~ibu nuha naim hakim~

My photo
this blog is not for you to read....but for me to write... i am me....let me be myself....just the way i am....

Monday, May 30, 2011

day three : 10 things I hate

1. ikan hidup.....

ewww.....kau pegi restoran seafood yang konon2 serve makanan fresh....pastu kau order bla bla bla....pastu bila waiter tu dah blah...kau tengok pekerja kedai tu tengah menangguk ikan dalam akuarium yang display kat sebelah cashier tu....then tunggu punya tunggu punya tunggu....ikan kerapu stim pun terhidang....bau dia...fuhh....meleleh air liur...sekali masa kau baru suap ikan tu masuk mulut......kau pandang akuarium display tadi...kau nampak ade sekor ikan kerapu lain tengah pandang kau dengan mata bulat yang terkulat-kulat.....tiba-tiba kau teringan adegan menangguk ikan tadi.......kau rasa kau sanggup nak makan???....

hahaha...amende yang saya merepek ni....btw....sila jangan tunjuk pada saya ikan hidup yang besar2 tu....jangan pelawa nak belanja saya pergi akuaria....jangan belanja saya makan di kedai seperti di restoran di atas....jangan jangan dan jangan!!...nasib la kalau ade yang kena muntah saya nanti...


2. tengok darah yang melambak-lambak

sila jangan belanja saya tengok movie seperti itu...saya suka tengok cerita hantu...saya suka tonton filem thriller...tapi bukan filem seperti  susuk, ataupun histeria, santau ataupun yang sewaktu dengannya... sila jangan ajak saya pergi upacara menyembelih lembu atau kambing atau apa2 binatang mahupun orang....jangan jangan dan jangan.....kalau kau rasa nak dukung saya yang pengsan try laa!!


3. waiting

saya mewarisi sikap ni dari bapak....bapak memang pantang betul kalau kena tunggu orang.....memang nasib kau la kalau kena marah....dapat bapak garang macam bapak saya kan...hehe.....saya selalu cakap pada diri..cool.....cool...jangan marah2...nanti darah tinggi macam bapak...hehe...

but i think my life is all about waiting.....no matter how and no matter what....saya tetap akan selalu jadi penunggu setia.....sangat mencabar oke!!


4. aiskrim almond

rasa dia....fuhh...macam kau kena paksa telan ubat ginseng oke!!...hahaha....dah la aiskrim almond kat baskin robbin selalu tipu!...menyamar jadi peppermint chocolate chips!!....pastu kalau terbeli...sangat seksa nak menghabiskan aiskrim tu....memang padan muka la kan....nak buang macam tak sanggup....aiskrim baskin robbin tu berapa ringgit la pulak satu scoop kan....telan je laa...huhu


5. makanan manis

saya makan...bukan tak makan....tapi xberapa suka sangat la....kalau kau tunjuk burger dan aiskrim depan saya...ofcoz saya pilih burger....kalau kau bagi kuih donat dengan kuih karipap...semestinya karipap yang akan jadi pilihan.....tak tau la.....ini bukan sebab kesihatan or apa2 la....ini kerana lidah dan deria rasa yang sentiasa craving for makanan masin dan pedas instead of benda manis....jadi berdiet adalah perkara yang sangat mencabar bagi saya sebab makanan orang diet selalunya adalah oat, susu dan sebagainya yang takde langsung unsur2 masin dan pedas......mana ada orang berdiet hari2 makan burger bhaiii!!!


6. orang panas baran

sorry to say....but i hate....kau marah orang lain...kau lepas kat orang lain...kau bengang dengan satu benda habis semuanya kena marah......masa kecik saya dah biasa jadi bahan sepak terajang dan juga pelempang...dan juga teinga saya dah lali dengan caci maki dan segala bebelan yang of coz penuh dengan perasaan marah dan tak puas hati.... so i grew up with the feeling of anger and hatred and grudge and insecure and also afraid of everything.....saya penyabar...jangan risau....saya sangat-sangat penyabar.....but sometimes bila ada yang over the limit.....i will strike back.....masa tu kau akan kenal saya yang tak pernah langsung kau kenal....^_^


7. people who like to put the blame on others

saya selalu kena macam ni....dan selalu jumpa orang macam ni.....bhaii...kau yang buat...kau yang cakap....tak boleh ke kau bertanggungjawab atas semua perbuatan dan kata-kata kau??....semuanya kau nak mengelak....'si minah ni cakap macam ni'...'mamat tu cakap kat aku macam tu'....'eh, hari tu kan...najiha bagitau yang bla bla bla bla'....kau play safe ea??....sampai bila kau boleh rasa safe n secure??... sampai bila kau nak bagi salah tu semua kat orang lain??....kau innocent ea??...yeah...you are....

