~ibu nuha naim hakim~

My photo
this blog is not for you to read....but for me to write... i am me....let me be myself....just the way i am....

Wednesday, June 29, 2011

strike back

i am that kind of person...who will treat people the same way they treated me....and sometimes i make it double...

if they treated me well...i will treat them double well...
if they treated me bad....i will treat them double bad...
if they love me...i will love them unconditionally...
if they hate me...i will hate them too...
if they ignore me...i will ignore them totally...
and if they annoying me...i will make them annoyed too...


over kan??...semua pun nak lebih...but i don't know...i really will strike back anything and everything the same way i receive it.......


is that makes me the bad person???

Thursday, June 23, 2011

when the time has come...

dua tiga menjak ni....rasa macam banyak berita kejutan kematian yang saya terima....masing2 masih muda....masing2 masih sihat.....dan masing2 tak sangka dan tak jangka yang kematian tu akan menjemput mereka seawal dan semuda ini....



dua tiga menjak ni.....saya selalu fikir....kita sering nak orang yang kita sayang ada dengan kita sentiasa.....kita selalu harap macam2 dari orang lain yang kita tahu sayangkan kita.....tapi....we take it for granted.....


kita selalu fikir esok dan esok dan esok dalam kepala....plan masa akan datang.....kita fikir esok nak jumpa orang ini...esok nak jumpa orang itu....lusa nak pegi sini....minggu depan nak pegi situ.....bulan depan nak buat ini dan itu....tapi jarang kita ingat....mungkin kita cuma ada hari ni dan saat ni je untuk bernafas dan berpijak di bumi ni lagi......



dua tiga menjak ni.....saya asyik terfikir....macam mana kalau apa yang saya rancang tu cuma rancangan semata-mata....Allah kan perancang yang lebih baik dan hebat??....macam mana kalau orang yang saya sayang...hilang sekelip mata dari hidup saya??....macam mana kalau saya yang hilang dari hidup orang2 yang sayangkan saya??....ajal maut jodoh pertemuan bukan urusan kita kan??



dua tiga menjak ni....saya asyik terfikir.....ajal tu dekat sangat....hidup ni belum tentu.....kenapa la saya masih jugak gilakan dunia dan isinya yang melalaikan ni??...kalau malam ni saya tidur....esok takkan terjaga lagi macam mana??




benarlah kematian itu memang menginsafkan kita2 yang masih lagi punya peluang bernafas dan bernyawa di bumi Allah ni.....





Allah...janganlah tarik nyawa saya saat saya masih kufur dengan nikmatMu....janganlah ambil nafas saya saat saya masih terlupa untuk bertaubat padaMu......janganlah bawa saya pulang ke sana tika hati masih leka dengan duniaMu.....saya mohon.....








Alfatihah buat mereka:

-Allahyarhamah norashikin othman....kawan lama waktu saya sekolah rendah yang meninggal dunia minggu lalu.....
-dan Allahyarhamah kak nazirah hamid....ibu muda dengan 2 anak kecil yang baru sahaja meninggal dunia hari ini....


buat sahabat saya zaza....takziah...dan moga tabah.....



p/s:sesungguhnya....mati itu pasti....dan hidup itu....insya'Allah......

Sunday, June 19, 2011

day eight : 10 of my favourite songs

1. rock kapakssss
-tak tau nak senaraikan cemana....kalau list down mesti list penuh dgn lagu rock kapak je...haha


2. one in a million - bosson





3.at the beginning - richard marx & donna lewis






4. unintended - muse






5. time is running out - muse






6. drowning - backstreet boys





7. tercipta untukku - ungu






8. baik-baik sayang - wali band





9. rabiatul adawiyah - inteam





10. flavor of life - utada hikaru

Wednesday, June 15, 2011

day seven : 10 important people

hari ni tak rasa nak ikut rules....hello....saya ada raaamaiii important people...10 mana cukup??..jadi saya nak senaraikan semua important people dalam hidup saya by groups ok....heee....^_^v






1. mak+bapak

it makes two..=)


2. encik tunang


3. adik beradik saya

-icak
-ajah+pzan
-ayai
-lolot
-epit

now total is 9


4. family encik tunang

-mak+abah
-akak
-isyam

dah 13 dah...


5. 9gadis+anak itik

-ainun
-zaila
-ajad
-wan
-kudit
-hemo
-kak ngah
-sa'dah
-enal
-jai

wooo...dah 23....


6.member rendang

-enab
-bobot



7. friends indeed since diploma

-ast
-ayu
-farrah
-zaza
-azza
-and of course nad!


8. this one and only

-wana

hee.....



9. kategori pelik

- cik aida


10. my own self....^_^



ok...10 groups....kira menjawab soalan jugak la kannn...heee....=P


34peoples including me...and i will treasure you all forever....*BIG HUGSS*

Monday, June 13, 2011

day six : 10 items I can’t live without

1. pakaian

ini needs...bukan wants...jadi sangat penting!...hehe


2. makanan+air

ini pun kategori needs jugak...xpenah saya dengar org yang boleh hidup tanpa makanan...


