~ibu nuha naim hakim~

My photo
this blog is not for you to read....but for me to write... i am me....let me be myself....just the way i am....

Friday, December 30, 2011

comfort zone

sedih....bila terpaksa pergi dari tempat kita....
sedih....tengok kawan2 bersedih bila kita terpaksa pergi....
sedih....bila terpaksa tinggalkan kawan2 pergi.....
sedih....sebab kena mulakan sesuatu yang baru....
sedih....bila kena cari kawan baru.....
dan sangat sedih dan sakit....bila terpaksa keluar dari comfort zone kita.....


susah aku nak mulakan satu2 persahabatan.....but bila dah ada ramai kawan....terpaksa pindah.....honestly....adni sri ukay is my comfort zone....walaupun ada je yang xbest n xpuat hati or menyakitkan hati or whatever.....tapi aku baru je nak sesuaikan diri kat sana....

tapi takpe lah....jadi teacher kena la positif....tempat baru...kawan2 baru....dunia baru.....dan anak2 baru.....it's exciting kan??.....


everything happens for some reasons....ada hikmah insya'Allah......Allah tak semestinya bagi apa yang kita suka or apa yang kita nak.....He will gives us the best of its own........aku percaya tu....


lepas ni dah xde geng rempit dengan cik enal pegi sekolah pagi2.....plus cik enal dah nak tukar title to puan enal next month.....uwaaa...sedih.....


tapi takpe.....pasni insya'Allah geng dengan cik ct la g sekolah....semoga Allah permudahkan.....^^


n insya'Allah encik tunang bakal pulang.....ok....dah boleh rasa lega.....^^




there's pros n cons in whatever happen in our life.....but still....in every cons....there's still pros behind....aku yakin tu.....



cuti...jangan cepat sangat habis please.......bagi aku menikmati cuti dulu sebelum pening dan pening start sekolah nanti.....kena cari mood dulu untuk berasimilasi dengan tempat baru dan set up comfort zone yang baru......






2012......ya Allah...permudahkan segala urusan......






1 naba'......i'm excited to meet you soon!....^_^

Sunday, December 18, 2011

bukan

memang.....memang bukan aku kan??...kan kan???


ye...aku tau....lama dah aku tau....


memang bukan aku pun......

Saturday, December 10, 2011

monolog tiga

aku tak pernah rasa aku baik....in fact...aku tak pernah rasa aku sangat baik atau cukup baik....but...kalau kau rasa aku ni solehah sangat...tak perlu kot nak sindir-sindir?....kau inferior dengan aku ke hape??...what's so wrong kalau aku nak cuba jadi lebih baik??......aku ada kacau hidup kau ke??....ke mata kau sakit tengok aku macam ni??....kau rasa aku bukan the real me yang ko kenal ke??...atau kau rasa kau jadi stranger dengan aku??


aku malas nak menjawab....and aku malas nak cakap....sebab aku rasa kau memang dah lebih....it's a long story back then yang kau dah over the limit....


but it's ok....i'll take it as a compliment...dan motivasi untuk aku cuba jadi aku yang lebih dan lebih baik....i don't give a damn pun about what you're talking about...walaupun kadang-kadang terasa jugak....aku manusia what???....normal kan??....


takpelah....orang kata....jadi macam pokok.....bila orang baling batu, kita balas dengan buah kan??....aku doakan Allah bukak pintu rahmat dan hidayah buat kau.....mudah-mudahan kau, aku, dan semua akan jadi orang-orang yang Allah sayang.....
 

...~Just The Way I Am~... Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template