jadi a good listener tak semudah sekadar mendengar....orang selalu paksa kau untuk beri pendapat....tapi apa pun yang kau cakap balik, apapun pendapat yang kau bagi....orang selalu ambik semua tu as the point untuk put the blame on you...whatever laa....nasib badan kan....-_-'


8. kaki ampu sana wa ampu sini

hahaha....mintak mahap....ini pendapat peribadi....masa saya kecik...saya menyampah giler dengan budak2 yang sibuk dok mengendeng cikgu time kat sekolah....dalam otak saya pikir...'what de heck??..kau tak boleh ke biar orang kenal dan suka kau sebab diri kau??...bukan sebab sifat mengendeng kau tu??...kalau nak orang kenal, jadi la outstanding...bukan sibuk puji manusia tu tinggi2 dan benarkan semua apa yang dia buat dan cakap semata2 sebab nak dia suka kau'....bila dah besar....saya laaagi menyampah bila tengok manusia2 macam ni rupanya bersepah2.....contoh macam politician laaa...paling mudah dan senang kau nak tengok.....urghh...

ayat trolling paling fervet saya dan mak kat rumah:
'cikgu cikgu....cantik laa cikgu buat kek ni....'
'cikgu cikgu....pandai laa cikgu ni....'
'adik...mesti adik pun pandai kannnnn....mak pandai buat kek...mesti la adik pun hebat...'
'cikgu cikgu....saya nak datang rumah belajar dengan cikgu boleh??...nanti saya datang laaa dengan kawan kawan saya....pastu nanti kita buat macam ni...macam tu....bla bla bla....'


err....makcik....takde datang rumah ponnn...cakap je lebih....ingat mak saya makan ampu ek???...mak saya makan nasik laaa....hahaha


9. pakai shawl

entah ek....pernah je pakai....tapi tak selesa laaa....saya prefer tudung bawal berbanding segala macam jenis tudung lain yang super fashionable serta mengikut trend terkini.....kalau tudung ekin tu....kat rumah pakai jugak kadang2....mudah kan sarung je.....tapi sumpah saya memang xselesa pakai shawl....berbelit sana sini....memang salute arh mereka2 yang meminati shawl....panas wehh.....tak rimas ke??....err..saya memang buta fesyen...harap maaf...=P


10. high heels

saya tak nafikan...pakai high heels memang buat kau rasa seksi dan berkeyakinan....tapi untuk manusia yang berjalan macam robot, ganas dan super clumsy macam saya ni....high heels is a BIG NO!....sebelum saya terpelecok or heels tersangkut kat longkang or tergolek jatuh tangga ke hape ke....adalah lebih baik saya elakkan dari segala insiden memalukan bakal berlaku...jadi....saya prefer flat shoes or wedges instead of high heels....selamat dan selesa....^_^

Sunday, May 29, 2011

day two : 10 things I love

1. saya suka membaca....

xkesah la...novel...majalah...komik....buku ilmiah...buku masakan...buku teks...semua saya suka...heee....ini rasanya hobi yang dah jadi habit.....instead of shopping baju or make up or shawl or whatever girly-ish things...saya prefer books....jadi jangan persoalkan kenapa saya tak banyak baju cantik...or kenapa saya tak suka pakai make up or kenapa saya tak pandai melawa.....jawapannya.....sebab duit saya habis beli buku....jadi dah xde duit nak melawa segala...


2. saya suka cik laptop saya yang terchenta ini....

sebab saya gila surfing internet dan main games....dah 3tahun lebih woo beliau setia bersama saya....semalam beliau rosak...maka hari ini saya rela menghabiskan duit yang konon2 mahu saving demi beliau....dan berangan-angan juga nak upgrade beliau...nampak sangat saya sayangkan beliau kan??....well...laptop orang beriman la katakan.....=P


3. saya suka nyanyi.....

err...tapi saya tak la berminat nak join af ataupun mentor ataupun my starz ataupun malaysian idol ataupun apape laa...saya suka nyanyi je....tapi harap maap...suara saya tak sedap....rasanya suara itik tak minum seminggu pun lagi sedap dari saya.....maka saya pun tegar menjadi penyayi karaoke you tube semata....=)



4. saya suka baking....

berbanding memasak lauk ataupun nasik ataupun makanan berat....saya lagi prefer buat kuih......walaupun kadang2 saya tak makan pun kuih yang saya buat tu sebab saya tak berapa gemar benda manis....heee...tapi feeling best bila dapat buat kuih dengan jayanya dan bagi orang makan dan orang tu suka adalah saaaangat best....tak percaya??...cuba try!


