~ibu nuha naim hakim~

My photo
this blog is not for you to read....but for me to write... i am me....let me be myself....just the way i am....

Saturday, October 22, 2011

ujian

ini baru ujian pertama.....kalau saya kalah kali ini, saya akan terus kalah sampai bila-bila...

Tuhan...saya minta kekuatan yang banyak untuk bertahan....



hati rasa sedih.....tapi....ini baru ujian yang sedikit....orang lain dah mengharung banyak lagi ujian yang maha hebat.....

kalau orang lain boleh tabah....insya'Allah saya pun boleh.....kan Allah??




p/s: lorong menuju redha Allah tu penuh onak dan duri.....

Thursday, October 13, 2011

buzz buzz







alhamdulillah....3hari lepas anniversary saya yang ke-2....lama ooo tunang sampai 2tahun...jarang dibuat orang....tapi xpe....ni rezeki kami.....nak tunggu yang ke-3??.....tunggu dan lihat ok.....mungkin sampai....mungkin jugak ada rezeki kami dah kawin dulu...haha...doa-doakan lah.....semoga Allah permudahkan urusan....=)


sekarang musim bizi....sabtu mungkin ada training.....ahad rehearsal konvo....next week anak-anak saya dah start final exam....semoga semuanya flying colors...amin.....next weken saya konvo insya'Allah......lepas tu sibuk marking paper n sediakan markah assessment n siapkan report card mereka...biasa laaa...sayakan class teacher yang budget bizi...huhuh


rasa serba tak terkejar.....tabahkanlah hati saya ya Allah.....




p/s: maaf kalau ada yang tak terlayan atau rasa terabai atau mungkin saya 'ter'tak endahkan......mohon ampunn....^^

Saturday, October 8, 2011

biarlah....

izinkan aku pilih jalan hidup aku.....
aku letih terlalu mencuba menjaga hati....

mungkin pada mata kamu aku ini bodoh....
ya...mungkin pada kamu memilih untuk jadi pendidik itu bodoh.....
tapi....kalau kamu tak pernah kenal makhluk Allah yang bernama 'cikgu'...
aku jamin kamu pun akan jadi bodoh....
dan bukan disitu tempatnya kamu sekarang ini.....

aku akui....memang aku ini manusia yang sering membuat keputusan berpandukan hati.....
 memilih untuk ambil diploma instead of go for degree??...
memilih untuk jadi seorang guru instead of being an actuary?
memilih untuk jadi guru sekolah agama berbanding sekolah biasa?
memilih seorang bakal ustaz instead of seorang bakal actuary untuk aku letak dihati?
memilih kerja bergaji rendah ini berbanding banyak peluang mewah yang lain?
call me stupid.....YES I AM....


biarlah....katalah apapun lagi....aku tahu kamu takkan berhenti.....
mungkin pada kamu duit itu segalanya....
namun pada aku kepuasan itu seluruhnya....
passion is what i need when i decide to do something....

baru sebulan aku disini....
namun anak-anak adni benar-benar mencuri hati aku....
bersama mereka.....
aku rasakan aura kasih yang terlalu banyak untuk aku berikan pada mereka....
aku mahu didik mereka dengan sedikit ilmu Allah yang aku ada....
aku mahu curahkan kasih aku buat mereka....
aku mahu lihat mereka berjaya....
aku mahu buat mereka belajar tentang dunia....
tentang hidup dan tentang Allah yang mencipta....

ya....mereka nakal....
terlalu nakal....
hingga kadang aku hilang sabar...hilang suara....
lelah mahu mendidik mereka....

tapi jauh di sudut hati......
aku puas.....
bila melihat senyum mereka.....
bila melihat tawa girang mereka.....


benarlah....
Allah let me be in adni for some reasons...
dan aku harap aku masih ada masa yang panjang disini untuk mencari hikmah itu....



aku temui apa yang aku cari di sini....
dan aku harap Allah akan terus membimbing hati....
namun....doakan aku....
aku masih mencari diri....dan belum juga aku temui......


aku juga akan terus berdoa....moga Allah bukakan pintu hidayah buat kamu dan aku......

Tuesday, October 4, 2011

the greed

talking is silver....and silence is golden...

thinking that i'm greedy enough for the wants to collect more and more of golds.....whatever...

i know what i've done....the wrongs...the sins....the faults...
i don't want to say any reasons...
plus....i hate reasoning.....
blame it to me....give it all and i will accept it with open heart.....
i am in the condition where i think that i shouldn't talk about anything anymore.....

now i am considering to shut myself in my own cave...
let me stay there as long as i will....
don't worry...i have loads of work to be complete...
i'll try to taking a good care of myself within my bad health condition here...
and i will try.....to correcting myself step by step.....


anything that had been said and talk about me....i'm accepting it as honoured as it is....
thanks for the concern....thanks for the care....thanks for everything that have been done....



really appreciate it all....sincerely from the bottom of my heart....



p/s: will pray for all of kind and goodness for us.....insya'Allah
 

...~Just The Way I Am~... Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template