3. laptop/PC

walaupun saya agak buta IT walaupun budak fac CS....err...abaikan susunan ayat tadi....tapi komputer sangat penting....saya rela hidup xde tv atau radio....tapi hidup tanpa komputer adelah sangat menyedihkan....


4. ketam rambut

susah woo nak cari ketam saya ni.....selalu kalau beli bunga je besar...cekak dia kecik...buat sakit ati je beli....dah la bukan murah...kalau yang murah sehari dua guna kompem dah tercabut...hahaha...memang dasar pengganas.....finally saya jumpa ketam saya ni....dah bertahun2 guna...alhamdulillah masih belum rosak....jadi saya sangat sayangkan beliau...huhu


5. pantiliner

err.......lepas ni saya boleh ganti scha jadi model ok...hahaha


6. duit

memang la tak mati kalau xde duit pun....tapi nak hidup kena guna duit gak kan....jadi...sebagai penanam anggur tegar sekarang ni...saya sangat bertabah menanti anggur saya berbuah...haha


7. spectacle

fuuu...walaupun spek saya ni dah kelabu....walaupun mata saya power dah naik....walaupun tukar bandage almost every month...namun beliau adalah sangat berjasa ok....kalau tak kompem saya tak nampak orang...hehe....nt dah kaya saya tukar laaa....jgn risau...kalau nk belanja saya tukar pun bole jugakkk...=P


8. internet

facebook dah bosan kan sekarang ni??...but i'm still a internet maniac since i am 10....tegar oke...haha


9. handphone

boleh je idup takde nset pun....ade pun bukan sentiasa bunyik kan??...hehe...tp bila nset saya hilang dulu...semua orang marah saya sebab susah nak contact.....jadi saya assume henset adelah penting walaupun untuk manusia yang jarang memanfaatkannye macam saya...heee


10. toilettries

ok...ni tiru wana sebab dah xde idea....tp memang betul pun kan....hidup xsempurna tanpa toiletries yang sempurna....cuba bayangkan hidup anda tanpa berus gigi...sabun mandi...shampoo...pencuci muka dan ubat gigi...kompem berkerak!!

Thursday, June 9, 2011

day five : 1o wishes

1. mudah2an result saya ok.....harap sangat sangat sangat....aminnn...

2. mudah2an Allah bantu saya untuk cari kerja n dapat kerja yang baik...

3. mudah2an Allah permudahkan urusan jodoh saya....

4. saya harap sangat semua insan yang saya sayang sihat sejahtera...bahagia....gembira...tenang....berjaya...dan diredhai Allah sentiasa...

5. saya harap ajah sihat n selamat lahirkan baby nanti...amin amin amin ya Allah....

6. saya harap...Allah akan ganti semua yang saya lepaskan saat ni demi orang lain dengan ganti yang lebih baik....dan yang terbaik....

7. saya harap....saya boleh cari ruang untuk diri saya....bukan seluruh ruang saya hanya untuk orang lain....

8. saya harap....somewhere...somehow....there is someone who are willing to be my ears...willing to give me their time...to listen...to understand....to comfort and to be the shoulder to cry on....

9. really hope to turn back the 'white in black' to the 'black in white'.....

10. ok....really need nadiah othman to be here...now!!...hukhukhuk

kisah hati...



Hatiku hatimu
Menjadi satu cinta
Ku rasa hadirmu 
Menyempurnakan aku
Tapi cinta bukan milik kita
Semua harus berakhir

Cinta kau dan aku
Takkan mungkin bersatu
Untuk saat ini di dunia ini
Mungkin kita bersama
Nanti di atas sana
Biar ku setia menjaga cintamu
Selamanya
Tapi cinta bukan milik kita
Semua harus berakhir
Cinta kau dan aku
Takkan mungkin bersatu
Untuk saat ini di dunia ini
Mungkin kita bersama
Nanti di atas sana
Biar ku setia menjaga cintamu
Cinta kau dan aku
Takkan mungkin bersatu
Untuk saat ini di dunia ini
Biar ku setia menjaga cintamu
Selamanya



Friday, June 3, 2011

day four : 10 things I want to say to one person

to : cik khairunnajihah


1. sila jangan malas...rajin sikit pleasee....

2. tolong up sikit level sabar tu...up lagi...lagi dan lagi...

3. err...bila nak start cari kerja ni??

4. kenapa la kau macam ni??

5.sila jaga mulut.....mulut tu cover sikit ok ape yg nak dikeluarkan....

6. bila agaknya kau boleh jadi perfect??

7. duit....duit....mana nk carik duit????

8.boleh tak jangan hypersensitive sangat??...kawal la sikit emo tuu...

9. cool..cool....cool...

10. ok...boleh tido sekarang pleaseee!
 

...~Just The Way I Am~... Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template