5. saya suka menulis....

errr...bukan menulis novel ataupun skrip ataupun karangan ataupun sebarang perkara berfaedah...(nampak sangat suka tulis benda lagha...haha).....maksud saya...saya suka menulis berbanding bercakap.....saya lebih senang meluah dengan tulisan berbanding kata2....mungkin sebab tu some friends labeled me as secretive....


6. saya suka berangan.....

masa kecik2 dulu....kakak2 saya selalu bising kata saya kuat berangan.....mak saya selalu menyirap pasal saya suka patahkan lipstick beliau.....berangan la katakannn....huuu.....sampai la ke satu tahap tu....masa tu saya belum sekolah....saya dress up comel2....make up2....pakai lipstick mak tebal gilerr budget2 cunnn.....dah perasan diva nihh....sekali tetiba sorang cina yang tengah tiling rumah saya sound....'lu apa ni merah-merah??...lu gila kaaa??'.....hahahaha....menjak tu saya trauma nak pakai lipstik deyyy!....rasa macam satu dunia sound saya...huuu...maka aktiviti berangan pun dah terbantut....sekarng ni suka jugak berangan....tapi coverrr ok....hahaha


7. saya suka jahit baju.....

kalau time2 cuti....bosan gila kat rumah....or time tertekan sangat...saya selalu suruh mak belikan kain ela....jahit buat baju kurung.....terapi ok menjahit tuu....tak caye jugak??....try jangan tak try!...=)



8. saya suka jalan2 a.k.a melancong....

mak bapak saya bizi...so masa kecik2 saya tak berpeluang nak merasa berkelah or mandi laut or makan angin or melancong dengan family....bila dah besar...hamik kau....berjalan memang tak hengat duniaaa....almaklum la....tahi lalat dua bijik kat kaki tuh haa.....memang pantang la saya di ajak berjalan...ngeh3....


9. saya suka makan....

urm...ni memang tak dapat dinafikan.......letak aje la depan mata...insya'Allah licin....ataupun silalah pelawa belanja saya makan....komfem tak tolak punye laa.....haiii.....lemak pun dah tepu ni ha....err...fakta: badan saya memang xde isi...cuma ada tulang, lemak dan kulit je.....daging xdak....jadi jangan bagi saya kat kanibal yang menjaga pemakanan...kompem dorang xsuka saya sebab banyak lemak je....hahaha


10. saya suka encik tunang.....

err....urmmmm....hmmm.....no comment....*blushing*.....hahaha

Thursday, May 26, 2011

day one : 10 things about me

1. baru sahaja officially menjadi penanam anggur berjaya.....dalam kepala otak fikir 'carik kerjaaaa....carik kerjaaa'....tapi dalam hati cakap 'malassss....malasss....'....heee....doakan saya mudah dapat kerja ok...


2. currently terasa jatuh cinta dengan kim hyung joon.....habis drama-drama dia saya maraton....ini semua salah hawaaa!!!....bad influence betul...xpasal2 hari2 youtube saya asyik bunyi lagu SS501 je.....hukhukhuk...oguri shun....kamu saya hold dulu ok....saya selingkuh kejap....errr....encik tunang...saya tak selingkuh dengan kamu ok...saya setia.....wink2....>.<

pic credit here

melting......T_T....
3. sedang berusaha mengumpulkan resume kawan2 sebab nak siapkan resume sendiri....hahaha....bile nak siap daa??

4. terminat dengan hobi baru iaitu mengaising kek.....hurm.....lepas ni rasa macam nak bukak bakeri la....asyik baking kat fb je.....untungnye tak jugak....heee

5. tiba-tiba rasa macam nak shopping kain banyak banyak banyak banyak n jahit baju kurung banyak banyak banyak.......hekk.....apekah??...


