...
library feel like a little box with me and all those bunch inside...
the silence is killing me....
and the spirit seems run far away from me....


i think you are right....
we were soul mates from heaven above....
meet to completing each others...
but being apart for the sake of our future...


maybe God give me chance to borrowed you once....
to let you taught me that it's always sun on the sky....
to let you showed me that future was bright upside....
if i am willing to give all myself inside....


dear love....
i never forget the moment we had together....
the sweet and sourness of life.....
the spirit and the enjoyments of us....
because....
the unseen bond will always bind us forever.....





~starz 070411~




p/s: i miss u much.....T_T

Monday, April 4, 2011

denial......

was just reading a note on facebook....
somehow remind me of something i manage to forget before...
and by sudden asking myself....



do i live in denial???
try to deny many things in my life...
try to pretend other things to show....
try to hide things that people don't want to know....
and act like i am what they want me to be....




i try to leave that 'me'....
i try to forget that 'me'....
but sometimes the nightmares come and haunting me...



i'm just too afraid....
but i can't spill it out......


with no one to tell...
and no one to understand....



i don't wanna be that 'old me'...



sometimes i felt like the dark side in me....
become more darker day by day.....

 
frightened out by the 'me' within me....
really makes me a dumb with numb senses....




God....please....i really need your guidance......T_T




p/s: living in denial are just like hell!

Sunday, April 3, 2011

check list...

i think i should listing all of my pending works....selagi saya tak nampak...selagi tu la saya akan duduk tercanguk kat depan laptop ini tanpa sebarang output yang memberangsangkan......jadi....let's go listing!

asc550
1. listing formulae
2. 2 sets of complete past year exam answers
3. excel project
4. study for test


asc563
1. project
2. study for test


asc592
1. fyp!!







tolonglah iya...please.....cari semangat tu......pleaseeeeeee!!!




p/s: I seek strength, not to be greater than others, but to fight my greatest enemy, the doubts within myself....

Saturday, April 2, 2011

that's why i love you.....



dear kak ngah....

you know what??....
do you have some kind of magic??
coz you'll always been there for me...
every time when i feel alone....
or when i think that everyone was gone....
when i think i have no one....
you will always be my someone....


i love you so much....
for all the time you spend with me....
and for all the love you give to me....
you really make my day dear....


be my friend forever....
coz a friend like you....
will never be replaced by another....



~starz 020411~


p/s: missing school time so much....T_T
p/s/s: cik wana....balik bawak ole2 taw!!....jangan ko angkut doc.ole pulak....hahahaha

farewell.....

selamat jalan encik....
semoga dilindungi Allah selalu.....
belajar rajin2.....
jaga diri elok2.....
saya ada kat sini.....tunggu awak....
nanti bila semuanya dah selesai....
balik sini semula ok....
saya ade je kat sini....tak pergi mana2....



8 bulan....and i will counting every single days of it......
mudah2an semuanya baik......




Tuhan.....lindungi dan rahmatilah dia......amin.....






p/s: berikan tabah itu buat kami......
 

...~Just The Way I Am~... Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template