~ibu nuha naim hakim~

My photo
this blog is not for you to read....but for me to write... i am me....let me be myself....just the way i am....

Wednesday, November 30, 2011

10

10kg surely give a lot of difference....obviously a lot.....*sigh*....-_-'


really miss that old days...

Saturday, November 26, 2011

monolog dua

when i've making joke of one serious thing....that means i'm hanging on....try pushing myself to keep hang on....^^

Tuesday, November 22, 2011

paradoks

malam ini tak terasa mahu menulis....tapi tetap mahu menulis...sebab rasa dah lama sangat tak menulis??....apekah??...tak pasal-pasal nak mencipta paradoks kat sini....haha.....


cuti sekolah dah bermula....saya pun cuti juga...heee...walaupun bukanlah cuti sebenarnya.....kontrak dengan adni dah tamat....jadi maksudnya sudah mula menanam anggur semula.....haihai.....


balik kampung.....baru dapat tilik muka depan cermin....baru nampak pipi yang sudah macam apam....baru lihat badan yang macam dipam-pam.....baru tahu kulit muka sudah kusam-masam....baru sedar yang memang sudah gemuk dan tembam dan gelap.....mahu transform jadi ogre kah??.....haha....kesian...duduk rumah bujang proper cermin pun tak ada....-_-'....dan balik kampung juga....saya dah disajikan dengan kerja-kerja yang bersusun macam daftar masuk kilang....-_-' lagi.....tak kisah la....walau apapun saya rasa....rumah ini masih tetap juga home sweet home....=)*tak tahu berkata benar atau cuma mahu menyedapkan hati*...=P



errr...dari tadi sememangnya tak rasa mahu menulis.....jadi....kita tamatkan paradoks ini di sini.....titik.

Friday, November 11, 2011

monolog satu

seminggu ni memang buat aku perasan macam sprinter......semuanya kena laju dan pantas....senang kata....kena pecut habis-habisan....letih woo....terkejar-kejar orang sana....terkejar-kejar orang sini...sampai lupa pada diri sendiri dan anak-anak aku yang terabai tu...huuu....

stress....biasa la....tapi tertekan...sebab kena sindir-sindir oleh 'orang besar' dek kerana kerja aku yang perlukan banyak amendment.....walaupun hm kata okay sebab aku budak baru....tapi still rasa macam kena paksa kunyah cili juga oleh qam....

ikutkan mulut nak je aku jawab balik apa yang dia cakap.....bak kata kak fiza....'kalau boleh aku taknak salahkan sape-sape pun bila jadi macam ni....tapi aku tetap jugak nak letak salah pada 'orang itu'.....yup....memang aku dan kak fiza yang bernasib malang ni terpaksa berhadapan dengan jelingan dan sindiran 'orang besar' sebab 'orang itu'.....almaklumlah....'orang itu' pun level 'orang besar' juga....kami yang kecik-kecik ni terpaksa lah terima seadanya kan....

esok report card pick up.....seram woo....harap-harap semua parents baik hati belaka....masuk kelas pagi-pagi esok kena sembur ayat pengasih nih...haha...



tiba-tiba rasa macam rindu sangat dekat siblings.....walaupun enal and ajad jumpa je hari-hari....masih rindukan mereka ber-8 yang lain.....T_T.....bila nak jumpa ni....enalll...cepat la kawinnn...bole buat reunion kecik-kecik kat umah kau....hahaha....





releks iya....what doesn't kill you makes you stronger....so be patient ok....^^

Friday, November 4, 2011

taip-taip

last updated on oct 22,2011....maaflah....bizi keterlaluan....so much things happen....so much things to share...so much things to talk.....so much chronicles to spill....but sorry...so much things to do.....jadi memang xsempat nak update....bukanlah kerja saya menghadap laptop sepanjang masa....hoho....jadi hari ini mahu update randomly tanpa ada spesifikasi piawaian....


1. i still can't forget the things you've done and the words you've said....it hurt me much...so don't expect me to be the same 'me' you've ever know before.....aku tak pernah pertikaikan apa yang kau buat dan apa yang kau cakap dan apa yang kau pertikaikan tentang aku....but all that have been done is enough.....you've across my limits.....dan aku takkan pernah lupa semua tu walau siapa pun engkau......aku sayang dia....aku buat semuanya untuk dia....tak pernah sesen pun aku berkira atas semua yang aku buat untuk dia...sebab aku sedar aku banyak berhutang pada kau dan dia....sebab aku tahu susah senang pun dia akan ada dengan aku....tapi aku tahu dia kau punya....jadi aku tak boleh nak cakap banyak pasal semua benda....Allah....saya mohon Kau limpahkan rahmat dan hidayahMu kedalam hati saya,dia dan seluruh keluarga.....


2. 'orang itu' memang keterlaluan....saya tahu saya ini cikgu baru....tapi bukan bermaksud saya boleh kamu perlekehkan.....kerja saya tak siap??...semuanya sebab kamu tak buat kerja kamu!....my works pending because of you!....oh...tapi ofcoz la saya yang salah...saya kan cikgu baruuu....-_-'


3. minggu depan last date of my contract agreement.....saya harap saya masih ada peluang untuk menimba pengalaman lagi di Adni.....sedih bila teringat muka amirul masa dia cakap 'teacher, nanti november teacher dah xde ye?'....*siap dengan muka sedih dia*....sedih bila teringat arinah, syamell, amirul dan iman cakap 'teacher...ajarla kitorang....kitorang nak teacher ajar...'......huuu...ok guys....you make my heart cry.....teacher wanna be with you all....teacher nak tengok korang membesar dan berjaya....sincerely from my heart....ada rezeki...teacher ada insya'Allah....don't be sad ok....^_^


4. tahniah buat diri sendiri atas graduasi pada 23 october lalu.....masuk uitm...tengok banyak benda dah berubah walaupun baru 4 months xdatang....tiba-tiba terasa macam diri sangat tua....haihh....


5. lusa raya.....selamat berkorban pada semua...dan selamat menunaikan ibadah haji buat semua yang pergi haji....


6. entah kenapa....saya xsabar nak tunggu encik tunang balik....5 years is ok for me to wait....but the final minutes is the worst.....apekah??....bukan balik boleh terus kawin pun.....adeihh....


7. saya dengan hormatnya telah menolak 2 tawaran kerja yang menawarkan gaji jauh lebih banyak dari di adni.....ok....it's all 'because i am stupid'...-_-'





entah kenapa asyik nak putar lagu ni 257 kali....mungkin kerana saya suka tajuknya....mungkin kerana saya suka maksudnya...apapun lagu ini saya tujukan buat diri sendiri.....-_-'
 

...~Just The Way I Am~... Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template