6. nak tengok cerita nur kasih n pirates of carribean......tapi takde kawan.....puan ainun......kenapa kluang tak sebelah dengan sri gading ekk???....=(


7. mempunyai spec yang suuper uzur....dah 3tahun lebih ok saya pakai spec ni.....ntah berapa kali tukar bandage pun tak tau la....sikit2 pegi farmasi beli handiplas...kalau balut luka ye jugak...ni buat balut spec....bile nak ade duit daaa buat tukar baru??....tak pun nanti hantaran kawin mintak spec bole tak??...hahaha


8. sedang gila menonton movies n dramas by streaming...sebab saya memang bangsa manusia pemalas nak download dan menyimpan...biasa la...laptop orang beriman kan....download lebih2 nanti kang apepun xboleh buat dah...hahaha


9. selalu berfikir tentang banyak benda...tapi malas nak meluahkan dekat orang lain....hahaha...nak kata berat mulut....macam kecoh jugak saya ni....ntah la....cakap perkara lagha lagi best kot....=P


10. currenty in the 'alice in wonderland' phase.....err...kita tukar lah....'iya in wonderland'....hahaha.....too much thinking with too much needs and too much patient also too much afraid adding too much monologue resulting too much rebel inside.....inside je la kan....that's why i said in my wonderland....where no one is allowed to be inside except me.......sabar sabar dan sabar...... =)





wehhh....dah bagi idea nak tulis apa pun payah....terkial-kial nak listkan 10....hukhuk....9 more to go ok....^_^

Wednesday, May 25, 2011

bosan......

ok....lama giler tak update....sori la blogku tercinta.....before ni bukan takde idea.....mood nak menaip itu xde....dalam kepala kemain banyakkk lagi benda berlegar2 kann.....sume pun kau nak cerita dan semua pun kau malas nak taip....apekah??....hahaha

well....before ni kan saya menumpang kat rumah ajah....kat sana guna broadband.....jadi saya pun takkan la tegar nak menghabiskan limit broadband dia dengan sesuka kaki kan??....jadi hold semua cerita dalam otak.....hold punya hold punya hold sambil menyanyikan lagu i wanna hold your hands......lama2 cerita dah basi daaa....len kali kalau rasa cambest lagi saya update ok......


then.....now dah masuk hari ke 3 saya ber'bahagia' di kampung nan permai.....boring gilerrr......tak tau dah nak cakap ape.....aktiviti harian setakat ni.....pagi2 ngadap laptop main game or tengok cerita kat youtube (mentang2 la kat rumah pasang streamyx...ngeh3)......pastu tengahari masak......lepas zuhur makan....lepas makan tengok sinetron amanah dalam cinta dengan mak...walaupun cam sakit hati sebab biasa la sinetron...scene tang muka je dah tangkap 5 minit kannn.....huuuu.....pastu ngadap laptop balik......pastu tengok nora elena.....pastu ngadap laptop balik sampai tido.......haihhh....kompem laptop ni pun bosan ngadap saya....hahaha
idea tadak laaa.....jadi....oleh kerana tanak biarkan blog ini sedih tanpa update....saya membuat keputusan untuk curik idea cik wana yang dia curik dari orang lain untuk memastikan blog sentiasa berasap......heeeee

day one : 10 things about me
day two : 10 things I love
day three : 10 things I hate
day four : 10 things I want to say to one person
day five : 1o wishes
day six : 10 items I can’t live without
day seven : 10 important people
day eight : 10 of my favourite songs
day nine : 10 ways to win my heart
day ten : 10 final words


10 hari punya idea.....jadi.....let's go girl!!!

Monday, May 16, 2011

5 tahun 5 bulan.....

ini bukan tentang novel hlovate.....ini tentang kisah saya....


5 tahun 5 bulan and it ends here....


alhamdulillah.....^_^


5 tahun 5 bulan saya berakhir di sini....uitm kini tinggal kenangan....penuh kenangan....penuh pahit manis....penuh suka duka.....penuh dengan drama dan cerita....hey uitm....saya sayang kamu sampai bila2....=)




ok...sekarang dah tak tahu nak buat apa.....nak kerja.....tapi nak kerja apa??...nak duduk rumah je....tapi boleh dapat gaji ke??.....hehe




takpe lah....abaikan....

here...saya nak ucapkan terima kasih untuk semua yang sentiasa menyokong saya....family....kawan2....lecturers....dan encik tunang......terima kasih untuk segalanya....
doakan kejayaan saya....^_^


dan sempena hari guru ni jugak....saya copy paste balik status fb saya kat sini....

selamat hari guru....untuk cikgu kaspin dan cikgu hamsah, Karenina Khayr Al-Nisa Kaspin, Khairul Munawar, cikgu tadika Seri Aman, cikgu2 SKSA dan sekolah agama Seri Aman, cikgu2 & ustaz2 & ustazah2 SMAKJ, ustaz ustazah MJ, lecturers UiTM, dan semua sedara mara dan kawan2 yang ber'title' pendidik.....

Thanks for this 24 years full of knowledge.......(^_^)v
 
 
 
yeapp....very2 thanks a lot for this 24 years full of knowledge!



p/s: i'm gonna miss it all....=)

Wednesday, May 11, 2011

one final day.....(not one fine day ok!)

i'm writing from the lab 1 FSKM.....sitting here for the one last time insya'Allah....


dah habis presentation fyp tadi......saya 1st presenter.....jadi saya antara orang paling awal la yang rasa lega dulu...hikhikhik......


walaupun malam tadi tak boleh tido...tido tak lena....kecut perut dan sebagainya....tapi......ermmm...sile abaikan la....heee


abaikan jugak segala kena marah dan maki hamun dan kena sindir or whatever dengan panel......say everything......saya redha....asalkan dapat grad....hahahaha...bunyi macam desperate giler.....



bersyukur jugak sebab jadi 1st presenter....mungkin panel belum cukup loading pagi2 buta.....jadi kena marah tak seteruk presenter yang after saya.....alhamdulillah......



now.....kena betulkan banyak benda dalam report......hantar kedai dan hard copy kan.......minggu depan hantar pada puan sham.....and its end.....huuuuu


alhamdulillah.....


saya tak tau nak cakap ape...tak tau nak rasa apa....rasa macam magic....rasa macam miracle....rasa macam doa dimakbulkan....rasa macam amazing giler.....rasa macam macam lah.....


semester ni memang rasa sangat miracle bagi saya.....sebab at one time...rasa macam perkara tu mustahil sangat....at one time rasa macam benda tu memang takkan jadi....at one time....memang rasa mustahil sangatlah impian nak grad tu.....but another time....tiba tiba benda tu dah lepas....dah jadi dan dah habis........dan rasa macam saya dah buat all out untuk benda tu...padahal semalamnya satu apa pun tak jadi lagi......


saya cuma boleh cakap satu perkataan je....


'magic'




syukur ya Allah.....saya tau Allah uji saya....saya tau Allah bagi macam2 pada saya.....but in the end.....saya pun tau...Allah bagi macam2 sebab Allah sayang saya.....dan Allah takkan biarkan orang yang Dia sayang sia-sia.........terima kasih Allah......=)




dan saya tak silap when i said this....


'Allah tu tahu apa yang Dia beri'.....


and now...

'see iya....kan aku dah cakap...Allah tu tahu.....tengok apa yang Dia dah bagi kat kau after all this'....




(^_^)



terima kasih Allah.....







p/s: macam mana nak bercakap dan menulis dengan betul??....i know my language sucks.....i know it from the very beginning.....since i was still a little girl......karangan saya jarang sangat nak dapat A........that's why i know i will never entered languages fields......haih....nama je anak cikgu BM....bahasa macam ape ntah...... (-_-')

Monday, May 9, 2011

Allah tu tahu.....

entah sejak dari bila.....tapi rasanya macam dah berkurun lama......itu ayat keramat buat saya.....setiap kali rasa kecewa....setiap kali rasa silap.....setiap kali memujuk hati...setiap kali timbul persoalan kenapa??



jawapannya tetap sama.....ayatnya itulah dia.......

'sabar iya....Allah tu tahu apa yang Dia beri'......




sampai sekarang pun.....masih tetap itulah juga.....setiap kali saya tanya diri sendiri.....kenapa jalan saya selalu tak mudah macam orang lain.....kenapa ujian tu macam terlalu besar buat saya........kenapa saya stuck 'disini'....kenapa saya rasa macam tu........kenapa Allah bagi saya ini dan itu.....it's always that words yang hati ucapkan......



and somehow....bila semuanya dah lepas....bila saya dah berjaya bersusah payah.....bila semuanya dah selesai.....hati akan bercakap lagi.....


'see iya...kan aku dah cakap...Allah tu tahu.....tengok apa yang Dia dah bagi kat kau after all this'....




saya akui......hidup saya memang penuh dengan drama......i'm not a drama queen...saya benci jadi watak utama.....and i hate all of that.....but the dramas always know the way to find me......kadang tak faham kenapa setelah berusaha hidup se-low-profile mungkin.....something still will happen......


kadang2 hingga terkesan pada orang lain...pada orang sekeliling.......maaf saya pohon......semahunya saya taknak melibatkan orang lain......tapi kadang 'ter' juga......maaf maaf dan maaf.....



tak pernah saya nak salahkan sesiapa.....apa yang buruk itu memang datang dari kekurangan saya sendiri......saya tahu saya siapa dan macam mana......jangan tanya apa kelebihan saya....sebab saya tak pernah tahu......dan jangan juga ditanya apa kekurangan saya....sebab terlalu banyak untuk saya senaraikan......




saya bukan manusia hebat.....saya bukan insan istimewa.....jangan diminta yang hebat2 dari saya....takut tak terlaksana.......saya cuma manusia biasa.....saya mahu hidup macam orang biasa......dan saya mahu jadi perempuan biasa......tak pernah mampu saya jadi manusia luar biasa.......dan tak termampu juga saya nak memberi yang luar biasa.....




jangan di tanya kenapa......jawapan saya tetap sama.....





'sebab Allah tu tahu apa yang Dia beri pada saya'........

Friday, May 6, 2011

random mumbling

masuk hari ni...it's the second day i'm officially not a shah alam-ians anymore...hukhuk....sayu gak hati.....but that's life kan.....come and go....meet and move....and every single person that we had met have sketch their memories in our life.....



alhamdulillah...report dah hantar....and just a few days ahead.....the viva day will come....aisemen....baru ingat boleh rilek.....slide xsiap lagi.....ade jugak kang yang saya bakal merapu depan panel nanti.....haha....few days more before my degree episodes will end....few days more before i am officially 'penanam anggur terhormat'....huh....seram derrr....keje ape ko nak buat ni iya??.....agak2 bela kucing boleh buat income x ek??...hahaha



being 'here'....the feelings and emotion mixed....berdiri antara dua dimensi.....di tengah2 antara sebuah penamat dan sebuah permulaan.....xtau nak describe cemane......maybe 'hope' is the best word to say......berharap pada hari esok...berharap pada permulaan baru.....berharap pada penamat yang baik......dan berharap semua impian bakal jadi kenyataan.....



err....apekah yang saya merepekkan kat atas nun??....entah...just a random mumbling yang saya pun tak berapa nak faham....



shah alam....i am leaving....for good insya'Allah.....see you again.....and wish me luck...=)




p/s: tetap mengharap doa dari semua.....

Tuesday, May 3, 2011

stuck

semalam....habis majlis...terus balik rumah....solat, mandi sume gedebuk gedebak....lepas isyak baru cam boleh start concentrate wat keje....tu pun budak2 pulun main game kat laptop saya....layankan je la.....bila dah start wat keje.....stuck pulakkk...alahai...memang rasa nak nanges.....

tapi save air mata dulu.....saya tau saya bakal nanges hebat2 nt....jadi save the best for the last ok...hahaha....malam tadi dapat tido kejap pukul 1.30++ sampai kul 3++.....then sambung buat keje smpi lepas subuh......lepas solat terus tertido........


set alarm pukul 630...haram nak dengar.....celik2 mata dah 720...huh??...bas pukul 830 wehh....selalu pukul 730 dah kluar rumah....huwaaaaa.......dengan buku2 bersepah....dengan barang xkemas....terus melompat kemas dengan pantas dan mandi juge dengan pantas...aiseh....nasib baik sempat jugak sampai bus stand before 830....naik bas...terus tido dengan hebatnya sampai la bas berhenti kat tampin....sampai shah alam 1230...terus pergi seksyen 7 naik cab.....jumpa fara,didi n jad....buat fyp sama2....ok....walaupun tertekan...but being with friends somehow a relief.....


lepas magrib balik rumah....rasa xlarat dah nak sambung buat...tapi......data lebih separuh lagi belum siap analyse....itu pun saya dah deduct 2sheets.....bijik mata rasa berpinar tengok numbers and kotak2 excel tuh.....rasa cam nak muntah....hukhukhuk.....



mata dan otak dan badan....tolonglah bertahan.....we almost reach the end.....siap analyse data nt....goreng2 method and result and  conclusion.....tambah2 literature review....harap2 mampu bertahan dan mampu siapkan.....tolonglah iya....bertahan dan bertahan...please......esok kita qada' tido ok!......go go fighting!!




p/s: tertingal charger henset....bateri dah kong...bagaimanakah?????-_-'
 

...~Just The Way I Am~... Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template